Skocz do zawartości

Historia edycji

Steron

Steron

Tak musiałem podkręcić kapanie z kalwasser. Na razie działają 2 akwaria. W drugim zbiorniku armageddon. Po zakupie babki strigaty musiałem ewakuować korale z piasku wszystkie były zasypywane. Piach leciał nawet na górne spsy. Wzrozło No3 i kh zaczęło wariować. Zaczęły lecieć proste spsy jak montipory, turbinarie i seriatopory leciały plackami od środka. Nie od spodu. Wzruszony piach zaburzył biologię w zbiorniku. Zmiana oświetlenia  z ledów na t5 też pogorszyła sprawę. Miałem przenosić wszystko po urlopie ale chyba zacznę jutro albo przeniosę sam reaktror wapnia a w starym odpalę ballinga. W nowym akwarium część korali odżyła. Wywaliło glony włosowate na piachu i skale. Na szczęście nowo zakupiona zebrasoma wcina glona. Na razie trzeba przeczekać dojrzewanie.

Steron

Steron

Tak musiałem podkręcić kapanie z kalwasser. Na razie działają 2 akwaria. W drugim zbiorniku armageddon. Po zakupie babki strigaty musiałem ewakuować korale z piasku wszystkie były zasypywane. Piach leciał nawet na górne spsy. Wzrozło No3 i kh zaczęło wariować. Zaczęły lecieć proste spsy jak montipory, turbinarie i seriatopory leciały plackami od środka. Nie od spodu. Zmiana oświetlenia  z ledów na t5 też pogorszyła sprawę. Miałem przenosić wszystko po urlopie ale chyba zacznę jutro albo przeniosę sam reaktror wapnia a w starym odpalę ballinga. W nowym akwarium część korali odżyła. Wywaliło glony włosowate na piachu i skale. Na szczęście nowo zakupiona zebrasoma wcina glona.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.