Skocz do zawartości
ebuke

AM Midiflotor vs Beat 400P

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam zamiar zmienić wpienionego (teraz mam WeiPro 2012) na coś wydajniejszego zastanawiam się miedzy tymi dwoma pozycjami czyli

AM Midiflotor -koszt ok 250zł (pompę mam Tetra APS 300 powinna wystarczyć)

lub

Beast 400P -koszt ok 370zł

co myslicie ,który bardziej skuteczny ?

który cichszy (bardzo ważne bo mam akwarium w sypialni i w tej kwesti WeiPro wymięka :Dozingoff

Dodam że baniak ma 240L ,bez sumpa więc w grę wchodzi zamontowanie wewnątrz przynajmniej na razie bo za kilka iechów chcę jednak zmienić zbiornik na ciut większy max 400L i oczywiście z przelewem i sumpem więc pieniek powędruje pod akwarium)

z góry dzięki za poradę

pozdrawiam Emil

baniak 120x40x50 LR ok 25kg + LS ok 10kg ,odpieniacz AM Turboflotor 1000 MULTI SL +AM PH2500,cyrkulacja 6400L/h(2x Marea 3200) ,Światło lampa Blau Aquaristic 250W HQI + 2x 24W Actinic,przelew Blau Aquaristic, sump 50L z refungium, obieg AquaBee 2000/1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli myslisz o glosnosci to midiflotor.ale przyszlosciowo skoro chcesz powiekszyc baniak to mozekup raz a do wiekszego akwa.

od 17 wrzesnia 2009 akwarium zlikwidowane...ale kiedys wroce...:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie midiflotor znacznie lepszy od besta.

Ale jak zmieniasz akwarium niedlugo to moze rzeczywiscie lepiej raz a dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odradzam Beasta400

mam to ustrojstwo, glosne, nie wydajne, ledwo nadaje sie do akwarium do max 100l i to przy malej obsadzie...

w sumie chala, radze dodac troche wiecej kasy i kupic cos naprawde pozadnego (dziala u mnie ponad 1.5 roku wiec wiem co mowie...)

www.akwa-swiat.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.