Skocz do zawartości
kToś

Tunze DOC 9002 i co do niego macie? ;D

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Potrzebuję odpieniacza do zbiornika 90l.

Myślałem nad miniflotorem, ale brzęczyki, wężyki, kostki lipowe..za dużo tego.Mimo że akwarium małe to wyposażone w sump i odpieniacz poszedłby do niego. Tunze 9002 to ten który dają w reefpacku 200 razem z filterkiem mechanicznym którego nie potrzebuję i mógłbym z niego wyrzucić watę i dać kilka kawałków pokruszonej skały, a w przyszłości może węgiel, absorbent PO4. Co możecie powiedzieć o tym odpieniaczu, używa ktoś? Może jakieś inne sugestie na temat małych odpieniaczy?

Pozdrawiam.

Marcin:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest wrażliwy na poziom wody. Jak będziesz pilnował poziomu wody to bedzie ok. Ten filtr co jest w reefpacku jest ok bo zbiera syf z lustra wody.

600L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego guliwer777 widze że zamieszkujesz tę samą dzielnicę "nieładnej stolicy", jaki ten świat mały:D Akwa jak pisałem ma sump i przelew więc z filtrem na powierzchni nie powinienem miec problemu, a co do poziomu wody to będzie dolewka więc też bez problemu. Używasz może tej odpianki? Założyłbym kapcie i szlafrok i podszedł zobaczyć:haha

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam uważam że Ursus jest ładny :) Nie, nie używam ale miałem takie plany i dość sporo o nim czytałem. Jak masz sump to nie ma po co kupować całego reefpacku, lepiej sam odpieniacz. Przyjść zawsze możesz ale takie odpeniacza niestety nie mam:con :)

600L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak tak się chwilę zastanowiłem to za ok 600 zł można kupić coś znacznie lepszego.

600L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że masz kawał ładnego tanku. U mnie stoi 360L., ale tymczasowo $ zbrakło żeby dokończyc realizację. Kompletuję sprzęt do reszty i będę ruszał niedługo, a na razie muszę się zadwolic tym małym baniaczkeim.Chętnie spotkam sie na jakims piwku, lub kawce(bardziej dyplomatycznie:wink)Jak znajdziesz chwilke pisz na priv, przedyskutujemy kwestie "ładności i nieładności":)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.