Skocz do zawartości
Przemek

Moderatorzy i redaktorzy na forum - dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym do każdego działu forum dopisać conajmniej 1 moderatora który będzie odpowiedzialny za porządek na ofrum.

Proszę o zgłaszanie się do mnie zainteresowanych osób - w sposób czysto subiektywny :D pozwolę ocenić sobie ich wkład w nasze forum, kulturę osobistą i poziom wiedzy - co jest imho wskazane.

Pozdrawiam

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Przemek,czyżby jakaś mała inwigilacja na forum :D, rozumiem że mile widziane osoby posiadające sprawny dyktafon :D, oj nie dobrze, policzone są dni @alef'a :D, chyba faktycznie Rebciu napisał do Przemka :D:D:D

Pozdrawiam Roman

gdzie jest nemo ? www.republika.pl/akwariummorskie/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemku, mozesz mnie dopisac jako moderatora dodatkowego.

Czytam forum codzeinnie ale nie chce sie podejmowac odpowiedzialnosc za zaden z dzialow...w ramach wolnego czasu moge jednak pomagac.

ocean pod nosem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie jest podobnie, czytam prawie codziennie ale w pracy, w domu nie mam internetu :D więc moje zaangażowanie jest/będzie nierówne w zależnosci od tego co dzieje się aktualnie w robo.

niestety bez akwarium :( ale strasznie tęsknię

"opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja podobnie jak Alex pracuję "skokowo" a czytam ciągle, niby w domu net jest ale jest też mnóstwo innych rzeczy :D

240 l (120 dł 50 szer 40 wys) + 56 l sump, pompa glowna PH 802, cyrkulacja 900l/h + 500 l/h + 400 l/h + 240 l/h, oswietlenie NOWE 39W aquastar (T5) + 39W 4000K (T5) (12 godzin) + 2 X 39W 5000 K (6 godzin) bez odpieniacza, grzałka 150W, ok 20 kg żywej skały

forum wspinaczkowe Brytan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czego oczekujemy od moderatorów? My użyszkodnicy:)

bo ja widzę dwie funkcje jedną merytoryczno-porządkową.Czyli pilnowanie zeby np w artykułach nie pojawiły się jakieś totalne bzdury lub smiecie jak to

http://www.nano-reef.pl/page.php?id=168, ogolnie dbanie o wysoki poziom informacji

a druga sprawa to pilnowanie poziomu dyskusji.Można dyskutować o wyższości Świat Bożego Narodzenia,ale wszelkie wycieczki osobiste i IMHO nadmiar wulgaryzmów, powinny być kasowane z urzędu. Tu moderator musi wykazać się nie wiedzą akwarystyczną,a znajomością zasad prowadzenia dyskusji stalową psychiką i konsekwencją:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czym jest moderator to wiem, ale jakie sa uprawnienia redaktora ? to a pro pos tytułu tego wątku.

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja poprosze moda, czytam w domu i w pracy ale zastrzegam ze bede zamykal kazdy temat w ktorym beda przepychanki i pyskowki, daj od razu system ostrzezen i jak ktos dalej bedzie "smiecil" to rozdam z ogromna przyjemnoscia :D

mam nadzieje ze to moje zgloszenie w czysto subiektywny sposob zostanie odrzucone :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja poczekam aż będzie oferta na stanowisko wiceprezesa ServerOp, a co :D

akwa 300 l + sump 100 l i masa potrzebnych i niepotrzebnych dupereli :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mati :

to ja poprosze moda, czytam w domu i w pracy ale zastrzegam ze bede zamykal kazdy temat w ktorym beda przepychanki i pyskowki, daj od razu system ostrzezen i jak ktos dalej bedzie "smiecil" to rozdam z ogromna przyjemnoscia :D

mam nadzieje ze to moje zgloszenie w czysto subiektywny sposob zostanie odrzucone :D

@mati jeżeli chcesz rządzić/modować sprawiedliwa ręką to ja chętnie Ciebie poprę, ale uprzedzam to nie jest łatwy kawałek chleba, acha i trzeba koniecznie wprowadzić rozsądny system ostrzeżeń.

niestety bez akwarium :( ale strasznie tęsknię

"opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
alex :

@mati jeżeli chcesz rządzić/modować sprawiedliwa ręką to ja chętnie Ciebie poprę,

Dzieki alex :D

Nie rwe sie do rzadzenia, chodzi o to ze pewne sytuacje na tym forum dosyc czesto sie powtarzaja i na te niepotrzebne wymiany zdan ktos powinien reagowac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle że ciężko się to robi - bo potem dostaje się po głowie za "braki obiektywizmu"

240 l (120 dł 50 szer 40 wys) + 56 l sump, pompa glowna PH 802, cyrkulacja 900l/h + 500 l/h + 400 l/h + 240 l/h, oswietlenie NOWE 39W aquastar (T5) + 39W 4000K (T5) (12 godzin) + 2 X 39W 5000 K (6 godzin) bez odpieniacza, grzałka 150W, ok 20 kg żywej skały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qbab zgodze sie z Toba ale jezeli moderator nie zareaguje to kto ma to zrobic? Pozniej Przemek zamyka sam lub kasuje takie tematy z niepotrzebna jazda. A takie sprawy trzeba ucinac na poczatku a nie na koncu.

Niepotrzebny temat czy zdanie moderator moze zmienic i podpisac sie i zrocic uwage, nie pisz tak,nie odzywaj sie tak itd itd

jak nie poskutkuje to ostrzezenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to zróbmy system ostrzeżeń i będzie widać kto przez kogo jest upominany (żeby nie było że jeden moderator się uparł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radzę się wszystkim zastanowić, czy naprawdę chcecie się zgłosić na moderatora.

Wiadomo, władza pociąga, ale bycie moderatorem nie jest tak różowe jak się wydaje. To spora odpowiedzialność, czasami godziny poświęcone forum, a w zamian za to dostaje się jedynie oszczerstwa i pretensje na maila. :)_o:

Zastanówicie się też czy bedziecie mieli czas, by codzienie spędzić sporo czasu na forum kasując, poprawiając czy edytując cudze posty. Jeżeli nie możecie odpowiedzieć na to twierdząco zgłoszenie się na moderatora nie ma najmniejszego sensu... Będziecie jedynie zajmowali stanowisko na którym ktoś mógłby zrobić o wiele więcej.

Z mojej strony to tyle, a całą wypowiedz opieram na moim doświadczeniu z moderowania www.akwarystyka.com.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.