Skocz do zawartości
Rebciu

Pokazujcie swoje akwaria

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ogromną prośbę do wszystkich użytkowników naszego forum - jeśli to możliwe to pokazujcie zdjęcia swoich zbiorników. Jest już ich sporo w dziale "fotografia" - więc namawiam serdecznie do zakładania nowych wątków oraz aktualizacji już istniejących. Od jakiegoś czasu szykujemy nową, ciekawą formę prezentacji solniczek bez ograniczeń dotyczących objętości, obsady czy setupu. Będzie to fantastyczna okazja aby ukazać w szczegółach piękno własnego zbiornika i przyczynić się do rozwoju akwarystyki w Polsce.

Pozdrawiam

Czarek Rebech

900l + sump 450l + cała masa drobiazgów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie Czarek nie mogłeś poczekać jeszcze trochę z tym tematem :wink dopiero po woli udaje mi się wyjść z glonów po odłączeniu reaktora/mieszacza.

Tak na serio to mogę podrzucić zbliżenia, bo całościowo to nie za bardzo jest czym się chwalić.

Na marginesie zadam jeszcze pytanie fotografom - jak radzicie sobie z WB. Ja próbowałem robić zdjęcia na wszystkich dostępnych WB. Zakosiłem nawet żonie z kuchni taki ooogrommny biały talerz wsadziłem go do zbiornika pstryknąłem zdjęcie skorygowałem aparat i ... nadal nie jestem zadowolony z kolorów. Nie mogę osiągnąć tego co widzą moje oczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wychodź z tych glonów, wychodź - temat będzie długoterminowy i z pewnością będzie co oględać ja wszystko naprostujesz..

Pozdrawiam

Czarek Rebech

900l + sump 450l + cała masa drobiazgów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Harari : Wiem, że co niektóre bardziej zaawansowane kompakty mają mozliwosc doboru temperatury w stopniach kelvina...Jednak jezeli aparat nie posiada czegos takiego, a jedyna mozliwosc to wybór odpowiedniego trybu...wtedy z pomocą przychodzi program graficzny.

112L + Miniflotor + HQI 150W 10000k. + 2x18 blue osram + 1xph 1000 + Aquaszut 700l/h + Surface Skimmer + 18kg LR + 9kg LS | Rozgwiazda Piaskowa, Salarias Fasciatus,2 x ocellaris, Jaki? krabik, 3 turbosy, 1 wężowidł, | koralowce : sarcophyton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jeszcze nie moge, woda dopiero sie "wyciska" :_)

---

OptiWhite 360l, Bubble Magus NAC-7, DIY dozownik Balling i dolewka z RO, Deltec HLP4040, 2x JVP-102B, 2xJVP-101B, ATI PM 6x39W + DIY LED 50W, Aqua-Meter by Mufti.

NP-reducing BioPellets

EFW6p2.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAK pokazujcie, dla takich nowicjuszy jak ja (i pewno wielu innych) wszelkie zdjęcia są bardzo przydatne i pouczające. Dobrze jest się wzorować na doświadczonych kolegach.

Pozdrawiam

Robert "Hełmofon"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.