Skocz do zawartości
hyziu

Beast 400,Pompa.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam na oku używanego Besta400,w związku z tym mam pytanie czy do niego można dokupić zapasową pompę jeżeli ta by się kiedyś popsuła,jaką i gdzie można kupić?Czy pompa od Besta 1200 by do niego pasowała?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanow sie nad zakupem :(

a o pompie zastanow sie jeszcze raz :( bo to takie dziadowstwo ze lepiej dolozyc 2-3 stowki i kupic cos lepszego (z wlasnych doswiadczen rada)

www.akwa-swiat.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to mnie zbiłeś z tropu nie wiem już co robić?Na temat tego odpieniacza jest tyle opini ilu użytkowników tego forum a każda inna.Co byście polecili.Akwa 180l w tym 40l panel.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Biostarflotor AM?

Do beasta pewnie pasowałaby bez problemu pompa AM PH 2000 albo 2500 (z wirnikiem igiełkowym).

Ja mam Beasta 1200 i jestem zadowolony.

pozdrawiam

/320l zalane na poczštku 2007r. 46 kg skałki, OR3500, nano 6045, 6025, Beast 1200P, HQI 150W + 4x39W T5 ATI plus sump ok 100l 10 miękasów, 1 lps, 1 sps, ocellarisy, chromisy, żółtek, hepcio, lysmaty, krabiki, rozgwiazdy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biostar nie będzie mi pasował do panela a nie chcę wieszać na zewnątrz.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

H&S do 400 litrow.:(

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam...Hyziu z tego co pamietam robiles odpieniacz DIY,nawet wstawiles zdjecie i wygladalo to calkiem przyzwoicie...nie wiem dlaczego szukasz odpieniacza ,majac prwie juz gotowy.Rozumiem ze chcesz trzymac skimmer w panelu a nie napisales jaki szeroki on jest,moze wtedy latwiej ktos Ci doradzi.Nie bede doradzal Ci konkretnego modelu bo ich nie znam z praktyki.Jak diabel swieconej wody boisz sie wieszania odpieniacza na panelu.Ja mam prizm red sea deluxe,wisi sobie na panelu i w niczym mnie nie wadzi,fakt ze ten odpieniacz jest super waski (wys 35cm,dlugosc 25 cm i szerokosc tylko 6 cm.Kiedys kombinowalem z dodatkowym odpieniaczem,ale po doswiadczeniach zrezygnowalem,ten pieni tak jak kazdy inny powyzej stu euro a jezeli nie pieni to po prostu nie ma czego pienic.Sam zrobilem ten blad,myslac ze odpieniacz ma wyrzucac 100 litrow brudu na minute i dlatego moj wydawal mnie sie nieodpowiedni.Kiedy brod byl,doskonale sobie z nim radzil,kiedy go nie ma nawet bubble king nic nie wyrzuci.Wejdz sobie na jakis ebay,byle by nie polski i poogladaj,zawsze trafiaja sie dobre okazje...Pozdrawiam...

Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.