Skocz do zawartości
mmedenski

czas niskich cen

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Lider83

Botia ,panowie to jest naprawde najtańszy importer zwierzaków w polsce z właszcza korali a przedewszystkim twardzieli np. acropora w zależności ile bierzesz /i od wielkości/140-190zł taniej napewno nie zakupisz nigdzie . ryby mają też w bardzo przystępnych cenach z tym że kwaranntanna się kłania w 100%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lider83

nie otwieram tylko chce uświadomić co nie których / na Mikołaja/by nie przepłacali kiedy nie trzeba.Znam ten rynek od podszewki i powiem Ci że jest bardzo chory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym problem ze w pierwszej lepszej hurtowni w Niemczech nikt Ci tej soli nie sprzeda, a w sklepie to 10 kg TM pro Reef kosztuje 39,- Euro, a to juz jest ponad 160 zl

"===""never change a winning team""!==="

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos ci sie koles kiwa;) o jakim ty importerze mowisz?

Widzisz, nikt nie lubi placic drogo, ale tekst`panowie ja nie chce przeplacac, pomozcie jest zalosny`.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lider83

Bez obrazy ale zprzedadza ile chcesz i jaką kolwiek będą mieli ,jak dobrze pogadasz to nie jest takie trudne. oni też muszą zarabiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lider83

Nie tylko niemcy mają hurtownie.pozatym znajdziesz je przez gogle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rynek niemiecki to nie taka wolna amerykanka jak u nas i jak ci sie wydaje. Rynek jest mocno regulowany, i to nie tylko handel, ale rowniez uslugi (zeby np otworzyc fryzjera musisz nalezec do cechu itp). Zobacz np w jakie dni maja np zakaz handlu. Wydawac by nam sie moglo ze to glupota, ale z drugiej strony to stabilizacja dzialalnosci firm, brak dzikiej konkurencji, no i poprzez to godziwe warunki pracy. U nas srednia zarobkow w handlu to nie wiecej niz 1000zl, a firmy znikaja jak grzyb w lesie;).

I jak jest napisane tam `hurtownia` to bez papieru na pewno nie kupisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lider83

odpowiem CI tak ;dla chcącego nic trudnego.a pozatym niestety jest owiele taniej niż unas i przy okazi można zaoszczędzić niezłą sumke pieniędzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lider83

Nie zastawiaj sie Googlami, jezeli mowisz a to powiedz tez b.

Pogadac to sobie mozna na gieldzie w Lodzi, jak masz dobre argumenty to Cie wpuszcza. W niemieckiej hurtowni mozesz zapomniec, bez papierow nikt Ci nie sprzeda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli nie wierzysz to zastukaj do aquamaniaka, Zbyszka czy wreszcie do Leszka, ktory juz probowal cie namowic na zakupy;). Oni mieszkaja w tamtych okolicach wiec co nieco o cenach zwierzakow na pewno wiedza:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ms.Napoleon mowisz sam do siebie? Dobierz sobie kolesia do jarania bedzie ci razniej.

SPADAJ!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lider83

nie denerwój się tak, spokojnie . sprzedadzą oj sprzedadzą niemiec czy francus ,wloch czy anglik wszyscy kochają euro. przeciez to tylko ludzie. papiery są dla urzedasów .ale niech i tak bedzie że masz legalną firme to i tak przycinka cenowa jest lichwiarska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lider83

Napoleon grabe bym ci podał ale zadalek siedzisz. jutro nas wywalą .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lider83

co oni sie tak boją tych niskich cen?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lider83

A pozatym żal mi tych ,,biednych ,,akwarystów że tak sromotnie bulą za hobby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lider, jesli do mnie piszesz to spokojny gosc ze mnie:)

Jeszcze raz ci mowie, kazdy by chcial kupowac dwa zwierzaki za 100 a nie jednego. Ale takim biadoleniem jak twoje to nic nie zalatwisz. Jesli widzisz jakas fajna cenke gdzies na necie to rzuc haslo, jest nas troche, moze ktos sie skusi i razem zrobimy jakas paczke.

Co do tego wlocha czy anglika to wlasnie, ze chronia oni swoje d*py tak dobrze (przepisami np), to maja spokoj, a u nas wieczny bajzel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lider83

zaraz zapodam całą liste zwierzków po100% kwarantannie z jednej europejskich hurtowni. bez obawy każdy może ją dostać jest z przed 2 mie. i nic nie szkodzi by każdy kto chce może ją dostać z listą zwierzaków i odświerzoną. jedna zasada im więcej kupujesz tym taniej . mam jeszcze inne owiele ciekawsze cenniki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest ten cymes? Widzialem juz to gdzies. Rybki tanie rzeczywiscie ale bezkregi widzialem tansze.

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja watpie, zeby mi sprzedali w jakies hurtowni ale sprobuje, udam glupka, ze ja nic nie wiem o zadnych papierkach ja tylko chcialem kupic sol i testy i zaraz sobie ide.

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lider83

podobają ci ,się 16% euro dodaj jak chcesz z papierem .jak znam Zyci to i tak to wykasują a z indonezi itd .jakie są ceny . no to sie naraziłem i to niezle ale co mi tam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To slabo znasz zycie, jak kupujesz z papierami z Polski to nie musisz placic tych 16% Na tej Twojej liscie ceny nie sa az tak rewelacyjne, znam tansze hurtownie.

Wczoraj przykladowo dostalem taka oferte:

Sehr geehrte®Herr Leszek Boleslawski,

Unsere aktuelle Stockliste und unser Angebot der Woche

Acanthurus leucosternon; M; Color

Weißkehl-Doktorfisch

zum Preis von 16,50 EUR/ Stück

Na Twojej liscie kosztowal 30 EUR

Nie rozumie dlaczego sadzisz ze sie komus naraziles, sprzedaj te rzeczy z listy po tych cenach w Polsce, to faktycznie mozesz sie narazic.

Wbrew temu co piszesz nie jest latwo kupic cos w niemieckich hurtowniach nie majac do tego odpowiednich uprawnien, zas ceny w sklepach sa dwu lub nawet trzykrotnie wyzsze od tych hurtowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam.

Przeczytalem calosc i musze powiedziec ze Lider ma sporo racji.

Niestety, jak wiemy pieniadz rzadzi swiatem to prawda ze jedzie sie do pierwszej lepszej hurtowni , wyciaga kase i wyjezdza z koralami czy rybami , nikogo nikt o nic nie pyta , bylebys zaplacil i zegnam :) korupstwo itd nie tylko znane jest w Polsce wiec chyba niema sie oco sprzeczac , placisz , wyjezdzasz i masz .

pozdr...

Ps; Sa tez w porzadalu hurtownicy w Niemczech ,ktorzy no niestety trzymaja sie przepisow :) spotkalem takich niewielu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.