Skocz do zawartości
Łukasz Różański

Ustawienie Miniflotora

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do wszytskich, którzy użuwają Miniflotora. Jak wysoko powinien być zamontowany względem poziomu wody w komorze w której pracuje? Ile centymetrów poniżej kubka powinna się znajdować linia wody? Oraz ile cm (minimum) nad dnem powinien znajdować się odpieniacz. Potrzebne mi te wymiary, a instrukcji żadnej przy sprzęcie, który kupiłem w um-um, nie było. Pozdrawiam wszystkich, którzy już zrobili to o czym sam marzę, czyli zalali swoje baniaki solanką:D

Jeszcze tylko parę tygodni...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz jest tak...miniflotor ma specjalnie taki regulowany uchwyt, żebyś mógł go sobie zamontować jak chcesz i pozostawić w pozycji, w której wytwarzana jest najlepsza piana.

Też jest mi potrzebny miniflotor do konikarium, więc gadałem z chłopakami i wszyscy mówili tak jak napisałem Ci powyżej.

Pozdrawiam

Szykuje powrot do morszczyzny w wielkim stylu :)

TYLKO WIDZEW

''Su ludia,ktorich mam proste v pici:-)))''

Aurel Hatala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz wszystko zależy też od pompki jakiej używasz ,mój jest ustawiony max przy dnie komory woda sięga końca wewnętrznej rurki nawet lekko ponad nią ,kostka jakieś 4cm od dna

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymiary konkretne są mi potrzebna już teraz, zanim zaplanuję wysokość poziomu wodu w tej części panela z odpieniaczem. Chcem zamknąć akwa na wysokości 50 cm, więc ustawianie w granicach 2cm w te, czy w tamte, nie ma problemu, ale jak po sklejeniu okarze się, że odpieniacz musi mi wystawać 30cm ponad akwa....oto mi chodzi ,żeby teraz mniejwięcej wiedzieć jaki ma być poziom wody i zanurzenie odpieniacza.

Jeszcze tylko parę tygodni...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam miniflotor ma okolo 33cm(nie liczac zbiorniczka na piane), razem ma jakies 45cm. Wymiary te sa dla miniflotora nowego typu,te starsze roznia sie jedynie zbiornikem na piane,ktory w nich przypadku jest nizszy. W akwarium o wysokosci 50cm nie powinno Ci nic wystawac. Mialem identyczne akwa i ten sam odpieniacz i bylo wszystko dobrze.

Pozdrawiam Michal Dochier

akwarystyka-magiczny azyl...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.