Skocz do zawartości
tomik

żywa skała za 29 zł

Rekomendowane odpowiedzi

jesli ktoś jest zainteresowany , na Allegro facet wytawil w dziale akwaria aukcje gdzie sprzedaja zywa skale za 29 zł z likwidowanego akwa 46 kg, niestety nie określił skąd pochodzi , ale można się dowiedzieć,

2. - mam py tanie szukam kogos z okolic zielonej gory, z morskim kto poswięcił by mi chwile i pokazał swoje akwa i wytłumaczył parę rzeczy, w zamian moge też zabrać ludzi na wycieczkę do niemiec do sklepów morskich w Cottbus albo Eisen, niezłe mają tam ceny. pozdrowienia tomek

400l + 150 sump, troche sprzetu i zeovit od 12.11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle że to oszust znajomy pisa do niego mejla i typek napisał że skała ma 8 lat, chyba nawet akwa 300l daje gratios i miniflotor, jesli te akwa jechało na tym miniflotku to nie dziwcie się że wyglada jak na fotce..

Nikomu nie mówię że na 100% gość coś kreci ale jest to troche podejrzanme;)

olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokaldnie , tez mi coś nie pasuje, na moje pytanie odpowiedział dosyć rzeczowo wiec mysle , ze to ozywiona, ale jak kogoś nie stac na prawdziwa zawsze ma jakieś wyjscie,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale mniejsza z nim, mam nadzieje , że ktoś doczytał do pkt 2 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomik, bywam czasami w ZG i w Lubsku bo stamtad pochodze ale fachowiec ze mnie na razie zaden a i akwarium nie przywioze z Niemiec ze soba. Ale jak bede w kraju to dam znac bo spotkac sie tak czy inaczej warto :(

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie sobie dopiero wszystko planuje. mam zamiar zalozc swoja sloniczke i zbieram informacje :) sama tego na pewno nie zrobię, bo do takich rzeczy mam dwie lewe ręce :( a z tego co wiem to raczej wśrod swoich znajomych nie znajde nikogo kto mogłby mi pomóc. po prostu bylam ciekawa czy mozna juz kupic takie gotowe akwarium, ale jesli nie to trzeba bedzie kombinować :)

pozdrawiam wszystkich

p.s. jak ktos chcialby mi cos wiecej o tym opowiedziec to zapraszam na priva

początkująca dorota :)

___________________________________ wielkie plany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ups sorki to nie ten temat :( wybaczce mnie tu nie było :)

___________________________________ wielkie plany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez zakladam wlasnie morskie zreszta pierwsze wiec czesc dorota, mozemy to zrobic razem, oczywiscie zakladac akwa:), jesli chcesz pogadac to gg 1376961, akwa gotowego jeszcze nie spotkalem ale mam na prawde super szklarza od tych rzeczy do slodkowodnych nie raz mi pomogl, ja na razie zbieram wiedze moje ulubione w przegladarce juz pekaja w szwach:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aquamaniac, serdecznie zapraszam mieszkam 30 km od gunina albo siwecka, zapraszam na kawe i pogaduszki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomik w Zielonej Górze jest sklep akwa na Sikorskiego i tam maja morskie 700 litrów a jak bedziesz gdzieś w okolicach rejonu energetycznego w ZG to tam stoi moje 400 litrow morskie takie kilku miesięczne .Niestety jestem tam tylko miedzy 7-15 .To tyle.

Nareszcie przesiadka na 540 litrów .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki danek czesto bywam w zielonej, na pewno zajrze, sklep raczej odpada bo tam nikt nie da mi spokojnie popatrzec na to jak to dzial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Danek bylem na Sikorskiego i tam nie maja zadnego morskiego??? Chodzi o ten sklep, gdzie pracuja dziewczyny?

Do Ciebie tez sie zglosze jak bede w kraju, chetnie zobacze to twoje 400l.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wdepnij . NIe ten stoi przy wylocie z rynku z ul. Tylnej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bardziej sie nie mogli schowac :( dzieki

Kiedys byl na Sikorskiego fajny sklep, niedaleko Colosseum, juz za komuny mieli tam dobry wybor, ach, ile jak tam ryb kupilem... lza sie w oku kreci.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawne czasy hehe.Znajdziesz ten blisko postoju taxi jakieś 20-30 metrow w kier. ul. Konstytucji 3-go Maja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slyszalem ,że jest tez sklep w okolicach kożuchowskiej gdzie maja akwa morskie?, ale jeszcze tam nie bylem, a w ogóle to czy (pytanie do Danka) w zielonej jest sklep z czyms do morskiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten sklep w okolicy kożuchowskiej to wlaśnie ten o którym mowię (Kozuchowska łączy się z Siorskiego).Niestety coś do morskiego jak chcesz kupić trza sprowadzać bo w tym skleie jest tylko zbiornik z rybami , korale miękkie , ale sprzęt tez na zamowienie.Pożądny sklep ze wszystkim to w Bogucinie pod Poznaniem -Aqua Medic i jutro tam będe zobaczyć co dostali w tym tygodniu, bo dostawa zwierząt była.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.