Skocz do zawartości
Muniek

chińskie lampy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie,jakis czas temu paru kolegow z tego forum zakupilo lampy przemyslenia chinskiego Jak one sprawuja sie do tej pory?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawuja sie bardzo dobrze, sam mam, sprzedalem ich troche i jak narazie wszyscy zadowoleni....

---

OptiWhite 360l, Bubble Magus NAC-7, DIY dozownik Balling i dolewka z RO, Deltec HLP4040, 2x JVP-102B, 2xJVP-101B, ATI PM 6x39W + DIY LED 50W, Aqua-Meter by Mufti.

NP-reducing BioPellets

EFW6p2.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwiedzam opinię pozostałych. Kupiłem jakąś chińską lampę HAILEA 4x39W 90cm i jest naprawdę przyzwoita (jak za 420zł). Możliwość załączania osobno świetlówek w grupach po dwie, osłona z plexi, obudowa aluminiowa pomalowana proszkowo, możliwość bezproblemowego odchylenia lampy na czas obsługi akwarium do tyłu, w komplecie 4 świetlówki 10000K (wg zapewnień producenta).

Pozdrawiam

sprawka

Akwa 180l, sump 60l, 2xATI Blue Plus i 2x10000K, AquaBee 2000/1, Marea 3200, Marea 4400, odpieniacz Weipro 2012 z Aquabee 2000/1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja stanowczo nie polecam.Po 2 dniach zjarał mi sie statecznik.Nie chciałem wysyłać lampy do naprawy,bo nie miałem czym jej zastąpić i bałem się o korale.Dwa tygodnie,bo tyle miała by potrwać cała operacja to troche za długi okres by koralom nic się nie stało.Postanowiłem,że kupie dobry statecznik i wymienie sobie sam.W trakcie rozbierania lampy przekonalem się,że kupiłem jednorazówke.Całe bebechy przymocowane były nie do obudowy,a do blachy będącej odbłyśnikiem.Niepoizolowane kable,jeden przecięty stateczkikiem i przyciśnięty do gołej blachy.Odbłyśnik z korpusem połączony jakimiś spinkami z kruchego plastiku.Wszystkie gwinty jednorazowe(Blachowkręty byłu wkręcone w nienagwintowane otwory.Zastanawiają mnie też stateczniki dziwnych rozmiarów nieopisane kostki metalowe wypełnione masą uszczelniajacą z której wychodzi pęk kabli w jednym kolorze.Ostatni raz kupiłem coś takiego.Muszę całą elektryke zrobić od podstaw,bo oryginalna woła o pomstę do nieba.Troche wilgoci i można ładnie zatańczyć przy grzebaniu w baniaku.

Chciałem przyoszczędzić i dostałem nauczke.Kupiłem sobie korpus lampy za 700,-.Cały środek nadaje sie do wywalenia.

To cudo to HEL 1000,8x39.

330l rafy + 180l szczepek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylo popytac, lampy Heila wracaja w 50% w reklamacji

---

OptiWhite 360l, Bubble Magus NAC-7, DIY dozownik Balling i dolewka z RO, Deltec HLP4040, 2x JVP-102B, 2xJVP-101B, ATI PM 6x39W + DIY LED 50W, Aqua-Meter by Mufti.

NP-reducing BioPellets

EFW6p2.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałem,ale nikt nie umiał nic powiedzieć.Teraz bede się bawił w Słodowego...

330l rafy + 180l szczepek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lipien, w sumie dokupisz 1-2 stateczniki i bedzie spoko...

do wywalenia tam sa co najwyzej te elementy

a co do heila to pisalem juz tu kiedys ze wracaja stopione obudowy :-)

a co do chinskich produktów to chcialem przypomniec iz wiekszosc ubran ktore nosimy i sa "markowe"

zlecane sa do produkcji w chinach :-)

Za Gazeta.pl "Większość firm odzieżowych z Polski i świata zleca bowiem szycie ubrań chińskim fabrykom."

Wiec ja bym sie powstrzymal od krytyki produktow z Chin, bo to troche hipokryzja.

Jak z kazdym produktem - sa lepsze i gorsze projekty ale i tak w wiekszosci produkowane w azji...

---

NP-reducing BioPellets

EFW6p2.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.