Skocz do zawartości
R@F@L

Wavebox mały i duzy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko do posiadaczy waveboxa i nano waveboxa czy długosc zbiornika ma tutaj duze znaczenie ?

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie się zastanawiam nad nano wavebox ze względu na małe wymiary do moich 500L (175cm długości). Nie chodzi mi tutaj o widoczną falę ale o widoczne machanie syfem z dna i zza skał w prawo i w lewo.

Nie chce szpecić akwarium takim klocem jak normalny wavebox.

Myślicie że wystarczy nano wavebox? A może by go tak ustawić nie na długość akwarium a na głębokość, aby machał piachem z tyłu na przód?

Cenne uwagi od posiadaczy tego ustrojstwa. Dzieki z góry.

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomosc na priv.

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc

Ja mam wavebox ten duzy w akwa o długości 150 /70/65h z tego co zauważyłem to długosc zbiornika ma na pewno znaczenie przy długości akwa 150 wavebox jest ustawiony prawie najkrótszą fale żeby majtało woda .Woda kołysze się na powierzchni bardzo nieznacznie jakiś 1cm ale to w zupełności wystarczy żeby efekt był bardzo fajny. Równie ważny jest poziom wody jak wyłączę obieg i woda zejdzie do sampa u mnie to jakies 2,5cm to fala zwieksza się do jakiś 2cm i wtedy efekt falowania jest naprawde bardzo mocny . Jak kupiłem wavebox to testowałem go w akwarium o długości 175 cm a poziom wody miał jakies 30 cm na maksymalnej mocy fala miała 10 -13cm

Pozdrawiam

900 l w obiegu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.