Skocz do zawartości
Cetus

Turboflotor 750

Rekomendowane odpowiedzi

Pozatym ze wypuszcza babelki do akwarium i jest dosc duzo to jest OK.

Ja do twojego akwarium to bym nie radzil bo bedzie dosc duzo miejsca zajmowal... moze jakis Miniflotor? Pieni naprawde ladnie i na 160L styka spokojnie...no i jest cichy ;-)

160x50x60, 75W LED + 216W T5...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak w pol :googleye

Prawde mowiac to akurat ta 750tka mi sie wogole nie podoba. Za zwyczaj AM ma bardzo dobre odpieniacze ale tego wyrzucilem po miesiacu i lezy teraz gdzies w piwnicy. W porownaniu do mojego kostkowego to jest halas nie do wytrzymania i to co moj kostkowy wyciagnie w dwa dni to tamten nie dal rady w tygodniu.

Regulowalem wysokosc, wode i powietrze i za ch*** nie moglem go tak ustawic zeby babelkow nie wyrzucal. Ta pianke na spodzie wyciagnelem bo po dniu bylo w niej kupe syfu itd.

Suma sumarum ja nie bylem zadowolony....

Obejrzyj sobie Skimmer Beast 400....

Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też odradzam tego Turboflotora 750. Mam go i jest duży problem z dobrym wyregulowaniem + tak jak napisał Danol wywala sporo bąbelków do akwa i nawet robienie dodatkowych komór w sumpie średnio pomaga.

Dodatkowo po wyłączeniu prądu czasem ma problem z wystartowaniem i trzeba odpinać pompę od rury żeby załapał.

Co do hałasu - mam wrażenie, że obiegowa Aquabee 2000 jest głośniejsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Danol :

Obejrzyj sobie Skimmer Beast 400....

Obejrzałem sobie między innymi tutaj.

Ehhh, ile postów tyle opinii. I jak tu cos wybrać?

Pozdrawiam,

Cetus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalne ze jest duzo opinii poniewaz ludzie nie potrafia oddac porzadna opinie.

Pewnie ze BubbleKing bedzie lepiej pienil niz Beast ale trzeba tez wziasc pod uwage ze BubbleKing kosztuje 10 razy tyle.

Odpieniacz jak Beast moze nie pieni najlepiej ale po pierwsze kosztuje mniej ( wiec ma prawo gorzej pienic ) a po drugie do akwarium n.p. 200L wystarcza i ma dosc rezerwy.

Mysle ze w swoich 160L nie bedziesz trzymal stado achillesow i sohala wiec nie mi nikt niech mowi ze odpieniacz do 400L nie da rady oczyscic 160L .

Wybor musisz poniesc ty. Nie chcesz wydac za duzo kasy, co jest calkowicie zrozumiale, to kup cos ala Beast. Masz kase na zbyciu to kup cos "wiekszego" bo masz wtedy sprzet ktory mozna kiedys przeniesc do wiekszego zbiornika. A wierz mi, jak jest na to kasa to kazdy po jakims czasie chce miec wiekszy zbiornik :googleye

Krotko i zwiezle, Beast za ta kase nie jest zly a moim zdaniem do takiego zbiornika najlepsze to : Midiflotor+Wisa300 ( niema nic lepszego niz odpieniacz kostkowy :googleye )

Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.