Skocz do zawartości
michu23

rozgwiazda piaskowa

Rekomendowane odpowiedzi

witam! moja rozgwiazda zaczela jakis czas temu tracic tkanke, dzis zauwazylem ze nie ma odnoza :D umiera... usunac ja z akwarium, moze zatruc jakos niebezpiecznie wode? czy poczekac...

120x50x50.Odpieniacz EVO3000,RW8,Eheim StreamOn 4000plus,Pacific Sun Metis Hyperion S2 2x75W,Tunze 3163,3162.23kgLS,25kg skaly.LPSy i miekkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bank zdycha z glodu.

Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą.

odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

domyslam sie dlatego pytam co z nia zrobic...

120x50x50.Odpieniacz EVO3000,RW8,Eheim StreamOn 4000plus,Pacific Sun Metis Hyperion S2 2x75W,Tunze 3163,3162.23kgLS,25kg skaly.LPSy i miekkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nadzieje, czytalem wlasnie o tym. dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli masz piachu w akwarium tyle co na zdjeciach to obawiam sie, ze sie nie utrzyma. mala powierzchnia, mała grubość warstwy piachu powoduje, ze nie gromadzi sie w podlozu dostatecznie duzo pozywienia.

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piasku jest wiecej... 13 kg obecnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie rozgwiazda pół roku traciła kawałek po kawałku aż doszło do środka rozgwiady i amen.Niewiem czy coś w tym jest ale miałem dwie rozgwiazdy,jedna z ubarwienia ciemno szara która czuje sie dobrze a ta co odeszła była jasno szara.Moze tu diabeł tkwi w kolorze

LPS-ZOA http://nano-reef.pl/...894-nano-rafka/ <> http://reefcentral.c...d.php?t=1639117

Schuran Jetskim-100,Aqua Medic Nanoprop 5000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam mały problem. Kupiłem w sklepie wysyłkowym ślimaki turbo, a sprzedawca poinformował mnie już po nadaniu paczki, że miał tylko 3 ślimaki turbo, więc dorzucił 2 inne oraz rozgwiazdę piaskową.

Problem w tym, że nie mam w akwarium w ogóle piasku.

Co powinienem zrobić?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

Mateusz

60L - 8kg LR - miniflotor - tunze 6025 - oświetlenie 2*24 + 1*15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że muszę podarować :clowning

Chodzi o to, że mieszkam w Toruniu, a tutaj nie znam nikogo, kto ma morskie akwarium, bo sam zajmuję się tym od 7-8 miesięcy.

Czy do czasu oddania rozgwiazdy może siedzieć w moim akwarium bez piachu (60 litrów)?

bigwalker: poszukuję kontaktu telefonicznego do Krzysztofa-Torun, a kojarzę, że chciał od Ciebie kupić jakieś szczepki. Może napisał Tobie numer telefonu na priv? Jeśli tak, to mógłbyś mi przekazać ten numer również na priv?

Zwierzaki jadą do mnie pociągiem, to może dałoby radę od razu oddać koledze z Torunia.

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja trzymałem rozgwiazdę piaskową w akwa bez piasku około miesiąca i nic się nie stało tylko trochę schudła. Po miesiącu wrzuciłem piasek i żyje do dzisiaj tłuściutka i zadowolona :clowning

450 lit + 120 lit sump; 2*150 HQI+2*54 T5 ; Deltec APF 600; AM OR 3500-obieg; 1*4500+1*8000+1*4400-cyrkulacja;

http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=23191

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jedna zdechla po 6 miesiacach, druga pomimo podkladania pod nia kawalkow ryby po 3-ch i juz sobie odpuszcze kolejna...

Moje dno o powierzchni 50-30 to troche za malo na wyzywienie piaskowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@answer, ja bym zaczął od zj...nia sklepu za to , ze wyslal Ci cos innego niz zamówiłeś - bo jak zrozumialem zrobili to bez uzgodnienia z Tobą. o ile jeszcze slimaki rozumiem, to rozgwiazda jest imho przegieciem.

nastepnym razem zamowisz blazenki, a dostaniesz błazenka+murenę bo powiedzą , że błazenek był tylko jeden.

rozgwiazda jakis czas wytrzyma, ale trzeba miec swiadomosc, ze nie majac pozywienia w piachu z kazdym dniem po prostu powoli umiera z głodu. moze to trwac nawet do kilku miesiecy, nie mniej jednak to powolne umieranie.

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@answer, najlepiej odeślij ją do sklepu i obciąż sklep kosztami . Co za tumany w tym sklepie !!!jak można wysłać niechciane żywe zwierze komuś kto go nie zamawiał?!? pewnie piaskowych mają za dużo i znaleźli sposób na ich upłynnienie :clowning wstyd!!!

360l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sklep pomógł mi w rozwiązaniu problemu, więc nie będziemy się na siebie gniewać.

Musiałem znaleźć kontakt telefoniczny z jakimś morszczakiem z Torunia i pomogli mi ten kontakt zdobyć.

Więc rozgwiazda dzisiaj idzie do dużego akwarium 1200 litrów i pozostanie w Toruniu. Przez 2 dni w moim małym akwarium mocno nie zgłodniała.

Wszystkim, którzy chcieli mi pomóc znaleźć jej nowe szkło dziękuję bardzo, ale tak jak wszystkim pisałem, najpierw chciałem znaleźć kogoś w Toruniu i udało się.

Dzięki jeszcze raz.

Pozdrowienia i miłego wieczoru.

Mateusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.