Skocz do zawartości
Qbab

red dragon - nic nie rozumiem

Rekomendowane odpowiedzi

rdt2450.jpg

na tym obrazku mamy aż sześć pomp, w cenniku jest tylko cztery - czy te dwie z "dodatkami" to te jakieś inne nie uwzględnione w cenniku ? Czym się różnią ?

A najbardziej mnie ciekawi (i tak sobie nie kupię :D - nie moja "półka" cenowa to tylko zwykła ciekawość) dlaczego trzy mają małe średnice wylotów a trzy duże i nie koreluje się to z rozmiarem samej pompy :D

240 l (120 dł 50 szer 40 wys) + 56 l sump, pompa glowna PH 802, cyrkulacja 900l/h + 500 l/h + 400 l/h + 240 l/h, oswietlenie NOWE 39W aquastar (T5) + 39W 4000K (T5) (12 godzin) + 2 X 39W 5000 K (6 godzin) bez odpieniacza, grzałka 150W, ok 20 kg żywej skały

forum wspinaczkowe Brytan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Producent wypuścił 6 modeli(jeśli się nie mylę), ale w sprzedaży(u nas) są tylko 4. :D

W sprzedaży nie ma modeli - 4 i 5.

Co do średnicy - faktycznie muszę to sprawdzić, bo na zdjęciu różnica jak widać jest ogromna, a w rzeczywistości - aż taka nie jest.

pozdrawiam

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki - taki ciekawski jestem :D

240 l (120 dł 50 szer 40 wys) + 56 l sump, pompa glowna PH 802, cyrkulacja 900l/h + 500 l/h + 400 l/h + 240 l/h, oswietlenie NOWE 39W aquastar (T5) + 39W 4000K (T5) (12 godzin) + 2 X 39W 5000 K (6 godzin) bez odpieniacza, grzałka 150W, ok 20 kg żywej skały

forum wspinaczkowe Brytan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testowałem u siebie midel 20.000 l

Pompa cicha i wydajna, jedyny problem to srednica połaczeń .

Zasysanie 75mm

Wylot 65 mm.

Jesli zredukujemy srednice na zasysaniu , wydajnośc mocno spada, dlatego jesli ktos decyduje sie na tę pompe powinien uwzględnic to przy zamówieniu sumpa , aby jej nie dławić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.