Skocz do zawartości
nowy_zarażony

PowerCompact

Rekomendowane odpowiedzi

Macie jakies adresy polskich sklepow gdzie mozna takowe lampy zakupic? Widzialem w castoramie ale raczej sie nie nadają. Jakie oprawki sa potrzebne? Moze ktos ma schemacik jak podlaczyc? Z gory dzieki.

jeszcze tu wroce:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Np. w Aqva-Light'ie PC Philipsa. Jak zapytasz, to pewnie i inne też są mozliwe do nabycia. Niestety temperatura max 6500 K. W akwarystyznyh sklepach netowych też L67 PC Osrama (cena zazwyczaj niestety odstraszająca). Poszukaj też lisko siebie jakiejś hurtowni z oświetleniem. Ponoś w "starszej" części Unii można już nayć PC 10 000 K.

PZDR

Piotr

Utwierdzam się w przekonaniu, że praktyka bardzo różni się od teorii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdyby zamówić z USA ??? taki powerek 65W (10000 / actinic 03 )kosztuje tam

po przeliczeniu 90zł. Ciekawe ile kosztował by transport ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz tez www.hobbyriff.de/shop/ klikamy Nanoriff-special, potem Nano-Beleuchtung i dalej na T5 Power Compact Beleuchtung. Co sadzisz o tym? Cena podobna a transport pewnie tanszy :yes

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś nie mogę otworzyć tej strony. A jakie PC mają i jaka ich moc? No i do kogoś kto się zna, ile będzie kosztować elektronika do nich i czy w Plsce do dostania?

na razie 50 l żeby nie wypaść z obiegu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne, u mnie dziala :D

Sprobuj nie klkac w link tylko wpisac w przegladarce http://www.hobbyriff.de/shop/

Maja tam PC firmy Interpet a moce sa konkretne :yes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O :)

Zaczynam zbierać na porządne oświetlenie !!!

Dzieki za link :yes

PS. Dobrze , ze moja żona zna niemiecki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo dobrze Frog! Poszukaj z nia w niemieckich sklepach internetowych, znajdziesz wiele ciekawych rzeczy :D male akwaria morskie staja sie w Niemczech ostatnio bardzo popularne ( Gdzie jest Nemo? :yes ) i sprzedawcy odpowiednio reaguja na to zapotrzebowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elektronike, oprawki i zaczepy kupisz w www.aqva-light.pl - ja tam kupiłem T5 i powercompacty.

Co prawda powercompacta kupiłem o temp 5000K ale uzupełni on T5 aktyniczna i 10000K

Fakt ze tez chetnie bym zakupił powercompacta 10000K ale u nas w naszym magicznym kraju to problem. Dobrze ze mam blisko do germanców.

@Aquamaniak

Nie wiesz czy jako obywatel polski moge sobie w niemczech założyć na poczcie skrytke pocztowa bez problemu? Bo do poczty w Seebad Ahlcbeck mam kilkaset metrów ze Swinoujscia :)

Zbieram sie juz od roku zeby pojsc sie zapytac aber meine deutsch ist nich so gut als englisch :)

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SMK, dzisiaj sie dowiem i napisze ale podejrzewam, ze jezeli nie jestes zameldowany w Niemczech to moga byc klopoty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.