Skocz do zawartości
pawulon

Lima scabra

Rekomendowane odpowiedzi

witam czy ktoś z forumowiczów mógłby napisać coś na temat tego zwiezaka, chodzi mi czy jest sens trzymania go w akwa. o jego zwyczajach żywieniowych i przeciwwskazaniach

New project 75×60×60

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem jakieś trzy miechy temu i tyle go widziałem :)

jest bardzo mały i ładny niestety bardzo się chowa ,jak go teraz złapię to na pewno poleci do sumpa żebym go miał jak podziwiac :)

..............................................2651-obraz%20055%20%5B1600x1200%5D.jpg..............................................

FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną :) 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze myślałem że nie łażą po baniaku:googleye

New project 75×60×60

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myśle Jacek że jeśli cokolwiek złapiesz to samą muszlę bo zwierzaka na 200% już nie ma.

Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl

Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa.

levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
LUK4344 :

myśle Jacek że jeśli cokolwiek złapiesz to samą muszlę bo zwierzaka na 200% już nie ma.

Jaką muszlę przecież on nie ma

..............................................2651-obraz%20055%20%5B1600x1200%5D.jpg..............................................

FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną :) 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jacek a co rozumiesz przez zwierzaka o nazwie Lima Scabra?

Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl

Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa.

levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie rozpędziłem się chodziło mi o Lybia tesselata , chyba za szybko czytałem :)_o:O_o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki koledzy po przeczytaniu kilku postów podaruje sobie tego zwieżaka zastanawia mnie tylko dlaczego niektórzy sprzedawcy sprowadzają te zwieżaki jak nie mają one praktycznie szans na dłuższe życie w akwa

New project 75×60×60

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniewaz jest takie zapotrzebowanie, niektorym ludziom nie wytlumaczysz, ze dany gatunek jest nie do wykarmienia, musza sie sami przekonac...

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety potwierdzam i przestrzegam przed zakupem tego zwierzaka - szkoda jego i nerwów właściciela.

Mimo iż karmiłem kilka razy dziennie, wczoraj "odszedł" ...

Niestety podczas zakupu nie byłem świadom stopnia skomplikowania jego hodowli.

Nie zdążyłem wyhodować dla niego phyto ani zrealizować prawie już dogranego przekazania osobie z większym doświadczeniem i możliwościami.

(Tutaj serdeczne dzięki za chęć pomocy dla Huberta)

---

OptiWhite 360l, Bubble Magus NAC-7, DIY dozownik Balling i dolewka z RO, Deltec HLP4040, 2x JVP-102B, 2xJVP-101B, ATI PM 6x39W + DIY LED 50W, Aqua-Meter by Mufti.

NP-reducing BioPellets

EFW6p2.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.