Skocz do zawartości
Przemek

Konie :)

Rekomendowane odpowiedzi

Z dumą prezentuję nowe nabytki w swojej stadninie :)

Hippocampus reidi - odmiana "Fire Red" oraz odmiana "Sunfire" - niestety zdjęcie wyszło nieostre - być może jutro się wystawią do fotek dużo lepiej.

Na fotkach pary - jeden czysty "Braziliero" - drugi odmiana "White Banded". Mojej żona w konikach jest zakochana od zawsze - chyba skończy się na przerobieniu domowej rafki na konikarium i próby odchowania potomstwa(marzenia :) ) - tym bardziej że konie te dosyć rzadkie(i bardzo drogie na zachodzie - 700-850$/szt) - i niezwykle przy tym piękne.

Postaram się jutro założyć obiektyw 1.4 - i przy słabszym oświetleniu strzelić nieco ostrzejsze fotki.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

pozdrawiam

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kozackie konie. Prawie jak araby:).

Pozdrawiam

START 12.12.2013 - 180L z panelem 70x70x45, odpieniacz DIY a'la midi flotor ale.... na igle AB 2000/1 :), ATI Sunpower 6x24T5 + 9W LED china blue, betonowa skała DIY, AllInOne w reaktorze DIY, baniakiem kręci jebao WP-25 i koralia 2800.

http://nano-reef.pl/...0l-betonowisko/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piekne!!! Poprostu cudo!!

225l+54l Sump.

Odpieniacz: Mini Bubble King 160(DIY)

Światło: 150W HQI+2x39w t5.

Automatyczna dolewka Aqua-Trend.

Cyrkulacja: Tunze 6045+Nanoprop 5000.

Obieg: NJ2300.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W32darWin :

Pozdrawiam

prawie jak elvis :)

Naprawdę niesamowite - choć całkowicie pomarańczowo-żółte sunfire wyglądają także urzekająco :)

PS. Jaką kamerkę HD polecacie? Chodzi mi aby dosyć dobrze spisywała się przy sztucznym oświetleniu - i w dodatku często słabym?(szumy)

pozdrawiam

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przemek :
W32darWin :

Pozdrawiam

prawie jak elvis :)

Naprawdę niesamowite - choć całkowicie pomarańczowo-żółte sunfire wyglądają także urzekająco :)

PS. Jaką kamerkę HD polecacie? Chodzi mi aby dosyć dobrze spisywała się przy sztucznym oświetleniu - i w dodatku często słabym?(szumy)

pozdrawiam

Przemek

prawie jak żywiec:)

smk ostatnio chwalil sie filmikiem z nowej kamerki fullhd. Pewnie prowadzil wczesniej jakies rozeznanie w temacie kamer i jest na czasie.

Pozdrawiam

START 12.12.2013 - 180L z panelem 70x70x45, odpieniacz DIY a'la midi flotor ale.... na igle AB 2000/1 :), ATI Sunpower 6x24T5 + 9W LED china blue, betonowa skała DIY, AllInOne w reaktorze DIY, baniakiem kręci jebao WP-25 i koralia 2800.

http://nano-reef.pl/...0l-betonowisko/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam sony HDR-SR10E z dyskiem twardym sprawuje sie bardzo dobrze nagram cos w nocy i podesle linka albo udostepnie serwer ale filmy sa kodowane do M2TS i niestety nie wiem jak je przekodowac na cos co mozna ogladac na kapie bez sony programu

e4e2ef0aeba8bb9eda31d92d0ad26585u867a881.png[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to ogiery czy klacze ? :)

zbiornik 90x42x45+sump; odpieniacz Deltec APH525; oświetlenie T5:2x39W+ 90W LED; wystartowało 11.08.2009; moja wiedza dojrzewa razem z akwarium

MOJE AKWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piękne ! ale fluo :) oby kolorów nie zmieniły.

90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konie wypas. Rewelacyjne.

Jak juz sie finansowo wygrzebie z tego stanu poślubno-poremontowego to na nową chatę mnie żonka (przyszła - jeszcze 10dni wolności) ciśnie o konikarium.

Kamerke kupiłem Panasonic HDC-SD9. Świetna jeśli chodzi o jakość i kolory... ale na zewnątrz. Filmowanie we wnętrzu przy słabym oświetleniu daje niestety dość niemiłą kaszkę. Czytałem dość sporo testów zanim się zdecydowałem na kamerkę HD i prawda jest taka że w segmencie małych kamer HD nie ma nic dobrego co by się świetnie spisywało przy słabym oświetleniu. Fizyka to fizyka - tak jak przy kompaktach przy wysokim ISO jest kasza bo jest mały element światłoczuły i efekty jakie trzeba uzyskujesz przy lustrzance, tak i przy małych kamerach HD masz małe elementy światłoczułe i musiałbyś kupić semi-pro jakąś z większymi przetwornikami CCD / CMOS.

JEDNAK różnica jest kolosalna oczywiście w cenie i poręczności. Swoją kupiłem za 1800 zł (w ceneo.pl znalazłem - w media markt 2600 zł). Za lepszą kamerkę HD musisz wyłożyć 3 krotność tej kwoty.

Jeśli chcesz coś lepszego niż HDC-SD9 to polecam Panasonic HDC-SD100 - ma nowocześniejsze i lepsze przetworniki CMOS zamias CCD i znacznie wygodniejsze korzystanie z funkcji manualnych (pierścień focusa itp). Cena ok 2600zł. Nie zdecydowałem się na nią bo w testach choć bardzo chwalą ergonomię nie wykazali żeby jakość w niskim oświetleniu była wyraźnie lepsza od HDC-SD9.

Aha - modele Panasonic HDC-SD**** są na karty SD a HS maja dysk twardy. Ja zdecydowałem się na model na karty bo raz że te z dyskiem są bardziej podatne na uszkodzenia, cięższe, droższe i bardziej bateriożerne. Za różnice w cenie mozesz sobie spokojnie kupić karte SD 32gb (lub 2x 16gb) i masz poręczniejszą kamerkę. Łatwiej mi też wyjąć kartę SD i włożyć ją do czytnika w laptopie i obrabiać film niż ganiać z kablami.

Tu masz próbkę filmu robionego moją kamerką - kliknij koniecznie przycisk HD (oczywiscie jakość jest super JAK NA YOUTUBE, normalnie jest znacznie lepsza :)

Sorry za skormy off topic ale sam się pytałeś to odpowiadam :)

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dzięki Remik za kilka słów informacji - właśnie cały czas zastanawiam się nad modelem.. Będe wieć musiał chyba doczytać..

Koniki przepięknie przyjmują pokarm - zarówno lasonogi jak i artemię.

Co do koni - mamy dwie pary, jedna trafia do domu - druga wystawiona jest na aukcji, z ceną minimalną bardzo atrakcyjną - serdecznie zapraszam i życzę powodzenia - gwarantuję 100% satysfakcję z zakupu :)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=576712813

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak tam Przemku reszta dostawy? Pusto? :) Do wszystkich którzy się "nie załapali" - nie miejcie pretensji do Przemka, ale żałować że nie zdążyliście jak najbardziej powinniście :) Ja też pojechałem "tak przy okazji", a skończyło się nieco inaczej. Żeby nie posądzono mnie o reklamę, napiszę tylko że w takiej kondycji zwierzaków świeżo po imporcie jeszcze nie widziałem, a możecie mi wierzyć że troche tego juz się naoglądałem... Generalnie ryby wyglądały jakby conajmniej miesiąc pływały w sklepie - nie wychudzone, bez popalonych płetw, nie przepłoszone, podejmujące pokarm, a przede wszystkim TE KOLORY!!! Wklejam trzy fotki Anthias squamipinnis już z mojego zbiornika, po godzinie od wpuszczenia już pływały po calym baniaku i przyjmowały pokarm...1367-anth1.jpg1367-anth2.jpg1367-anth3.jpg

Oby takich dostaw więcej Przemku :)

Pozdrawiam

seb

Z akwarystycznym pozdrowieniem ;)

Seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antiaski są cudownie wybarwione, koniki też niczego sobie:).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.