Skocz do zawartości
Zatorek

Sklepy - regulamin

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie został zamknięty wątek w którym jeden z kolegów pytał o sklepy na Śląsku. Można wiedzieć dlaczego wątek został zamknięty? Na forum jest dużo zapytań o sklepy i żadne nie zostało zablokowane.

Pzdr

Lechu

Sonda: Skąd jesteś?

Na razie oglądam Wasze rafy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w regulaminie jest taki punkt:

17. Posty zawierające odnośniki do produktów w sklepach internetowych a także te, których celem jest kryptoreklama konkretnych sklepów lub firm - będą przez moderatorów usuwane, a w przypadku powtarzania się się takich wypowiedzi konto użytkownika je piszącego może zostać zablokowane.

pozdrawiam Mateusz

140l z panelem, Kessil 360W, Tunze 9012

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No trochę dziwne rzeczywiście z tym zamknięciem tematu. W wielu wątkach przewijają się inne sklepy, a co do wypowiedzi w zamkniętym temacie, ze forum należy do sklepu, to uważam że "właściciel" sam się obroni swoją renomą.

Co do przytoczonego punktu regulaminu to zamknięty temat w żaden sposób go nie naruszył.

Back to Mcharium

Aktualny e-mail info@moobi-art.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Czy naprawdę tak ciężko zrozumieć, że pisanie ciągle o sklepach konkurencyjnych dla właściciela tego serwisu jest dla tych sklepów reklamą?

2. Czy naprawdę tak ciężko zrozumieć, że właściciel serwisu nie życzy sobię reklamy innych sklepów na forum?

3. Czy naprawdę tak ciężko zrozumieć i zaakceptować fakt zamnięcia wątku przez osobę do tego uprawnioną?

Wyluzujcie się panowie :)

Pozdrawiam

Czarek Rebech

900l + sump 450l + cała masa drobiazgów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest ciężko nam chyba to zrozumieć, ale na przykład jest aktywny chociażby teraz temat kogoś sprzedającego tanio ryby w Łodzi czy tam Tomaszowie, i na to nikt nie reaguje.

Albo równe zasady dla wszystkich, albo nie zamykajcie wybranych tematów.

Po prostu wybiórcze przestrzeganie regulaminu "kole w oczy".

Pozdrawiam.

Back to Mcharium

Aktualny e-mail info@moobi-art.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego @moobi, czy za stwierdzeniem "chociażby temat kogoś sprzedającego tanio ryby w Łodzi czy tam Tomaszowie, i na to nikt nie reaguje" kryje się Twoja pewność, że ktoś z Tomaszowa czy Łodzi prowadzi sklep i sprzedaje tu na targowisku? Jeśli tak to proszę na priw. wysłać mi linki do poszczególnych ogłoszeń z informacją co to za sklep itp.

Zaznaczam też, że istnieje możliwość sprzedawania na targowisku osobom zajmującym się komercyjnie akwarystyką po uzgodnieniu szczegółów z Przemkiem więc szukanie afery pt.: "komu wolno handlować, a komu nie" raczej nie ma sensu.

Pozdrawiam

Czarek Rebech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Rebciu wydaje mi się, że moobiemu chodziło raczej o wątki w stylu np. tego http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=19980 których po forum przewija się trochę i nikt ich nie zamyka, ten o sklepach na śląsku był w tym samym stylu. Oczywiście nie polemizuję z tym co pisałeś i rozumiem sprawę z kryptoreklamą, ale też rozumiem że tego typu wątki są różnie postrzegane w zależności na którego z moderatorów trafią, więc ustalcie wspólną wersję wydarzeń i postępowania w takich przypadkach. Bo dlaczego Warszawa tak a Śląsk nie. Ja i tak wybieram sklep w Gdyni :) . A tu jest wątek o tej Łodzi i Tomaszowie... http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=20304

zasadniczo są dwa uda: albo się uda, albo się nie uda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewo ale ja przecież napisałem już, że można się z Przemkiem dogadać i jeśli temat nie został zamknięty to widocznie mamy do czynienia z taką sytuacją. Zresztą nie widzę sensu roztrząsania teraz jaki moderator co i po co pozamykał i proponuję przeczytanie regulaminu:

http://nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=19727

szczególnie polecam punkt 10.

Pozdrawiam

Czarek Rebech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście nei neguję, że reklamowanie innych sklepów na tym forum moze nie być właściwe. Teoretycznie powinno być tak ze im bardziej oddalony o Trójmiasta sklep i stacjonarny tym na wiecej mozna sobie pozwolić. Czyli mogę napisać o sklepie w realu w Zakopanem, ale o innym sklepie w Trojmieście na pewno nie.

Problem jest taki, że jak patrzymy z miejsca zwykłych użytkowników to reguły stają się wybiórcze i chaotyczne, bo czasem ktoś usunie, czasem nie zauważy, nawet nie wiadomo czy mozna podać adres sklepu którego baner wyświetla się kilka cm wyżej. Rozumiem ze nikt nie bedzie siedział 24 g/ dobę i wyłacznie monitorował wpisy. Ale wrażenie dziwnego- nierównego traktowania zostaje.

I wydaje mi sie ze tu jest problem, bo chyba wszyscy pamietaja akcję ratowniczą po pożarze przecież konkurencyjnego sklepu własnie na tym Forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:):):)

Słuchajcie ja tego wątku, o którym tu jest mowa nie zamykałem ale na "zdrowy rozum" - jeśli np. Przemek prowadzi interesy ze sklepem "X" to wiadomo, że będzie przymykał "oko" na jakąś kryptoreklamę :) Z innymi sklepami może być różnie więc jeszcze raz proponuję odpuście sobię tą "politykę" na forum bo jest to bez sensu. Idąc do czyjegoś domu na wejściu nie oznajmiasz gospodarzowi, że zasady panujące w tym domu mają wyglądać inaczej bo dotychczasowe Ci się nie podobają :)

Pozdrawiam

Czarek Rebech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie negowałam zasad panujących na tym forum, zgadzałam sie z nimi i nie zabierałam głosu w dyskusjach takich jak ta dotyczacych reklamy, ale też denerwuje mnie jak widzę wątki w których sklepy np. w Warszawie można sobie polecać bądź trwa na ich temat ożywiona dyskusja, ale gdy ktoś pyta o np. wspomniany Śląsk to juz się wątek zamyka bo regulamin...i psy na nim wiesza, że celowo i bezczelnie go naruszył... Potwierdzam to co pisze TMK, brak tu jasnych zasad i równego traktowania, nie ma nigdzie listy sklepów o których wolno pisać, a o których nie. Na które ktos oko przymknie, a za polecenie których można byc zbanowanym, bo gdyby tak było to bym się mogła zgodzić z Rebciem, ale pozostaje to wiedzą tajemną. Dlatego pozostaje albo pozamykać wszystkie wątki historyczne dotyczące innych sklepów, albo przedstawić listę sklepów partnerskich. I NIE CHODZI mi o negowanie zasad, bądź decyzji moderatorów, tylko o równe traktowanie tego typu wątków !!!

I @Rebciu postaraj się czytać trochę ze zrozumieniem, bo przedstawianie mi pkt.-u 10 uważam za niegrzeczne z Twojej strony. Z mojej strony EOT.

zasadniczo są dwa uda: albo się uda, albo się nie uda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koleżanko szanowna, ja tak ogólnie pokazałem ten pkt. 10 - akurat było to po Twoim poście więc mogłaś to odebrać jak odebrałaś. Zresztą trochę nie rozumiem podejścia - jak mi wytykasz regulamin to jest źle, idź wytykaj go innym. Regulamin jest po to aby go przestrzegać. Jeszcze raz napiszę - nie ja zamykałem wątek, o który tu "koty drzemy" ale nie rozumiem tej dyskusji i odsyłam wszystkich zainteresowanych do regulaminu. Tam jest wszystko opisane.

Pozdrawiam

Czarek Rebech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Ja zamknąłem wątek ten wątek i usunąłem adresy tych sklepów.

Może rzeczywiście zrobiłem to zbyt pochopnie.W rozmowie z Przemkiem ustaliliśmy,że posty nie zawierające linków do sklepów prowadzących sprzedaż internetową,będą mogły pojawiać się na forum.

pozdrawiam Marek

500 L. sps'y + 1200 L.szczepkowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Celem mojego postu nie była chęć reklamy jakiegokolwiek sklepu,tylko chciałem się dowiedzieć gdzie mogę zrobić zakupy w realu a nie jak dotąd przez internet.W mojej okolicy niema żadnego sklepu,najbliższy jest ponad 150km.

Bardzo dziękuję Moderatorom za umożliwienie mi zdobycia informacji o sklepach na śląsku.

Jeżeli ktoś ma jakieś namiary to proszę o info na priv.

Pozdrawiam wszystkich Marian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rebciu :

1. Czy naprawdę tak ciężko zrozumieć, że pisanie ciągle o sklepach konkurencyjnych dla właściciela tego serwisu jest dla tych sklepów reklamą?

2. Czy naprawdę tak ciężko zrozumieć, że właściciel serwisu nie życzy sobię reklamy innych sklepów na forum?

3. Czy naprawdę tak ciężko zrozumieć i zaakceptować fakt zamnięcia wątku przez osobę do tego uprawnioną?

ad1. To prawda, kolega Marian mógł przeszukać forum i pewnie znalazłby informacje o sklepach na Śląsku. Pozatym warto się od czasu do czasu dowiedzieć czy w okolicy nie powstał nowy sklep.

ad2. Wiadomo, że Przemek nie chce raklam innych sklepów ale podanie komuś przyjezdnemu namiarów na sklepy w okolicy to chyba nie reklama tylko koleżeńska pomoc.

ad3. Jeżeli zamknięcie było bezpodstawne to tak.

Rozumiem, że moderator ma zawsze rację a jeżeli nie ma to patrz punkt pierwszy :) Jednocześnie bardzo proszę o niewyrzucanie mnie z forum za łamanie punktu 10 :D

@bigwalker aleś narobił :D

Jeżeli uraziłem czyjeś uczucia lub napisałem coś bez sensu to przepraszam ale mam dziś uodziny i jestem po którymś piwie :D

:D

Pzdr

Lechu

Sonda: Skąd jesteś?

Na razie oglądam Wasze rafy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdowia życzę i stu lat:playing

Pozdrawiam

Czarek Rebech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dodam od siebie, że regulaminu jaki by nie był (np. w obcym języku, niezrozumiały, absurdalny albo nieścisły :) ) - trzeba przestrzegać :D

a dość dobrą listę sklepów z morszczyzną w Polsce - można łatwo w internecie znaleźć :D

17.03.2010r - 20.08.2012 http://nano-reef.pl/...m=posts&q=27683

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem kto skasował Twoją wypowiedź ale... co Ci da informacja kto to zrobił? Zrobiła to osoba z uprawnieniami i widocznie uznała, że należy ją usunąć. Nie wiem co napisałeś ale mam prośbę - proszę zapoznać się z regulaminem forum.

Pozdrawiam

Czarek Rebech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze opisze to ale nie tutaj !!mam na mysli te zwyczaje panujace na tym forum nie do konca uczciwe Moim zdaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.