Skocz do zawartości
JODLA

ProfiLuxControl PL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, właśnie na próbę spolszczyłem oprogramowanie do profiluxa, na razie tylko pierwszą zakładkę. Jeżeli jesteście zainteresowani spolszczeniem całego programu chętnie to zrobię, niestety może to potrwać kilka dni, liczę również na sugestie z waszej strony, co do wielkości rodzaju czcionki no i samego przetłumaczenia słów.

Spróbuje teraz załączyć plik rar, który po ściągnięciu musicie rozpakować i skopiować do katalogu w program files / profiluxcontrol i tam go wkleić komputer zapyta czy zmienić plik zaznaczacie, że tak i gotowe odpalacie program do obsługi profiluxa pierwsza strona powinna być częściowo po polsku (jest to na razie wersja na brudno proszę nie krytykować tylko doradzać)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jodla na twoim miejscu bym sie tak nie szastal z upublicznianiem tego plku no chyba ze chcesz miec klopoty :D

Niestety grzebiesz nie w swoim oprogramowaniu jest ono wlasnoscia firmy GHL i nie masz do niego zadnych praw

Wiem cos na ten temat bo pytajac firme GHL o mozliwosc upublicznienia na full spolszczonego najnowszego softu dostalem prosta i sensowna odpowiedz jak nie chcesz wyladowac w sadzie to tego nie rob

Bardzo dziwne podejscie tej firmy do naszego rynku

To oprogramowanie co oni daja spolszone tlumaczyl chyba czlowiek co z akwarystyka niewiele mial wspolnego

Zreszta tylko po czesci jest spolszczone

Jesli zas chcesz nadal sie upubliczniac rob to troche dyskretniej :)

Taka moja mala rada ale nie musisz jej brac do siebie

i zamienia sie plik alternative po co zamieniac plik z angielskim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok,dzięki za radę, myślałem, że upublicznienie pliku z językiem nie jest niczym nielegalnym, co innego gdybym udostępnił całą aplikację przerobioną na język polski, tak czy inaczej dzięki za dobrą radę usuwam link. Pytania na priv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez tak myslalem ale dla pewnosci poszedl email z zapytaniem - odpowiedz byla taka jak napisalem

Obawiam sie ze jest to swiadome dzialanie dystrybutora GHL w naszym kraju

Ktory dzieki temu ze ma ten plik ze spolszczeniem i przyzwolenie firmy GHL ma wieksze obroty

No chyba ze sie myle :)

Jak to inaczej wytlumaczyc skoro pliki z jezykiem niemieckim i angielskim sa ogolnie dostepne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zasugerowałem się opisem z innego forum

Cytat:

Co edytować? Zazwyczaj starczy pliki exe. Jeśli dalej jest coś po angielsku to trzeba poszukać innych innych plików exe lub dll. Oczywisnie nie koniecznie muszą być w folderze gdzie się zainstalowało program ale np w katalogu Windows.

Spolszczać można na dwa sposoby. Przez zrobienie łatki która zmodyfikuje exeka. Wiadomo nie można rozpowszechniać zmodyfikowanego programu.... ale nikt nie zabronił tego robić z łatkami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modyfikujesz plik o nazwie alternative nastepnie podmieniasz go w miejscu zainstalowania sie oprogramowania beda tam miedzy innymi pliki english.dll german.dll i alternative.dll i ten plik wlasnie zamieniasz

Latka jak najbardziej tego nikt nie bedzie sie czepial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to już sam nie wiem, nie ma problemu mogę to zrobić w formie łatki, pozostaje tylko kwestia czy udostępnic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.