Skocz do zawartości
Swirlej2

rewolucja w akwarystyce :D

Rekomendowane odpowiedzi

Wyszla nowa pompa , nie wiem jak ja nazwac i dokladnego dzialania nie moge opisac ( narazie) w kazdym badz razie to co wlasnie przed chwileczka widzialem u nas w sklepie akwarystycznym to poprostu mi wara opadla ,ale to na maxa , az zauwazyla to facetka :D

Igielka przy tym siada, mysle ze do Down Drafta to mozna przyrownac heh .

Jeszcze czegos takiego na oczy nie widzialem , , jaka to robi gesta piane az bialo , jedna sztuke zamowilem ,nie sa drogie bo po okolo 40 frankow , ale normalnie szok jeden nmlyn i mleko , jedna zadyma , a bombelki to normalnie tak geste i maciupenkie , normalnie jestem zszokowany ta pompa .

Moze jakos ja sprobuje opisac :D no wiec jest takie jakby kolo , cos jak gazowy palnik przy kuchni do gotowania , takie kolo z otworkami dookola , i z tego zakrzaniaja tak szyyybkooooo te babelki i tak geste ze nie doopisania , to jest w sumie pompa (dispergator ) ale jakos tak zmodernizowana ze normalnie slow mi brak ,ide zaraz jeszcez raz to obejrzec :D

pozdr...

Teraz tylko trzeba bedzei do niej odpieniacz wymyslec , bo ta pompa musi znajdowac sie wewnatrz odpeinaicza , (nie jest duza i bardzo cichutka )

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm, wlasnie sie tak zastanawiam , czy najpierw nie zrobic odpienaicza na tej pompce i dopiero pokazac jak dziala , heh jeszcze pomysle zanim wyslucham waszych widzimisie :D

Jeszcze zdaze pokazac :D

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bedzei mnie do odwolania :D siedze i kminie nad odpieniaczem , ale jak go skoncze i pokaze to proponuje miec przy sobie kropelki walerianowe :D hyhy

pozdr...

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i byl gdzies ten super odpieniacz?

Bo jakos nie bylo widac.

Albo moze ja zle szukalem

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh :] to bylo chyba z pol roku temu jak jeszcze stal mniejszy baniak , odpienaicz pienil calkiem dobrze na tej pompce Hydor`a ,(pokazywalem fotki , gdzies pewnie jeszcze bym je znalazl) ale musze powiedziec , zeby ja wykorzystac w wiekszych odpienaiczach do wiekszych akwari , to jednak jakos tego nie widze :/

A i Ty tez juz nie zobaczysz :) jak napisalem to bylo dawno ..a Ty tutaj za krotko jestes i jeszcez malo widziales wogole :)

pozdr..

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze Cie bardzo , na zyczenie fotki odpieniacza i jego pracy na pompce Hydor :)

U mnie jak w aptece ,wiem gdzie co mam , specjalnie fotki dla Ciebie :)

847-hyd1.jpg

847-hyd2.jpg

847-hyd3.jpg

847-hyd4.jpg

847-hyd5.jpg

847-hyd6.jpg

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ta piana byla sucha?

Bo w moim Weipro z pompa AM PH 2500 z igla

jak ustawiam na sucha piane, to inaczej to troche wyglada. No ale to tylko Weipro.

Ale jak slusznie zauwazyles, ja sie dopiero ucze, zbieram doswiadczenia i opinnie.

Ogladam i podgladam.

A zaraz jade do sklepu, co by jakas rurke akrylowa kupic i mieszacz wapna skombinowac.

A potem Castorama kupic pilnik do szkla, do szklarza jakis kawalek grubego szkla "wyżebrać" do prob i nauki.

Zdam relacje co mi z tego wyszlo :-)

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ta piana byla sucha :] to sa akurat fotki po wyczyszczeniu kubla to wiesz .. pokazowe ;)ogolnie to mozna powiedzeic ze pienil napewno lepiej od Weipro z orginalna pompa :)

pozdr...

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swirlej ty to masz "leb", kurde przeciez jestes prawdziwym arymistrzem w spzreciolu do solniczki..............................................

Juz napewno jakas firmanp.AquaMedic zlozyla Ci propozycje wspolpracy..

Ktoby nie chcial Cie miec wsrod Konstruktorow:))))))))))

_________________________ | | | Już niedługo odpalam !!! | |_________________________

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dzieki wielkie za wazeline Miloo :) z firma Aquamedic to ja bym nawet nie chcial na zdjeciu wyglondac :)

pozdr..

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.