Skocz do zawartości
vnik

[K] Salifert - Stop Parasites 500ml

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Tak jak w temacie kupię lub odkupię lek do stosowania w akwarium rafowym, działa przeciwko Ichtyophitrius, OOdinium i Cryptocarayon.

pojemność, która jest sprzedawana 1000ml to jak dla mnie za duzo lub kupie 1000ml z kimś na połowe

pozdrawiam

650l, sump 200l, 220kg skałki, 3x150 HQI + 4x80W T5, 2x RESUN WAVER 15000A + 2x TUNZE 6060 + 2x TUNZE 7240.25

nowy projekt 1050

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
vnik :

Cześć!

Tak jak w temacie kupię lub odkupię lek do stosowania w akwarium rafowym, działa przeciwko Ichtyophitrius, OOdinium i Cryptocarayon.

pojemność, która jest sprzedawana 1000ml to jak dla mnie za duzo lub kupie 1000ml z kimś na połowe

pozdrawiam

Witaj

Nie pokładałbym nadziej w tym preparacie - oparty jest na chininie i tak naprawdę działa tylko w początkowym okresie leczenia - dając wg mnie ok. 30% szans na wyleczenie. Jeśli ryba jest już zarażona pasożytem a dodatkowo jako infoekcja wtóra wchodzi A. ocellatum - to na pewno nie pomoże.

Rozejrzyj się lepiej za Preis Neosal Flussing - lub najlepiej odłów rybę(ryby) i przeprowadź leczenie preparatem opartym na miedzi - trzymając stężenie ok 2mg/l przez okres około 8 dni. Oczywiście leczenie w odrębnym zbiorniku - w głównym wybijesz wszystkie bezkręgi.

pozdrawiam

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj

Nie pokładałbym nadziej w tym preparacie - oparty jest na chininie i tak naprawdę działa tylko w początkowym okresie leczenia - dając wg mnie ok. 30% szans na wyleczenie. Jeśli ryba jest już zarażona pasożytem a dodatkowo jako infoekcja wtóra wchodzi A. ocellatum - to na pewno nie pomoże.

Rozejrzyj się lepiej za Preis Neosal Flussing - lub najlepiej odłów rybę(ryby) i przeprowadź leczenie preparatem opartym na miedzi - trzymając stężenie ok 2mg/l przez okres około 8 dni. Oczywiście leczenie w odrębnym zbiorniku - w głównym wybijesz wszystkie bezkręgi.

pozdrawiam

Przemek

Cześć!

W akwarium jest dużo skały z odłowieniem nie wyjdzie przerabiałem już to zrobiłem więcej szkody i stresu dla innych mieszkancow a ryby nie złapałem.

Ospa pokazała sie na jednej rybie (okres poczatkowy) mam włączone UV + ozonator 24h, obawiam się że ospa jest już w akwarium :-(

I tylko preparat który zrobi mniejsze szkody chce zastosowac, a Salifert (Stop Parasites) przychodzi mi na myśl.

pozdrawiam

Jacek

650l, sump 200l, 220kg skałki, 3x150 HQI + 4x80W T5, 2x RESUN WAVER 15000A + 2x TUNZE 6060 + 2x TUNZE 7240.25

nowy projekt 1050

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.