Skocz do zawartości
W32darWin

Zaginął Chelmon

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie:). Mam problem ze znalezieniem chelmona. Plywal sobie beztrosko ponad miesiac w akwa i nagle zniknal (juz 2 dni). Jakby sie rozpuscil. Szukalem za, pod, obok szafki i nie znalazlem go. Pozostalo szukac w akwa. Zagladalem do wszystkich dostepnych (widocznych) jaskin. Nie moge go za holere namierzyc.

I tutaj moje pytanie czy jesli odszedl na wielka rafe i jest gdzies schowany, to czy moze mi bardzo zpsuc wode? Troszke nie usmiecha mi sie calej skaly przewalac:(. Jakie moga byc konsekwencje?

Pozdrawiam

Maciej

START 12.12.2013 - 180L z panelem 70x70x45, odpieniacz DIY a'la midi flotor ale.... na igle AB 2000/1 :), ATI Sunpower 6x24T5 + 9W LED china blue, betonowa skała DIY, AllInOne w reaktorze DIY, baniakiem kręci jebao WP-25 i koralia 2800.

http://nano-reef.pl/...0l-betonowisko/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś padł mi jeden błazenek też szukałem go kilka dni, okazało się że przykleił się do jednej z pomp cyrkulacyjnych jakoś tak dziwnie od strony szyby. Parametry mi się nie rozchwiały.

450 lit + 120 lit sump; 2*150 HQI+2*54 T5 ; Deltec APF 600; AM OR 3500-obieg; 1*4500+1*8000+1*4400-cyrkulacja;

http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=23191

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim basenie ryby giną bez śladu .Mam ślimaki (zombie) , Które po wyczuciu żarcia wyłażą z piachu i pochłaniają w szybkim tempie padlinę .

Piko 25L - Fluval EDGE , DSB, Lps i miękasy -fluo, cyrkulacja koralia nano , oświetlenie LED, sól TM , Rowa phos , Purigen , Chemi-pupe itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mnie troszke pocieszyliscie. Mam nadzieje ze moj maly ekosystem sobie jakos poradzi. Jest jeszcze opcja ze rybka wyfrunela z akwa a ja poprostu nie moge jej znalezc:).

Pozdrawiam

Maciej

START 12.12.2013 - 180L z panelem 70x70x45, odpieniacz DIY a'la midi flotor ale.... na igle AB 2000/1 :), ATI Sunpower 6x24T5 + 9W LED china blue, betonowa skała DIY, AllInOne w reaktorze DIY, baniakiem kręci jebao WP-25 i koralia 2800.

http://nano-reef.pl/...0l-betonowisko/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.