fal Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2009 Witam , Jakie są objawy przedawkowania zeospur2. pozdrawiam Cytuj 160x90x60 , sump 390L , RedSkim 300 , żywej 30 kg , Diuna T5 8x80W , Iks , calciumreaktor AM 1000 , http://dameb.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 Przedawkowanie tego preparatu jest bardzo niebezpieczne. Redukcja zooxantielli będzie nadmierna i utrata tkanki na tipach . Tak uszkodzony koral może zejść. pozdrawiam Cytuj DTOTQ First Quarter of 2010 / zeovit.com 1200 litrów zobacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KIDULT Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2010 @andrniew wiesz cos wiecej na temat zeospur2 ? jakie warunki musi spelniac akwarium aby stosowanie zeospur2 bylo bezpieczne i skuteczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2010 Jesli chcesz stosować zeospur2 musisz poziom PO4 i NO3 zdedukować do zera inaczej będą gwaltowne skoki w ilości zooksantielli a to jest stres dla korali. Stosowanie zeospura2 powoduje wolniejszy wzrost koralowców w związku z redukcją zox. Preparat do stosowania tylko w dojrzałych stabilnych zbiornikach z duzymi koralami. Przedawkowanie bardzo niebezpieczne , ponieważ preparat zawiera miedź. pozdrawiam Cytuj DTOTQ First Quarter of 2010 / zeovit.com 1200 litrów zobacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guliwer777 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2010 Witam Jak należy dawkować ten preparat, tak jak zaleca producent czy jak to zwykle bywa połowę albo jeszcze mniej ? PO4 i NO3 mam na bardzo niskim poziomie i chcę spróbować. Pozdrawiam Cytuj 600L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2010 W przypadku zeospura2 mniejsza dawka nie daje rezultatu , musi być 1ml /100l wody netto. Jednak pierwsze 2 dozowania podawaj 60% aby przyzwyczaic korale. pozdrawiam Cytuj DTOTQ First Quarter of 2010 / zeovit.com 1200 litrów zobacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guliwer777 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2010 Witam Wczoraj dałem 4ml na moje 600L i albo to złudzenie albo korale faktycznie pojaśniały. Zobaczymy jak będzie za 2-3 tygodnie jak podam pełną dawkę, narazie wrażenia pozytywne. Pamiętajcie o tym co wyżej napisał andrniew o tym preparacie. Pozdrawiam Cytuj 600L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KIDULT Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2010 Guliwer czym zbiles PO4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guliwer777 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2010 Witam Bakteriami i zostartem2 i chyba tyle. Czy długość działania zeospur2 jest uzależniona od PO4 i NO3 bo tak zrozumiałem ? Pozdrawiam Cytuj 600L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guliwer777 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2010 Witam Dziś mija 72h od podania, korale nadal jaśniejsze niż były:). Pozdrawiam Cytuj 600L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piona Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2010 Prosze o dalsze rozwiniecie tematu @guliwer777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fal Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2011 Jakie stosujecie przerwy między dawkami ? W instrukcji producent podaje co 7 - 10 dni , jak to jest u Was w praktyce. Pozdrawiam Cytuj 160x90x60 , sump 390L , RedSkim 300 , żywej 30 kg , Diuna T5 8x80W , Iks , calciumreaktor AM 1000 , http://dameb.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fal Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2012 Czy ktoś z Was stosuje jeszcze ten preparat , jesli tak to jakie macie z nim doświadczenia , stoi u mnie butla 250 ml i mam ochotę troszkę pokombinować z zeospurem2 , ale jak zawsze mam jakies obawy , żeby później nie płakać Cytuj 160x90x60 , sump 390L , RedSkim 300 , żywej 30 kg , Diuna T5 8x80W , Iks , calciumreaktor AM 1000 , http://dameb.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2012 dostałem sam buteleczke 250ml zeospur2 od kolegi po tym jak dowiedział się, że środek zawiera miedź. To jest najważniejsze co podkreślił Andrniew w tym temacie. Leży u mnie ta butelka do dziś bezczynna. To na prawdę środek ultra specjalistyczny. Nie spróbujesz, nie nauczysz się... jednak cena lekcji może okazać się zbyt kosztowna. Pozdro! Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach