Skocz do zawartości
AquaManiac

Lysmata wurdemanni vs. Aiptazje

Rekomendowane odpowiedzi

Moje wurdemanni dopelnily dziela: dzisiaj nie widac ZADNEJ Aiptazji. Ze szczescia chyba sie napije zaraz, naprawde mialem juz spory problem, dziesiatki-jesli nie setki malych i z 20 calkiem dorodnych. Nie ma ZADNEJ :( Niewiarygodne, dwie male sztuki poradzily sobie w 160L w niecale 2 miesiace! A ja karmie calkiem sporo, krewetki wyjadaja koralom jedzenie co najmniej 2x tyg. a rybki karmie kilka razy dziennie i krewetki tez cos tam zawsze przy tym zjedza, a mimo to mialy jeszcze apetyt na Aiptazje... Z moich obserwacji wynika ze nie wszystkie gatunki "wurdemannopodobnych" krewetek jedza Aiptazje, mialem wczesniej parke nieco inaczej ubarwionych - nie ruszyly zadnej przez kilka lat. Za to te co mam teraz to prawdziwa petarda :D

Jeszcze zeby sie znalazlo cos co ta cholerna Myrioneme wcina... :(

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak możesz to wrzuć fotki, też za jakiś czas będę kupował i wolałbym być pewien co kupuje.

pozdrawiam

maciek

pozdrawiam

Maciek

Prawdziwy facet nie je miodu !... Prawdziwy facet żuje pszczoły! ! !

I pamiętaj....Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć Dieslem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie w 270L wyjadły kilkadziesiąt szt. w tydzień i nie wiedzieć czemu zostawiły jedną największą

Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl

Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa.

levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

załozyły sobie plantajce :( ,gdzieś czytałem ,że nieraz nie zjadają całej populacji tylko zostawiają kilka żeby się dzieliły ,a potem żeby miały co szamać :(

60L + 25L sump

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje bodajze 7 czy 8 sztuk rozprawily sie z setka jak nie wiecej aiptasii w krotkim czasie, mialem tego dziadostwa naprawde sporo. To bylo z dobre 8-10 miesiecy temu, teraz mam pewnie jakies pojedyncze sztuki tych krewetek, rzadko je widuje, nie sadze bym mial wciaz te 7-8 sztuk. Niemniej jednak trzymaja aiptasie pod kontrola, nie widze tego cholerestwa wiec u mnie wunder zadzialaly, no i nie ruszaja moich zoasow bo tego sie balem :(

380l FOWLR sie robi, beda rybki...

190l kosteczka, na ledach, pare rybek, same lps i zoaski, sprobuje to zrobic jak nalezy tym razem...

link do kostki: http://nano-reef.pl/...ow/#entry656361

link do FOWLR: http://nano-reef.pl/topic/91587-380l-fowlr-nie-ma-jak-rybki/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie z 200-300 aiptazi 25 krewetek rozprawiło się w 2 miesiące, może troszkę więcej. Nie powiem skuteczne są:(

Pozdrawiam Dominik Grabowski

Cisza..........,ale.............
............jeszcze powrócę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moje 10 szt od wpuszczenia 2 miesiące temu jedynie kontrolują populację tzn. duże aiptazje nadal sobie rosną a małych nie widać , zresztą krewetek też nie widać ( przez dwa miesiące widziałem tylko jedną sztukę ). Jak tak dalej będzie to trzeba będzie za kilka miesięcy dokupić jeszcze z 5-10szt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jak mialem tak mam 3 aiptasie wielkosci maks 2cm, za to z 3 krewetek zostaly mi 2, 3 miechy minelo

100x50x50. 250 litrow,sump 128 l. 150W HQI + 78W T5 actinic blue. odpieniacz AM Turboflotor 1000 BLUE, cyrkulacja 10000 l/h + obieg. skała (40kg) w wodzie od 21 marca 2009

KUPIE SZCZEPKI SPSOW - WARSZAWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.