Skocz do zawartości
tomajk

[S] Akwarium 1000L

Rekomendowane odpowiedzi

Za kilka dni będę miał do sprzedania całkiem nowe akwarium.

Dane techniczne :

Szkło grubości 15mm POLEROWANA każda krawędź, frontowe i boczne OPTI WHITE, pozostałe FLOAT, całość będzie klejona bezbarwnym silikonem, dodatkowo poprawia efekt białego światła.

Wzmocnienie gr.12mm podłużne i jedno lub dwa poprzeczne, jeśli komuś by nie pasowało, można według życzenia.

Nie ma jeszcze otworów więc zainteresowany mógłby wskazać gdzie ile i jakiej średnicy mu pasuje.

To samo dotyczy komina, wybór miejsca i wielkości dowolny.

Jedynie nie możliwa zmiana rozmiaru : 200/70/70cm wymiary zewnętrzne.

Pojemność wodna netto 884L

Cena netto, 4000zł jeśli nie będzie zbyt trudnych w realizacji wymagań, w cenie jest wiercenie, komin

(szkło gr.6mm szlifowane krawędzie, bez polerowania), ewentualnie krawędź obniżona w dowolnym miejscu na spływ i komin zewnętrzny.

Akwarium to powstaje, gdyż firma która realizowała zlecenie, pomyliła się, lub raczej myślała, że Float jest biały :( no niestety nie jest, dlatego część szyb została na piękny baniaczek.

Waga tego zbiornika to około 250kg łącznie, możliwy transport oczywiście odpłatny 1zł/km

Szyby są wykończone fantastycznie, żadne tam matowione czy szlifowane, wszystko na lusterko, przyjemnie popatrzeć.

Jeśli ktoś sobie zażyczy, mogę tło zrobić na czarno, powłoka silikonowa trwała, gwarancja że nie będzie żadnych zacieków, jedynie zmiana już nie możliwa później, po prostu nie do odczyszczenia już.

Możliwe jest też wykonanie stelażu, ze zwykłej stali, nierdzewnej, lub aluminium, wycena możliwa dopiero po uzgodnieniu szczegółów.

PS. Dodam, że jest możliwe również zbudowanie sumpa, dowolnego rozmiaru, otwory, przegrody wedle życzenia. Ta dodatkowa robota jest możliwa tylko jednorazowo, w jednym czasie, nie planuję już w więcej takich przebudów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tomajk :

Akwarium to powstaje, gdyż firma która realizowała zlecenie, pomyliła się, lub raczej myślała, że Float jest biały :( no niestety nie jest, dlatego część szyb została na piękny baniaczek.

Nie chcę się mieszać, ale po co odbierasz akwarium, które jest niezgodne z Twoim zamówieniem? Chyba, ze coś źle zrozumiałem?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

arsik Dobrze zrozumiałeś :( Szkło niby białe, ale dla jednych białe, dla innych PRAWIE białe, a dla mnie ZIELONE, tak samo jak i OPTI WHITE które to serwują niektóre firmy.

Nie ma to jednak nic do rzeczy, akwarium samo w sobie jest elementem mieszkania i jeśli ma wyglądać, to ma wyglądać, nie uznaję kompromisów. W tym przypadku jednak w grę poszły za duże pieniądze i zgodziłem się na niektóre elementy ze szkła PRAWIE białego. Fronty będą w moim akwarium ze szkła DIAMOND czysto białego odbarwianego, cena za metr takiego szkła to prawie tysiąc złoty.

Ale nie ma to nic do rzeczy, ja oferuję akwarium MEBELEK, fantastycznie wykończone i samo w sobie stanowiące już ładny widok. Trochę zbiorników widziałem a tego się nie powstydzę. Jeśli nie będzie chętnego przez powiedzmy miesiąc, to szybki pójdą na ŁADNEGO nowego sumpa, a co :(

Choć zainteresowanie jest, to dużo ludzi próbuje iść na skróty i kleją z czego się da, ze skazami, krawędzie ledwie liźnięte tarczką, aby się nie pokaleczyć duże baniaczki z 12mm albo szkło warstwowe. No cóż każdy orze jak może :D

Tą odpowiedzią, wyjaśniłem chyba wszelkie wątpliwości, nie zastanawiajcie się ile musiało kosztować moje, kosztowało tyle co trzeba :)

Cena za akwarium w ofercie jest adekwatna do jakości, jeśli komuś wydaje się wysoka, przymusu do zakupu nie ma oczywiście :)

PS. Zapomniałem dodać, że żadna firma nie robi a ni nie robiła dla mnie żadnego akwarium. Jest różnica między wykonaniem zbiornika a przygotowaniem materiału. Wyjaśniam to żeby przypadkowo nie było cienia wątpliwości co do jakości usług firmy która dostarcza mi materiał. To że został nie wykorzystany materiał wynika z różnicy postrzegania kolorów i świateł. Fakt ten nie powinien wpływać na ocenę firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Neno to nie koncert życzeń do cholery :) ale mów co masz do sprzedania :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz sam co nie co produkuję więc mam wyrozumiałość dla innych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.