Stani Zgłoś Napisano 11 Marca 2015 Agus, to zachecanie do kupna. Przede wszystkim trzeba sie zorientowac, dlaczego cyano u mnie wystepuja. Ten proszek mozna stosowac, gdy w akwarium jest brzydko a za tydzien przyjdzie z wizyta tesciowa, ktorej chcemy zaimponowac, ale to nie jest proszek do "codziennego" uzytku ani rozwiazanie problemu. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 12 Marca 2015 I wszystko juz jest dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Insider Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2015 oki ja tak na szybko swiatło zostawić normalnie przy chemicealn ? Cytuj 400l,BM 250,2x250HQI+4x54w t5,3x6095, dsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PokerFace Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2015 Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 6 Października 2015 Jak chemiclean działa na glony w refugium ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 6 Października 2015 Nijak, wg moich doświadczeń nie ma dla nich znaczenia. Pozdrawiam, Marek. Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepedu Zgłoś Napisano 6 Października 2015 Takie pytanie, jaka jest pojemność tej miarki? Gdzieś się zapodziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtek66 Zgłoś Napisano 5 Maja 2016 U mnie odpieniacz do dzisiaj szaleje, pracuje zdławiony a od początku kuracji mija chyba tydzień. Jestem 12 godz. po podmianie 20% i nie ma możliwości ustawienia odpieniacza, żeby nie wywalało piany jak z jakiegoś wulkanu. Co się w takiej sytuacji robi? Czekamy? Bierzemy węgiel ? czy jeszcze coś? Cytuj http://nano-reef.pl/...-za-nowe-450-l/ http://nano-reef.pl/...-mini-akwarium/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 6 Maja 2016 węgiel ZAWSZE należy wsadzić po tego typu zabiegach... Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cuba41 Zgłoś Napisano 6 Maja 2016 Węgiel zawsze wskazany-ten doustnie i do baniaczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 6 Maja 2016 Ja po chemicleanie robię tak. Zakładam kubek odpieniacza i pozwalam mu się napełnić, po czym uzupełniam to co wylałem z kubka świeżą solanką, i tak w kółko do czasu aż się wszystko uspokoi, potem podmieniam resztę przygotowanej wcześniej wody. Trochę z tym roboty, ale działa, dla tego nie lubię stosować chemiclenu i wolę dać działać naturze. U mnie po około 3 miesiącach cyjano prawie nie ma. , chemiclean leży w szafce, ale jak pomyślę ile z tym zachodu, to mi się odechciewa. Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach