Skocz do zawartości
Carmin

Kupię świetlówki power compact

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Z powodu braku satysfakcjonujących mnie ofert całego zestawu złożę coś sama:)

i tak potrzebuję 2 świetlówki power compact(1 actynica druga 10000k) bądź 1 połowa actynica połowa 10000k co do mocy może być to zarówno 8,12,18,24 watt(jestem otwarta na propozycję). Świetlówki kupię naturalnie ze statecznikami do nich.

Chyba że posiada ktoś stateczniki ze świetlówkami wraz z jakąś fajną pokrywą to również była bym zainteresowana w dobrej cenie, gdyż taki mały zbiornik nawet dorobić pod pokrywę to nie problem no chyba że ktoś od razu miałby zestaw ze szkłem to również bardzo chętnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Carmin :

Witajcie,

Z powodu braku satysfakcjonujących mnie ofert całego zestawu złożę coś sama:)

BRAWO!!!

Kolejna kobieta ktora chce zalozyc morskie sama.

Ja wciaz czekam na ten dzien:D

Troche offtopowo ale zdecydowanie moge polecic sklep aqva-light swietlowki Arcadia PC.

Nie robia 10000K ale za to 14000, a z aktyniki napewno bedziesz zadowolona. I w polaczeniu 1:1 daje super barwe.

Pozdrawiam

Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. 

Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone

Osprzet -  Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W

Suplementacja - Balling DIY HD

Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh:) no to dzięki mojemu chłopakowi który zawsze zamiast zajmować się mną przy spotkaniach to zajmował się nono-reef.pl oraz kompletowaniem sprzętu do drugiego akwarium morskiego i tak mnie też to wszystko zainteresowało jednak że z powodu bardzo skromnego budżetu jako młoda osoba ucząca się kompletuję coś z części używanych zalegających w szafce dlatego też nie bardzo wchodzi w grę kupno nowych świetlówek ze sklepu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę, że dobrą opcją do rozważenia byłaby ta oferta http://nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=23318 myślę żeby coś wyrzeźbić taniej będzie trudno, pogadaj ze swoim chłopakiem może Ci coś doradzi ;)

Powodzenia

zbiornik 90x42x45+sump; odpieniacz Deltec APH525; oświetlenie T5:2x39W+ 90W LED; wystartowało 11.08.2009; moja wiedza dojrzewa razem z akwarium

MOJE AKWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Planuje coś znacznie taniej, a mianowicie:

-zbiornik od mojego 12l(malutki) bądź od szklarza około 20l(koszt 20-30zł)

-oświetlenie power compact (tutaj nie podaję ceny bo nie wiem dokładnie)

-jedna pompka cyrkulacyjna z jakiegoś starego filtra

-grzałka również od kogoś bądź kupna jak wiadomo groszowe sprawy

-miernik zasolenia

-skałe sól itp będę miała za darmo

Więc jak widać z kosztami powinnam się zamknąć w 100zł za sprzęt bez problemu.

Czekam teraz tylko na propozycję oświetlenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz, uzywane swiatlo to jak stosowanie soli tej, ktora krystalizuje sie na sprzecie. To raczej nie jest najlepszy pomysl. Chyba doslownie wszystko moze byc uzywane. Z wyjatkiem wlasnie soli i oswietlenia.

Nadchodzi nowe... :lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam też jestem zainteresowany kupnem podobnej świetlówki, bo na moim małym 30L mam lampę 18W biało-niebieski powercompact taki jak z boju 10000K i zadowolony jestem na maxa i dokupiłem do tego lampe na akwa 11W ale ma barwę coś koło 6000K może mniej:( może polecicie jakiś sklep internetowy gdzie można coś takiego kupić, bo już sporo szukałem i niestety lipa. A co do używanych lamp też jestem sceptycznie nastawiony, każda świetlówka się wypala i pomimo że nie widać tego gołym okiem to spada dośc mocno jej efektywność więc akurat świetlówkę lepiej kupić nową

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam na zbyciu 2 świetlówki 11W bodajże , jedna biała druga aktynika , kupione w aqua-light . Posiadam do nich stateczniki , oprawki oraz uchwyty . Sprzęt nie używany , docelowo miało świecić nad pico rafką ale postawiłem coś większego .

Śpiesz się powoli...

56_1245071123.gif

beztytuubvb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.