Skocz do zawartości
Swirlej2

Pokrzycze sobie troszeczke :D

Rekomendowane odpowiedzi

No to wezme od ciebie ze dwie pary hahaha:D lub wymienie na cos innego:D

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko , wymienimy sie smrodki za smrodki , tym samym wzbogacimy w naszych baniakach faune i flore :(

Ps; Na Pal Talk`u sie tak rozmawiaja najlepiej odwiedzic tam pokoj TWORKI :( hyhy , nasi rodacy z Hameryki niezle sobie tam siupki robia :(

Wjezdzalem tam o nicku Acanthurus , to sobie jezyki lamali :(

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie , ja chyba polece gdzies na urlop bo w tym Zürichu to tandeta okrutna :D tutaj sie chyba tylko na bankowosci znaja dobrze ,czekoladzei i smierdzoncym serze :(

Dzwoni do mnie dzisaij mowi ze juz to akwarium jest :( sie ucieszylem , pojechalem i normalnie myslalem ze jej to rozbije na miejscu :(

Na pierwszy rzut oka baniak super ladnie poklejony , podchodze z bliska patrze a tam baniak klejony tylko na styk :( zatkalo mnie i pytam kto jej to tak klei ? a ona usmiechnieta ze dobra firme znalazla w Zürichu , ze jej szybko baniaki przywoza itd .

To ja jej mowie zeby teraz go sobie zalala woda i zalozyla sama taki baniak beznadziejnei poklejony na styk tylko :D jakiegos tandeciarza znalazla , kupe jej wcisnal , myslala ze ja glupi jestem i niewiem jak sa akwaria klejone :D hehe

Na styk klejone i jeszcze po skosie maja byc klejone , wtedy sa okey :D

Sam jade se gdzies wybiore baniak bo normalnei urwanei glowy .

Zaloze baniak i go pozniej po roku rozbieral bede bo cieknie ... :D hehe spoko

pozdr...

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Niemczech to samo. Po kilkuletnim pobycie stwierdzam, ze Polacy generalnie sa calkiem kumaci.

Do kazdej wizyty "fachowca" musze sie przegotowac psychicznie bo wiekszosc po prostu nie rozumie co sie do nich mowi. Trafiaja sie oczywisice wyjatki ale wiekszosc to po prostu kolki. Czesto sie zastanawiam, jak Niemcy doszli do tego co teraz maja bo uczciwie na to patrzac to ma sie wrazenie jakby Polacy mysleli 3x szybciej a do tego wiedzieli o swiecie 10x wiecej niz Niemcy. Co ciekawe w firmie gdzie pracuje nie pracuje zaden Niemiec, moze dlatego jakos jeszcze funkcjonuje :(

Nawet nie chce wspominac wizyty w pewnym sklepie gdzie przyszedlem skonsultowac nowy setup. Faceci zrobili wielkie oczy ze chce cos kombinowac a nie kupuje "wspanialego" zestawu AM czy Delteca. Przeciez tylko producent zna sie na sprzecie i wie czego klient potrzebuje...

A mina mechanika kiedy sie okazalo, ze cos jednak wiem co tam pod maska siedzi i odrozniam kolo pasowe od zapasowego :(

Ale idzie sie przyzwyczaic :(

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja po dzisiejszym mam dosyc i sie zastanawiam czy ja wogole jeszcze chce to hobby uprawiac :(

Same tylko problemy jak mowisz Aquamaniac , wszedzei tylko tlumacz kolkom co i jak , oczy stawiaja nie kumate ni w uj ni w oko :(

Mam dosyc , moge komus strzala wyplacic i pojde lezec :( nie wyrabiam normalnie .

Chyba sobei dam calkeim spokoj z ta akwarystyka bo naprawde komus cos moge zrobic , choleryk jestem okropny.

pozdr...

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda zbyszek ze jestes tak daleko od POLSKI ja bym ci baniak od reki zalatwil :(:(

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamowiony baniak , znalazlem dobra mete :D expresem na jutro ma byc :(:):(:):( bedzie napewno taki jak potrzeba :love Powiedzialem ze nagly przypadek zeby byl jak najszybciej , dorzuce cos powiedzialem :( wodka polska w chlodziarce sie chlodzi:D

HURRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :D

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dzisiaj miałem straszny sen. Zalewałem baniak a ten się rozkleił....

Pozdrawiam Jacek 3_2.gif 370l, sump 100l, 40kg LR, 4*T5 54W DSCF2002.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no , malo brakowalo i ja bym mial taka rzeczywistosc :(

Nie zamowie , nie kupie baniaka jak go nie bede widzial najpierw .

Tutaj nie rozrozniaja co to jest klejenie szyby w szybe plus fuga od srodka , pomiedzy klejeniem krawedziami i silikonem od srodka i zewnatrz (co sie zreszat nie nadaje wogole takei klejenie bo jest za slabe)

O tutaj foty do oglondniecia jak to wyglonda .

847-stossverklebung.gif847-wul.gif

To drugie klejenie nadaje sie na kolka i w kosmos :(

(Mam juz dosyc pomalu gadki z kolkami , pokazalem , wytlumaczylem , dzwoni i mowi ze tam gdzei jemu to robia to kleja wlasnie tak jak ja nieche :(

To hobby jest albo dla wariatow albo dla ludzi o stalowych nerwach :( naszczescie ja mam jedno i drugie :D

Pozdr...

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś o tym drugim słyszałem. Nazywa się z niemiecka chyba "na wurst"? Ale niemieckiego nie znam :( Kiedyś na jednym z forów Maciek K. zachwalał ten sposób, że jest najlepszy, ale jak zapytałem z czego wynika ta "lepszość" to nikt nie potrafił wyjaśnić....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wurst to kielbasa :( wulst verklebung sie nazywa i jest gorszy , slabszy i wogole do (_._) najmocniejsze sa baniaki klejone tzw po niemieck u "stoss verklebt"

Taki tez tylko chce miec , zadnego innego klejonego po skosach na styk tylko .

pozdr..

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JEST , JEST , ZNALAZLEM ; ZAMOWILEM ; PRZYWIOZA ZA TYDZEIN TAKEI JAK POTRZEBA : D KOCHANY CHLOPINA ZNAL SIE NA RZECZY :) SAM POWIEDZIAL CO I JAK NAWET NIE MUSIALEM NIC TLUMAZCZYC , OTWOR NAWET SAM WYWIERCI I SZYBE WKLEI (kominn) nei musze sie nawet sam meczyc po pare groszy za to bierze :(:):(:):(:):(:):):):D

Tutaj jego Home Page :D

http://www.unterwasserwelt.ch

Bedzie baniak , bedzie baniak :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:

Chyba zaraz sciagne gacie i bede skakal z gola (_._) ze szcezscia :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Sa jeszcze rozgarnieci ludzie w tym panstwie :D

Odrazu trzeba bylo szukac normalnego , anie z tymi dorobkiewiczami gadac co maja te sklepiki akwarystyczne 2 x 2 metry :D ktorzy zamawiaja od tych ktorzy to robia i na tym tylko chca zarabiac, wciskajac ludziom tandete , byle by sprzedac .

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak... kiełbasa się do klejenia baniaka raczej nie nada (jad kiełbasiany mógł by wybić całą obsadę) :( Ale przy zastosowaniu wkładu skarpetowego jako wypełnienia reaktora można by zaryzykować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.