Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2014 Slimak slimak pokaz rogi Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t2mek2 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2014 (edytowane) Wpadłem dzisiaj na cos takiego http://galerie.newsw...a,279278,1.html Niesamowite, swoją drogą fajnie byłoby takim nakarmic korale w akwarium PS. dobry dział ? Edytowane 21 Stycznia 2014 przez t2mek2 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2014 cacko Ale i fajnie było by do akwa wpuścić . Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2014 Jakby ktoś nie wierzył w "alieny" "ufoki" etc... Pewien rybak z Nowej Zelandii złowił przeźroczystą rybę, która pływała przy powierzchni oceanu. Stewart Fraser łowił z synami Conaugh i Finn 43 mil na północ od Półwyspu Karikari, kiedy dostrzegł przezroczyste stworzenie pływające w pobliżu powierzchni wody. Zdjęcia zaskoczyły jego przyjaciół rybaków, którzy nigdy w życiu nie widzieli czegoś podobnego. Dopiero Deborah Cracknell z Narodowego Akwarium Morskiego w Plymouth po zbadaniu zwierzęcia, stwierdziła że może to być Salpa maxima. Niewiele wiadomo na temat tych stworzeń. Pochodzą z chłodniejszych wód Oceanu Południowego. Niezwykłe jest to że potrafią tworzyć klony samych siebie i rosnąć w tempie szybszym niż jakiekolwiek stworzenie wielokomórkowe. http://www.dailymail.co.uk/ Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markus86 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2014 Wpuścić coś takiego do solniczki i nocnego oświetlenia nie potrzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2014 oszczędność energii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirotechnic Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2014 Ciekawe czy jakiś sklep jest w stanie to sprowadzić, a jeśli tak, to w jakiej cenie Cytuj Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt. Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH. Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2014 no tak ale jeśli to plankton to zaraz zostanie zjedzony w naszych baniakach Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepitopl86 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2014 Cziekawe czy SPS'y by rosły przy takim świetle... haha Ale widok niesamowity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markus86 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2014 Fajna rybka. Z pewnością jest jeszcze wiele stworzeń w morzach i oceanach, które jeszcze nie zostały odkryte i pewnie niektóre z nich nigdy nie zostaną zbadane jak będzie się w tak bezmyślny sposób eksploatować i zatruwać morza i oceany . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał BB Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2014 (edytowane) wczoraj oglądałem film nt. Megalodona. Jednym z przypuszczeń, że ten zwierzak nadal żyje są odnalezione na plaży szczątki wieloryba, który został praktycznie przegryziony na pół. Drugim dowodem ma być "przegryziony" i zatopiony kuter rybacki. Oczywiście w filmie nie potwierdzono, czy Megalodon nadal istnieje. Naukowcy przeprowadzili "łapankę" na rybkę plama przynęty na powierzchni wody miła 3km długości. Podczas nocnego nagrania pojawił się jakiś zwierz, któremu przez nurków będących w klatce udało się wstrzelić nadajnik. Film ujawnił jedynie fakt, że było to coś mega dużego. Przyczepiony nadajnik był przewidziany do głębokości ok 1800m i tak też się sprawdził. To coś oddalało się z bardzo dużą prędkością, sygnał urwał się na głębokości prawie 2000m i nadajnik więcej już nie odezwał. Zważywszy, że głębie oceanów nadal pozostają nieznane może taki potworek faktycznie nadal istnieje... ząbki miał takie trochę pokaźne tak czy siak, ja bym nie chciał takiego spotkać podczas snurkowania w Egipcie Edytowane 22 Stycznia 2014 przez Michał BB (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t2mek2 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 (edytowane) jeszcze to znalazlem niezłe. sporo tego w necie filmow i zdjec. Edytowane 23 Stycznia 2014 przez t2mek2 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drummer152 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2014 ooo jak meduzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 "Siedem morskich stworzeń, posiadających supermoce" Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dgdf44 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 http://odkrywcy.pl/kat,1037761,title,Dwutlenek-wegla-szkodzi-morskim-stworzeniom,wid,16311012,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smg4sticaid=611ff6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dgdf44 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 http://odkrywcy.pl/kat,1037761,title,Szkieletowe-krewetki-z-Ameryki,wid,16210550,wiadomosc.html http://odkrywcy.pl/kat,1036709,title,Najwieksze-zlowione-rekiny,wid,16342619,wiadomosc.html http://odkrywcy.pl/kat,1037763,title,Zywa-kapsula-czasu,wid,16313281,wiadomosc.html http://odkrywcy.pl/kat,1037761,title,Rekiny-sa-bardziej-podobne-do-ludzi-niz-do-innych-ryb,wid,16235332,wiadomosc.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2014 "...ryba fugu. W przypadku tej potrawy granica między chęcią rozkochania a otrucia jest wyjątkowo cienka, bo sama rybka pełna jest trucizny wielokrotnie silniejszej niż cyjanek. Sztuka jej przyrządzania polega na tym, żeby usunąć niemal całą truciznę, tak, żeby biesiadnicy odczuli tylko lekkie drętwienie ust, podniebienia i policzków. To drętwienie ma ponoć wzmagać podniecenie seksualne." Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 25 Maja 2014 Jezioro Bałtyckie, czyli kąpiel w zupie szczawiowej - co myślicie? Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRUSZYNA Zgłoś Napisano 25 Maja 2014 Sorki za offtop ald niech mi ktos powie czemu nie widzę zdjęć tylko jakies przelamane ikony po nich??? Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 7041D przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2014 ośmiornicy chodzącej po lądzie z własnej woli jeszcze nie widziałem Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2014 ośmiornicy chodzącej po lądzie z własnej woli jeszcze nie widziałem No nie wiem czy z własnej woli, po prostu znalazła się w złym miejscu o niewłaściwej porze ( podczas odpływu ) i rozpaczliwe szukała wody ratując swoje życie - Ja to tak widzę, reszty nie będę komentował Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2014 Jarek Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t2mek2 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2014 Chce takiego !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SirNick Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2014 glaucus atlanticus raczej nie do dostania w Polsce, a jeśli nawet bo trzeba byłoby meduzy żeby go wykarmić, a kapryśny jest bo zwykłej chełbi to nie zje i tylko kilka meduz mu smakuje jak physalia physalis y velela velella Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach