Skocz do zawartości
Olek

AKWA- walec

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie gdzie można zamówić, oraz jaka cena jest takiego zbiornika( w kształcie walca)?

Jestem już nastawiony na wysoką cenę, aha i jeszcze jedno- są takie ze szkła, czy tylko z akrylu?

Pozdr Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I czy są takie wielkości 100l-200l

Sa nawet wieksze

rundbecken.jpg

Ale efekt wizualny takiego zbiorniczka nie jest imponujacy, wszystko wyglada nieco znieksztalcone

uebel4.jpg

"===""never change a winning team""!==="

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P. Leszku- a czy wie Pan gdzie i za ile można takie cudaki kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche mini offtop - u mnie w jednym sklepie maja taki zbiornik postawiony, okolo metra, metra 30 srednicy, do tego dno lekko pod skosem klejone, probowali z niego zrobic rafowy zbiornik ale po pewnym czasie sie poddali. pozniej plywal tam tylko swiezo wykluty rekin, taki 25cm dlugosci dla ktorego ten kulisty ksztalt byl idealny. zbiornik rafowy wyglada jednak moim zdaniem marnie w takim czyms - ryby plywaja dookola jak w szklanej kuli lub jakims sloiku

userbar548926yr3.gif ______________________________________________________

rekinekoh4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro swojego czasu było wystawione takie awka walec chyba 300l. Akwarium rafowe z calym osprzetem i żywą skalą/koralami obsadą. Na poczatku chcieli za nie 15tys zl a w koncu po paru tygodniach zeszlo za niecale 7tys zl:)

Pozdr

Tomek

--------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, ja bym postawił ok. 200L:D, pożyjemy zobaczymy już dostałem info od P. Piotra ze sklepu Korale.pl, Wielkie dzięki jeszcze raz tu na forum.

Pozdr Olek Szwarc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koszt będzie baaardzo duży

rura fi45cm kosztuje 2000zł metr

taka fi 70-80cm pewnie z 8000zł albo i więcej :p więc akwa jak będzie kosztowało 4-5tyś złotych to będzie dobrze :p polecam :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barty A gdzie mozna kupić bezbarwną rure PCV jakies 25cm dlugą i 4cm srednicy?? Bo musze wyskrobać odpieniaczyk:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.tuplex.pl ale kawałki tylko 2m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponuję zamówic bezpośrednio w hucie szkla

zamawialem kiedyś do innego przeznaczenia i wyszlo wcale nie tak drogo.

P.S. Radze samemu jechac po odbior, bo spedycja przywiezie kruszec ;-)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja potrzebuje parenascie Centymetrów tej rury A dwa matry to bedzie stanowczo za duzo:( A moze ma Ktoś jakies odpady rurek po kilkanascie cm na zbyciu??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba sobie dam spokój z tym owalnym kształtem:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz zawsze zamówić u szklarza jakiś wielokąt np sześciokąt lub nawet ośmiokąt Bedzie też ciekawie wyglądał:p

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie też sobie tak myslę, ostatnio oblukałem ciekawy kształt- jakby dwie panoramy ze soba połaczone tyłem- (panoramy, nie profilowane), powstaje fajny 8-mio kacik, warunek by byl fajny musi byc dłuugi.

Widziałem ostatnio tez 8- mio kącik, tyle że wąski i krótki, a b. wys, przez to że miejsca łączenia szyb sa dodatkowo zabezpieczone- wyglada bardzo nędznie.

Pozdr Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to jest zatrzęsienie kształtów baniaków, oglądaj aukcje na allegro często zdazają sie tam ciekawe zestawy:)

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn nowy zbiornik jeszcze daleko- ale ja jestem osobą która woli mieć już dokładnie zaplanowany baniak co do cala mimo że będę go stawiał dopiero na jesień niż robić to na łapu capu.

Pozdr Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys zastanawialem sie nad połczeniem 2 akwarii naroznych, z przednia sciana okragla- dwa zlaczone daja pol kola. Stanelo na tym ze mam 350litrowe cwierc kola. Ale dwa takie, polaczone razem daloby ciekawy, tak jakby bardziej `trojwymiarowy` efekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, wyobrażam sobie efekt:), mam pytanie odnosnie naszych reaktorów- Am 400- jaki Pan zastowsował zaworek na wyjściu?

Pozdr OLek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rosziczka, dowolne rury kupisz w gliwicach, namiary sa w archiwum

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marx a nie wiesz czy mozna tam kupować naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ............................Centymetry :p

Bo ja potrzebuje 20cm Jak to nie wypali to najwyzej kupie odmulacz hagena lub sery tak jak mi poradzil Rah i zrobie cos z nigo, pozostanie mi do zakupu jedynie jakas rurka o srednicy 3cm i bede mial komplet:)

Pozdrawiam i dziekuje za pomoc

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pewnie bym znalazł kawałek rury plexi śr.50mm,

gr. ścianki 3mm. Mogę się podzielić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłbym bardzo wdzięczny:) Wtedy zostalo by mi tylko zakupienie od kogoś rurki o srednicy 3cm jakies 20-25cm dlugosc:) Moze ktośś z Mistrzów DIY ma coś takiego na stanie??

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@olek, mam zaworek AM, widze ze jestes na podobnym etapie co ja kilka miesiecy temu (tez kogos pytalem na forum o zaworki:)hehe), masz nierowny wyplyw z reaktorka. Reaktor jest maly, wiec sproboj przykrecic co2-tak kropla na 2-3 sek, a wyplyw wody 2-3 krople na sek. Nie bedzie on wtedy pracowal zbyt wydajnie, ale na pewno ustabilizuje sie wyplyw. Po kilku dniach, mozesz pomalu odkrecac co2 (pamietaj o parametrach, jak puscisz reaktorek bez kontroli mozesz sobie kuku w akwa narobic, a w szczegolnosci atak cyjano.

Sorka za offtopic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.