Skocz do zawartości
grzejanc

DDE

Rekomendowane odpowiedzi

DZISIAJ JEST 0012 DDE ! ODLICZANIE ZACZĘTE...

cc183b31859f2d3073f0571477a8ac16u1871a16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ki diabeł? Bo wujek google twierdzi, że to Dynamic Data Exchange :)

ReefMax i parę gratów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

A także " Department of Distance Education" ale to wszystko pudło. Niedługo się wyjaśni, ale proszę zgadywać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 dni Do Dużego Ekosystemu - przesiadka na większe :)

Z zabawniejszych rozwinięć znalazłem jeszcze Dwight David Eisenhower (34th President of the USA), ale moim faworytem jest Dichlorodiphenyldichloroethylene :)

ReefMax i parę gratów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie slino toku dostalem od tego wyrazu

DDE 0012 dni do eksploizji? erekcji:D erupcji?

Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. 

Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone

Osprzet -  Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W

Suplementacja - Balling DIY HD

Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
#254838 Grzegorz Dyzma :

Normalnie slino toku dostalem od tego wyrazu

DDE 0012 dni do eksploizji? erekcji:D erupcji?

Znowu samoloty nie będą latać :)

180 x 60 x 60, cyrkulacja 1 x 12 000, 3 x 6 000, otpieniacz ATK, cyrkulacja aiwaki 2500 L/h, oświetlenie 2 x 250 W HQI

+ niebieskie 2 x 54 + LED

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieeeee. To Destruction Derby Elimination :)

Nadchodzi nowe... :lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
#254832 kapuhy :

12 dni Do Dużego Ekosystemu - przesiadka na większe :)

No gratuluję, nie wpadłbym na to, na razie nie przesiadam się na 450L, może w przyszłości, tak więc wszystko pudło, ale niedługo się wyjaśni, a będzie co opijać :)

PS. W sumie 12 dni do dużego eko to 12 DDDE, right?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dni do emerytury !!!!! :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
#254855 chodi :

Dni do emerytury !!!!! :):):)

Chodi, popsułeś zabawę! A już miałem jakiegoś korala za kilka dni zaoferować dla tego co zgadnie, albo 4-paka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe :) wygralem 4 paka korali :):):) heheeh

oczywiscie gratulujemy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takiemu to dobrze :) Gratulacje!

(i tak bardziej podobało mi się dichlorocośtam :))

ReefMax i parę gratów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no dobrze, ale zazdroscic nie ma czego. 35 chlop ja dab a na utrzymaniu podatnikow. Nigdzie na swiecie tak nie ma

Spocznij:D

Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. 

Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone

Osprzet -  Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W

Suplementacja - Balling DIY HD

Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
#254869 kapuhy :

Takiemu to dobrze :) Gratulacje!

(i tak bardziej podobało mi się dichlorocośtam :))

Spoko, nie wybieram się, nabywam tylko prawa :)

Ale w sumie racja, to było najlepsze:

4130-dde-3d-balls.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skałkami jakoś ładnie a la TMK obrzucić i w sam raz na tło do baniaka :)

ReefMax i parę gratów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość buczi82

niop w wojsku dobrze 15 lat i emerytura, fakt ze mala, ale zawsze mozna wyjechac i dorobic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie trzeba od razu odchodzić, można przecież spokojnie pracować jeszcze z 20 lat, prawda? Jedyna zaleta tego jest taka, że jak się ma gdzieś w cywilu dobra pracę to się opłaca, bo ZUSu nie trzeba płacić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość buczi82

no mozna :) ale kiedys bylo inaczej, teraz jak patrze na to wojsko to mi sie plakac chce :/

u mnie to odchodzili na emeryturke i dorabiali jako ochroniarze hehe no, ale co taki chor w wieku 50 lat, o watrobie nie wspomne, moze robic :)

ehhh stare dobre czasy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
#254985 buczi82 :

ale co taki chor w wieku 50 lat, o watrobie nie wspomne, moze robic :)

Oj czasami mógłbyś się zdziwić co taki chor ma w papierkach. Czasy odległe już dawno minęły, kiedy to żołnierz mógł się zatytułować 'inżynier pola walki' albo 'strzelec'. Teraz bardzo często ten chor ma mgr, inż, podyplomowe, doktorat, i teczkę praktycznych kursów, za które trzeba w cywilu grubo płacić... Ale cieszy to moje oko, bo naprawdę poziom idzie wysoko w górę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzejanc ale czy to nie jest teraz tak, ze te wszystkie kursy, uprawnienia, prawa jazdy itd sa 'wojskowe' ? I w cywilu staja sie bezuzytecznym wspomnieniem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
#255052 chodi :

grzejanc ale czy to nie jest teraz tak, ze te wszystkie kursy, uprawnienia, prawa jazdy itd sa 'wojskowe' ? I w cywilu staja sie bezuzytecznym wspomnieniem ?

A to ma jakieś znaczenie gdzie robiłeś jakiś kurs ? Papiery się nie liczą ?

180 x 60 x 60, cyrkulacja 1 x 12 000, 3 x 6 000, otpieniacz ATK, cyrkulacja aiwaki 2500 L/h, oświetlenie 2 x 250 W HQI

+ niebieskie 2 x 54 + LED

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slawek, z tego co sie orientuje, to uprawnienia wojskowe sa jak 'kursy wewnatrzzakladowe'. Wiem na 100%, ze chlopaki po sluzbie w jednostce zmotoryzowanej w swietoszowie nie mogli dostac papierow na przewoz materialow niebezpiecznych pomimo iz w wojsku prowadzili ciezarowki z wyrzutniami rakiet i transportery czolgowe. Nie wspominajac w ogole o prawku C+E ktore zdawali jako wojskowi i nie uprawnia ich do prowadzenia zestawu pojazdow w cywilu. Jakies takie popitolone. Ale to polska w koncu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość buczi82
#255162 chodi :

Slawek, z tego co sie orientuje, to uprawnienia wojskowe sa jak 'kursy wewnatrzzakladowe'. Wiem na 100%, ze chlopaki po sluzbie w jednostce zmotoryzowanej w swietoszowie nie mogli dostac papierow na przewoz materialow niebezpiecznych pomimo iz w wojsku prowadzili ciezarowki z wyrzutniami rakiet i transportery czolgowe. Nie wspominajac w ogole o prawku C+E ktore zdawali jako wojskowi i nie uprawnia ich do prowadzenia zestawu pojazdow w cywilu. Jakies takie popitolone. Ale to polska w koncu.

nie dostali bo nie wiedzieli, tylko garstka osob znala przepisy i wiedzieli co musza zrobic zeby te papiery sie liczyly i moglki normalnie jezdzic w cywilu... ale tak jak pisalem tyylko garstka ludzi...

grzejanc, ja nie pisze o chor ktorzy maja po 25 lat, tylko o tych ktorzy maja 25 lat sluzby... co z tego ze ma magistra jak gowno wie o wojsku ehhh szkoda mi slow, kazdy powinien najpierw zetke odwalic, a pozniej sie pchac na oficera, a nie odwali 4-5 lat na szkole i przychodzi jakby wszystkie rozumy pozjadal i wozi sie ze stopniem popapraniec jeden ehh

dobra nie pisze wiecej bo jeszcze kogos obraze i bedzie, ja tam swoje przezylem, widzialem i nie komentuje, bo dla mnie obecne wojsko polskie to WIELKI ZART !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, troszkę mnie nie było, pochłonęło mnie DIY - lampa. Ale już odpowiadam.

Chodi - te wszystkie kursy nie są wspomnieniem. Np prawa jazdy - uczęszczałem w wojsku na kurs prawa jazdy kat. C i E. Wszystko z naszymi instruktorami, na naszych pojazdach, ale egzamin miałem państwowy w wojewódzkim ośrodku egzaminowania, więc tak jakby robił to prywatnie. A koszt? płaciłem tylko za egzaminy, czyli za C i E wyszło jakieś 400zł. Tak samo z innymi kursami. Wszystko jest honorowane.

Buczi82 - zapewne bazujesz na jakimś konkretnym przypadku osoby, nie dziwię się. Ja sam bym pozwalniał ładny % i do porządnej pracy fizycznej zagonił, bo do innej się nie nadają, albo żeby tory wymieniali przez najbliższe 25 lat...

A co do stwierdzenia, że obecne wojsko to nie to co kiedyś to popieram. Narobi się nam niedługo masę menedżerów, którzy będą się bali rozkaz wydać bo może ich o mobbing posądzą... echhh... :)

Aaaa.. i byłym zapomniał... 0007 DDE :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni forumowicze... wszem i wobec, dzisiaj mija 0001 DDE !!! :p:P:) Można więc już cieszyć się, i jak to mówią u nas... za godzinę wzrośnie drastycznie liczba ludzi, którzy będą mogli pocałować itd.. itd.. :whip

ALe spoko, nie odchodzę jeszcze, a bynajmniej nie z N-R, pomęczę jeszcze Was trochę lat... :bow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.