Skocz do zawartości
majestic

PHILIPS T5 03

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio dopieram światełko do akwarium, waham się międzi żarnikiem blv 14000k i aqualinem 10000 (13000k)oraz nad 2x39 T5 do tego... Według was dwie takie rurki philipsa byłyby wporządeczku?? A może jedną na tył philipsa a drugą jakąś ati (blue plus) lub coś innego podobnego>>

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm 56 odwiedzin i nikt nie ma zdania?? Czytałem posty z archiwum i o hqi i o philip'sach 03 T8 i cięzko mi cokolwiek wywnioskować, a że niestety mieszkam w morsko akwarystycznym zad...u które dopiero powoli się rozwija to nie mam możliwości naocznie ocenić światła nad różnymi akwariami więć PROSZĘ POMÓŻCIE :p:whip:P:help1:help1:help1:help1:help1:help1:help1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy XXI wiek i prawie wszystko można kupić w necie, mimo że mam pod nosem wiele sklepów, nawet z morskim asortymentem, oświetlenie zamawiam w necie bo po 1 większy wybór, a po 2 lepsze ceny:)

co do kolorów to kwestia gustu.

zastanawiałbym się czy jeden punkt 150W da rade na całej długości baniak oświetlić :p

Jest .. i znowu "kostka".. | było vol3 400 l | było 324 l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sienki nie mam problemu z kupieniem sprzętu:strutin Poprostu nie mam możliwości wyrobić sobie tego gustu o którym mówisz gdyż najzwyczajniej w świecie w moim mieście nie ma za dużo morskich akwarystów...

Baniak ma być niejako narożny tzn oglądany będzie od przodu i jednego boku a kamienie będą piętrzyć się przy boku przeciwnym i właśnie głównie tam chcę skierować HQI a że oprawa jest niesymetryczna to światło płynnie powinno rozchodzić się po całym akwarium:tongues

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.