Skocz do zawartości
majestic

Uszkodzony żarnik??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do was pytanie- właśnie przyszła do mnie paczka z oświetleniem i mam wątpliwości co do żarnika. Co prawda jeszcze nie próbowałem go "odpalać" ale moją uwagę zwróciło to że w środkowej części wokół tej jakby bańki z obu stron białe przydymienia... Mam się niepokoić??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby było czrne to znaczy że żarnik był używany

180 x 60 x 60, cyrkulacja 1 x 12 000, 3 x 6 000, otpieniacz ATK, cyrkulacja aiwaki 2500 L/h, oświetlenie 2 x 250 W HQI

+ niebieskie 2 x 54 + LED

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W porządku:strutin Odpalę więc dziś na próbę lampę i zobaczę czy wszystko wporządeczku:playing

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Czasem tez jak w przypadku zarników Giesmanna ale i nietylko te plamki sa jakby ciemno rozowe czy tez czerwone. Tez miałem ten sam dylemat jak je zobaczyłem pierwszy raz. :)

Pozdro

A miało być tak pięknie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I niestety okazało się że żarnik jest uszkodzony (co jednocześnie jest odpowiedzią na pytanie z innego mojego postu). Nie byłem pewny czy lampa czy żarnik szwankuje i dziś podjechałem z lampą do zaprzyjaźnionego sklepu, podłączyłem inny żarnik i- lampa działa.

jak myślicie- jest szansa wymiany tego żarnika?? Żarniki są w ogóle objęte reklamacją??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy kiedys kupilem zarniki, po otwarciu okazalo sie, ze sa walsnie okopcone. Nie podlaczalem ich nawet, tylko od razu pojechalem do sklepu. Gosc powiedzial, ze to calkiem normalne, bo takiego cos dzieje sie na zarniku przy pierwszym odpaleniu, a oni w sklepie testuja kazdy przed sprzedarza, aby uniknac sprzedarzy trefnej sztuki. Przyniosl nowke z magazynu, czysciutka jak lza, podlaczyl do lampy na kilka minut. Po zgaszeniu na bance pozostal osmolony slad. Tlumaczyl, ze to normalne, bo jest to dopalenie jakis tam pozostalosci po czyms i nie jest to zaden niepozadany objaw. Ale jak chce, moge zwiac nowke z magazynu :-)

pozdrawiam

lukasz

Nadchodzi nowe... :lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm rzecz w tym że mój "nowy" żarnik w ogóle się nie zapala, tylko tli jakimś takim mizernym światłem;/ Spróbuje go odesłać i zażądać wymiany na nowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.