nanorafa Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2011 Stary temat, ale i ja się podłączę . Dolewka locutusa właśnie została wykonana i działa, co prawda bez opóźnienia (układ RC), ale sam pływak ma dość duży skok zanim zareaguje, tak więc podziękowania i z mojej strony. Cytuj Kostka 100x100x50cm, Oświetlenie: 12 x 39W, ATI Sunpower Cyrkulacja: 2 x Tunze 6095, 1x Tunze 6055 Obieg: NewJet 4500 Reaktor Ca, DIY Sól: Tropic Marine Pro Reef, RedSea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nemo Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2011 (edytowane) Witam Ja kupiłem cos takiego PZ-828 / PZ-828 RC 5 lat temu, jeszcze nie było z regulacja czułości, a jak widze teraz jest. Zamontowałem do tego dwa pływaki szeregowo jeden zabezpieczający pompe, a drugi wiadomo i nie trzeba było robic "opuźniacza" bo urządzonko już coś takiego sprytnego miało, z tym, że bez regulacji. koszt wtedy tego czegoś to 80 zeta + pływaki i obudowa, taka z gniazdem w obudowie... koszt ten sam tyle, że roboty mniej. Pozdrawiam P.S. link do stronki producenta może sie przyda: http://www.fif.com.pl/produkt/56/855 Edytowane 2 Czerwca 2011 przez nika pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji) Cytuj 1100 l. w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zawi Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2012 (edytowane) Zakupiłem części do układu w pierwszym poście, powiedziałem w sklepie że chce przekaźnik 12V i dostałem coś takiego (http://www.diax.pl/pic/7880.jpg) i zastanawiam się jak ten przekaźnik ma być podłączony i jak ma wyglądać płytka do wytrawienia co tu trzeba zmienić Edytowane 17 Grudnia 2012 przez zawi (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzejanc Zgłoś Napisano 28 Marca 2013 Witam poo dłuższej przerwie. Trochę wody w sumpach i dolewkach zapewne upłynęło. Poniżej jeszcze raz końcowy schemat automatyki na 2 czujniki. Dodatkowo również nowsza wersja. Przerost formy nad treścią dla "nawiedzonych" Przykład działania na płytce testowej: W chwili obecnej układ zaprogramowany i działa. Pozostaje tylko wytrawić pierwszą płytkę i sprawdzić czy wszystko działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekdziubak Zgłoś Napisano 2 Maja 2013 Zarąbiste piszę się na coś takiego ;] Cytuj 120LT Plany na 600L W trakcie realizacji.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzejanc Zgłoś Napisano 6 Maja 2013 Płytka już sprawdzona. Urządzenie uruchomione 2 tygodnie temu i działające: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jurko Zgłoś Napisano 6 Maja 2013 Ja już zakupiłem od grzejanc w/w dolewkę . Wszystko super działa . Estetyka wykonania też extra ! Polecam :-)!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzejanc Zgłoś Napisano 11 Maja 2013 Raczej wypożyczyłeś do testowania W razie pytań, nie robię tych dolewek na handel, ni mam czasu na to i zamiaru. W wolnej jednak chwili mogę zrobić na życzenie po kosztach części. Robociznę sam opłacam i jest ona wliczona w piwo, które wypiję za Wasze zdrowie przy montowaniu Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yarid Zgłoś Napisano 13 Maja 2013 Witam, Można prosić o wykaz elementów i schemat w/w projektu? Pozdrawiam. Jarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzejanc Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2013 Witam. W sprawach technichnicznych - PRV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach