Skocz do zawartości
Przemek

Rafa 800 litrów - po miesiącu pracy na skimerze Beast 1200p

Rekomendowane odpowiedzi

u mnie w jednym sklepie tez swojego czasu plywal taki 30cm. bajecznie wygladal jak majestatycznie walil rundki dookola baniaka. skora tez zeczywiscie nie jest szara tylko taka ... kolorowa. a embriona rekina to bez problemu mozna kupic, kosztuje smieszne pieniadze (kolo 20 euronow jakos), fajnie nawet widac jak embrion sie rusza jak sie kokon na szybe przyczepi, tylko co z krowa zrobic jak juz sie wykluje?

userbar548926yr3.gif ______________________________________________________

rekinekoh4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna poprostu jechac nad ocean i wypuscic!

_________________________ | | | Już niedługo odpalam !!! | |_________________________

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt że niedrogie. Nie wiem czy sie nie myle ale coś mi świta ze z tymi jajcam rekina to jest taka trochę loteria bo dość ciężko je odróżnić co to za gatunek. Ale nie daje sobie nic uciąć.

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tutaj jest jajko rekina za 34 baksy

http://www.liveaquaria.com/product/prod_Display.cfm?pCatId=294

a tu inny większy juz za 140 zielonych

http://www.liveaquaria.com/product/prod_Display.cfm?pCatId=760

No i "minimum tank size 300g" czyli 1200L i informacja "Most Sharks will outgrow even very large aquariums"

Ech i po co się męczyć jak nie można z takim potworem trzymać krewetek, krabików i nemo :) No chyba że ktoś ma duży basen i wkurzających sąsiadów - to takich kilka większych rekinów jest lepsze niż doberman :)

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh dzieciaki nie klocic sie fakt jest taki 800 l 40 kg skaly piekne i wymagajace ryby szczepki tez piekne wiec nie ma co sie czepiac trzeba gratulowac ja jutro stawiam kolejne 200 l to juz 5 akwarium i kazde jest inne teraz skupie sie nad akwarium wylacznie na zeo z acroporami tylko bez ryb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marx a wracajac do twojego zbiornika to rzeczywiscie przyznaje racje Swirlejowi wez cos z nim chlopie zrob bo to wyglada nie za brdzo obiecujaco moze nie wiem kup skale zakryj pompy nie wiem sam ale w twoim zbiorniku najwieksza uwage przyciaga sprzet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak ale skoro mamy odzwierciedlic naturalne warunki i biotop bo o to chodzi w akwarystyce to twoje akwarium wyglada jak kalurza ( bez obrazy ) mozna stworzyc nano reef ktory bedzie odzwierciedlal naturalne 20 cm rafy ja taki zbiornik 30l zrobilem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piekno jest w oku patrzacego ...

userbar548926yr3.gif ______________________________________________________

rekinekoh4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam:)

Zgadzam sie z kolega Wildtomem:yes

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rs4 Słyszałem ze oceanarium w Wawie otwierasz :):):D

Gdzie Ty Chłopie tyle akwarii trzymasz?

Moze w bagażniku tej 400konnej maszynki byś jakies nano wydłubał:):) To by Ci koledzy zazdrościli:D:D:D

--------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zobaczymy nie zapeszma nie zapeszma

napewno kiedys powstanie zobaczymy tylko kiedy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś wdzialem oceanarium na kólkach!! Byla to naczepa taka jak z FreshLogistic(al`a chłodnia) dluga na kilkanascie metrów a w srodku kilkanascie akwarii morskich!! Naczepa miala wlasne zasilanie, klime, zbiornik na wode poprostu wszystko!!! Było to oceanarium na kólkach jezdzące po Polsce, i nawet bylo na sprzedaz za stopare tysiaków:)

Nic tylko podpinac do 400KM maszynki i jezdzic:):D

--------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to gdzie mieszkasz ze takie kaluze jak mojbaniak kolo domu sa? daj namiary to wpadne i pare sinularii sobie wezme.

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe:D

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.