Skocz do zawartości
nowy_zarażony

HQI 20000K

Rekomendowane odpowiedzi

Interesuje mnie taki zarnik, ale nie wiem gdzie najlepiej (najtaniej:)) kupic. Pomozecie? Wiecie moze ile kosztuje i gdzie mozna dostac szklo kwarcowe?

jeszcze tu wroce:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jezeli macie jakies zdjecia akwarii z samym HQI 20000K (bez swietlowek) to podajcie prosze linki. Moc tego HQI to 150W, bo zapomnialem napisac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile placiles?? Teraz wchodzilem tam i sa tylko 5200. Poza tym to gdzie moge zobaczyc twoje akwa??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tu zdjecia z wczoraj. uklad skal chyba jutro zmienia. zrobilem zbyt duzy stelaz z rurek pcv i teraz kamienie zajmuja prawie cale akwarium:

akwa4.jpg

akwa5.jpg

ocean pod nosem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Harnas troche z innej beczki - jaki masz odpieniacz?

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie Harnas sa te 20K tylko cos mi stronka zle dzialala i nie moglem znalesc (nie wyswietlalo mi sie to okienko wyboru na gorze), ale teraz jest juz dobrze. Dziwne te ceny tu maja. 70 i 150 w tej samej cenie (wcale nie wysoka:)). Na innych stronach 150 sa oczywiscie drozsze. Harnas, masz takie akwa i sie nie chwalisz?? Wrzuc je na "akwaria klubowiczow", albo jak bylo juz na forum to podaj link, bo chyba przegapilem:) A tak wogole to powiedzcie mi czemu nie dajecie opisow swoich, jakze pieknych, akwarii do rubryki "akwaria klubowiczow"?? Fajnie byloby miec te wszystkie perelki w jednym miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akwa Harnasia dopiero bedzie perelka, narazie to "kociol alchemika", jak kazde nowe akwa zreszta:)pozdr serdecznie

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje akwa to jeden wielki eksperyment. prawie kazde posuniecie oceniam krytycznie i wyciagam wnioski, ze nastepnym razem zrobilym inaczej...przyklad?:

- sump: pozalowalem pieniedzy na sump+komin, zdecydowalem, postawie odpieniacz obok akwarium. po paru dniach takiego rozwiazanie nie wytrzymalem: odpieniacz (pompa), buble stop i grzalka strasznie szpecila. zbudowalem sump powyzej akwarium.

- oswietlenie: zdecydowalem sie na 1x150w 20kK, okazalo sie, ze za slabo swieci, w akwarium bylo ciemno, musialem dokupic 4xt5 24w...znacznie taniej wyszloby odrazu 1x250w.

- kostukcja podtrzymujaca skaly z rurek pcv. tu trzeba niezle pocwiczyc aby byl dobry efekt.

Tak wiec tym co zaczynaja tak jak ja, radze duzo czytac i kopiowac sprawdzone pomysly...w innym wypadku skonczy sie na stracie czasu i kasy! Pozdrawiam. harnas

ocean pod nosem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sadzicie o zarnikach sylwanii? Coralarc 20000K 150W kosztuje ponizej 200zl. A moze lepiej dolozyc troche i kupic BLV?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.