Skocz do zawartości
MAREK75

Pomocy odpieniacz weipro2012

Rekomendowane odpowiedzi

mam odpieniacz weipro2012, do tego mam podłączoną pompę weipro 2000l/h, nie moge ustawić precyzyjnie odpieniacza bo jak go przykręcam na przepływie wody to znikają całkiem bombelki i wywala wodę. Zbiornik mam 112l.Pomocy!!!!!:cursin

4429_4437.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
#296641 MAREK75 :

mam odpieniacz weipro2012, do tego mam podłączoną pompę weipro 2000l/h, nie moge ustawić precyzyjnie odpieniacza bo jak go przykręcam na przepływie wody to znikają całkiem bombelki i wywala wodę. Zbiornik mam 112l.Pomocy!!!!!:cursin

Dziekuje wszystkim za pomoc nikt niema pomsłu

4429_4437.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DarekB30

MAREK75

powodów może być całe mnóstwo,

dasz radę nakręcić i wrzucić jakiś filmik jak to wygląda, będzie łatwiej ocenić i pomóc Ci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok.postaram się nagrać filmik i wrzucić na forum.dzięki.

4429_4437.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest podłączony na tradycyjnej zwężce czy pompa igiełkowa??

Jeśli tradycyjna to nie spodziewaj się rewelacji jeśli go opanujesz.

Ja ostatnio nie spałem przez weipro 2011

Kupiłem weipro 2013 dałem przerobić koledze z forum wirnik z AB 2000/1 i działa rewelacja nigdy więcej nie chce tradycyjnej Venturiego tylko igła ( nawiasem mniej poboru prądu przy igle)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daje rade ja mam 2012 bez żadnych przeróbek na pompie newjet 1200 na min obrotach, standardowa zwężka i zasuwa nieźle. Na razie 0 problemów. Mam regulacje na pompie ustawione na min na odpieniaczu mam przepływ na full otwarty i nic mi się nie przelewa... czasem po dolewce zauważyłem skok poziomu wody w odpieniaczu o jakieś 1-2cm wyżej ale potem wszystko wraca do normy. Może masz pompę za mocną ? To normalne ze jak przykręcisz na odpływie to poziom wody się podnosi i wywala górą bo pompa zasuwa cały czas tak samo.

130l / panel / 4 x 24W Hagen Glow / 2 x ATI Actynic / 2 x ATI aquablue / weipro 2012 na newjet 1700 / 2 x Jvp 101 / miekkasy / Lps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem może być w tym że jest zapchany wlot powietrza w zwężce. Weź wiertełko pasujiące do średnicy otworu i przeczyść wlot bo często się zapycha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.