Skocz do zawartości
adekchem

Tripneustes gratilla chyba chory

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z jeżowcem od kilku dni jest jakiś dziwny mało się przemieszcza i raczej w dzień nie odżywia się i w dodatku co najbardziej mnie martwi to to że na jego szczycie pojawiło się jakieś wybrzuszenie oto zdjęcia, proszę o pomoc

Aquael 30

i

500 l ruszyło 18.02.2011

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwny, nie wiedzialem ze one moga byc zielone..... Wyglada troche jakby sie chcial rozmnozyc przez pączkowanie 8-)

A tak na poważnie to trudno powiedzieć. On tam gdzie ta gula ma odbyt....... Na zdjeciu widac raczej niewielka ilosc glonow na skale. Czy na innych twoich skalach tez jest tak pusto? Jesli tak to zastanow sie nad oddaniem go bo on bedzie glodowal..... a moze juz to sie dzieje. Czy nosi cos na kolcach? (dekoruje sie roznymi znalezionymi kawalkami czegokolwiek) Zdrowy egzemplarz robi to wlasciwie caly czas. Czytalem ze jak tego nie robi to jest to pierwsza oznaka klopotow....

Moj wygladal tak (pisze w czasie przeszlym bo go odsprzedalem):

tripneu.jpg

pozdrawiam

Zbych

Panelowe 148 l. (82/47/47 - 15cm panel boczny). Miniflotor AM, Tunze 6025 w obieg, Koralia 4 cyrkulacja. 6x 24W T5 ATI w obudowie DIY.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na skałach wyżej jest więcej zielonych glonów i fioletowych alg wapiennych. czasem coś tam na sobie nosi, i mam pytanie czym mogę mu urozmaicić dietę. A że jest zielony to też mnie dziwi ale takiego go kupiłem.

Aquael 30

i

500 l ruszyło 18.02.2011

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sparz kapustę pekińska lub sałatę i podaj Księciowi. Wcina jak najęty.

Do byka nie podchodź od przodu, do konia od tyłu, a do idioty nie podchodź w ogóle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.