piotr7 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2014 Witam, Czy ten nowy sklep to własnie w Galaxy, proszę o szybka odpowiedź, bo jutro jestem przejazdem w Sz. P. Cytuj Takie tam 53L, 50x30x35, Koralia Nano, Tunze 9001, kaskada HBL501, lampa LED, SPECTRA, 30W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinos75 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2014 nie w Galaxy...na Krzywoustego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Do aquaela w galaxy to nawet nie wchodz bo sie przerazisz.... Edit... Ktoś w ogóle tam ogarnia w baniakach? Pamiętam jak pani ekspedientka mi powiedziała ze korali twardych się nie łamie bo zdechna a chciałem kawałek calustei chyba Edytowane 17 Grudnia 2014 przez Tigr123 (wyświetl historię edycji) Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2014 A z ta pania to napewno o koralach zagadales ? Bo widac, ze sie zna Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2014 o koralach i niby ma akwarium w domu nawet zdjęcia mi pokazywała dlatego byłem zdziwiony może to ktoś z forum i się nie przyznaje Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Androctonus Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2014 Mateusz czyżby Barbara Ci tak podpowiadała? Cytuj Kiedyś będzie 500L w obiegu na Deltec AP702, Giesemann Matrix II i Profilux 3.1A :] Pytanie tylko kiedy :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2014 Właśnie nie znam imienia ale tak powiedziała hehe to się juz nie odzywalem bo jeszcze mnie ze sklepu by wyprosili Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZiZi Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2014 W którym miejscu jest sklep na Krzywego ? Często zaglądam do Oszom - mają tam co nieco, ale obsługa taka sobie. Ryby w kropkach, koralowce też ledwo dyszą, ceny bardzo wysokie. Nie ma na miejscu osoby decyzyjnej. Chyba taki dodatek do reszty asortymentu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Androctonus Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2014 Szkoda tracić czas na Oszołom Cytuj Kiedyś będzie 500L w obiegu na Deltec AP702, Giesemann Matrix II i Profilux 3.1A :] Pytanie tylko kiedy :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr7 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2014 W którym miejscu jest sklep na Krzywego ? Krzywoustego 3, po schodkach w dół, jest razem ze sklepem z tuszami do drukarek. Póki co szkoda czasu, dwa zaglonione akwaria z pewną ilością szczepek, których jeszcze nie powinno tam być. P. Cytuj Takie tam 53L, 50x30x35, Koralia Nano, Tunze 9001, kaskada HBL501, lampa LED, SPECTRA, 30W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZiZi Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 Czyli jak od lat, w ZP nie można nic kupić, zostaje tylko PKP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coltrane Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 Miałem rok przerwy i przeleciałem po sklepach w SCZ : Aquaele dno i metr detrytrusu, wszędzie te brudne makroglony, korale trupy, ryby podobnie, szkoda zwierzaków obsługa nie wie co to salimetr... umierające dwie główki euphylii 280zł U kobry na mazurskiej niezmiennie od lat sporo okazji, przyjemna atmosfera + #ladnapani Sklep na Krzywoustego bardzo ciekawy, sporo sprzętu, chyba największy wybór w Szczecinie, liczne szczepki w tym ciekawe euphylie cukiereczki. Akwaria zaglonione bo niedawno wystartował cały system więc to raczej normalne, właściciel dobry akwarysta, trzeba dać czas żeby akwaria nabrały dojrzałości... nikt tu niczego nie przyśpieszy. Ceny bardzo przystępne - "internetowe" Sklep z Kadłubka którego właściciel wyznawał dewize "nie mam towaru bo nikt nie kupuje" zamiast "mam towar ludzie kupują" już sie zlikwidował... Cytuj dużo zdjęć mojego akwarium https://www.facebook.com/tibireef/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZiZi Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 Miałem rok przerwy i przeleciałem po sklepach w SCZ : Aquaele dno i metr detrytrusu, wszędzie te brudne makroglony, korale trupy, ryby podobnie, szkoda zwierzaków obsługa nie wie co to salimetr... umierające dwie główki euphylii 280zł U kobry na mazurskiej niezmiennie od lat sporo okazji, przyjemna atmosfera + #ladnapani Sklep na Krzywoustego bardzo ciekawy, sporo sprzętu, chyba największy wybór w Szczecinie, liczne szczepki w tym ciekawe euphylie cukiereczki. Akwaria zaglonione bo niedawno wystartował cały system więc to raczej normalne, właściciel dobry akwarysta, trzeba dać czas żeby akwaria nabrały dojrzałości... nikt tu niczego nie przyśpieszy. Ceny bardzo przystępne - "internetowe" Sklep z Kadłubka którego właściciel wyznawał dewize "nie mam towaru bo nikt nie kupuje" zamiast "mam towar ludzie kupują" już sie zlikwidował... Gdzie ta kobra ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coltrane Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 w piwnicy https://www.facebook.com/kobrazoopiotrhajlasz?fref=ts Cytuj dużo zdjęć mojego akwarium https://www.facebook.com/tibireef/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 A zdjecia Pani? Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Androctonus Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Przechodziłem obok... Przed pójściem do kina... załamać się można @down - ciekawe, ciekawe Ehh... no proszę to Pan K. Tryc jest przeszło 20 lat w akwarystyce morskiej, a podobieństw żadnych nie widzę Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Androctonus (wyświetl historię edycji) Cytuj Kiedyś będzie 500L w obiegu na Deltec AP702, Giesemann Matrix II i Profilux 3.1A :] Pytanie tylko kiedy :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coltrane Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 Chciałem ostatnio biedakom coś doradzić jak to wszystko opanować ale Pan sprzedawca mnie zapewniał że właścicielka 15lat w akwarystyce morskiej robi i sie "zna", to szkiełko stoi około roku, piękna wizytówka zestawu za 15kPLN... Cytuj dużo zdjęć mojego akwarium https://www.facebook.com/tibireef/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 Przechodziłem obok... Przed pójściem do kina... załamać się można Słynny reef master hehe taaa i to pewnie ta pani co mi foty pokazywała, ale coś jakby mniej tam mają skały szkoda korali w tych baniakach na sklepie jest W sumie to chyba jakaś plaga jest w aquaelach bo w oszołomie też tak zielono Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Androctonus Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Ale trzeba przyznać jedno ReefMaster robi piorunujące wrażenie Ukłony dla szefostwa i pracowników tego punktu Był ktoś w Oszołomie, coś tam jeszcze jest? A w Carrefoure w ogóle morszczyzny ni ma? Aż dziw, że cyrkulatory jeszcze dmuchają. Edytowane 14 Stycznia 2015 przez Androctonus (wyświetl historię edycji) Cytuj Kiedyś będzie 500L w obiegu na Deltec AP702, Giesemann Matrix II i Profilux 3.1A :] Pytanie tylko kiedy :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2015 w oszołomie byłem w niedziele Ogólnie ładny glon im się rozrósł w akwarium, może aquaele tak mają w galaxy master mają już ogarnięty Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Androctonus Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2015 Chyba przeglądają forum ale nie ujawniają się Cytuj Kiedyś będzie 500L w obiegu na Deltec AP702, Giesemann Matrix II i Profilux 3.1A :] Pytanie tylko kiedy :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2015 Chyba przeglądają forum ale nie ujawniają się Pewnie tak ;D wczoraj byłem w oszolomie z chęcią kupienia slimakow strombusow (były po 9zl szt.) a wczoraj pytam wlasnicielki? O cenę babiloni mówi 19,99 a ile za tego, się pytam i pokazuje palcem( chodziło o strombusa) mówi to mnie 49,90 XD haha nie mogłem po prostu z kat wzięła ta cenę o.0 no i wyszefdlem zgaszony. A i wczoraj mieli dostawę korali jeszcze zyly Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Androctonus Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Hah, oni się nigdy nie zmienią. Tylko dla kasy handlują, żadnej mądrej pogawędki no ale zaraz...?! Z kim tam rozmawiać? Kto na akwarystyce jest w Oszołomie? Pati i Grzesiu? Amen Edytowane 17 Stycznia 2015 przez Androctonus (wyświetl historię edycji) Cytuj Kiedyś będzie 500L w obiegu na Deltec AP702, Giesemann Matrix II i Profilux 3.1A :] Pytanie tylko kiedy :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2015 Kto na akwarystyce jest w Oszołomie? Pati i Grzesiu? Yes hehe I jeszcze pyta się czy może w czymś doradzić Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Androctonus Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2015 Jakby zapytał kiedyś co może dla Ciebie zrobić/uczynić, odpowiedź mu "Wyjdź lub uciekaj chłopie". Sformułowanie "uciekaj" jest niezwykle delikatną formą. Zacznij od niej, jak będzie Cię denerwował to użyj fantazji Co do cen, szkoda gadać/pisać ale mają konkurencję. Właśnie co się dzieje przy Krzywoustego? Cytuj Kiedyś będzie 500L w obiegu na Deltec AP702, Giesemann Matrix II i Profilux 3.1A :] Pytanie tylko kiedy :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach