Skocz do zawartości
Marx

tania osmoza

Rekomendowane odpowiedzi

Do sprzedania tania osmoza

Kupiona ok. rok temu w AquaNurt, wydajnosc ok 200l/dobe, w sumie zrobila w ciagu tego roku ok 600l, prefiltry niezmieniane

Cena 120zl+przesylka

Kontakt z wlascicielem: 661 04 91 27

osmoza jest aktualnie podpieta w Gliwicach.

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Czekam w takim razie z niecierpliwością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosze dzwonic, ja tylko umiescilem oloszenie ale nie posrednicze w transakcji

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcialbym niczego sugerowac ale ..

Moje przemyslenia"

120 zeta plus zakup nowych prefiltorw , membrana byc mozliwe zjechana( np ; puszczono przez nia goraca wode przez pomylke ) lub wyschnieta ,czyli do wymiany , czy ja wiem :/ nowa nie duzo drozsza , takie rzeczy to sie raczej kupuje nowe , tak jak PH Elektrody , czy zarniki HQI .

Ja bym uzywanej osmozy naprzyklad nie wzial od nikogo nawet za friko , woda to podstawa .

A teraz mozna juz czytac to ogloszenie :)

PS. nowy zarazony spokojnie , osmoze nie wystarczy posiadac , ona jeszcze musi spelniac swoja funkcje :)

Najlepsza nowa ze sklepu , pewnie wielu doswiadczonych akwarystow ma podobne zdanie .

Mozna kupic uzywana osmoze jak sa zalozone nowe prefiltry , mierzymy TDS`em i widzimy co bierzemy , ale ... wolalbym jednak i tak ze sklepu :)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja chyba bym wolał dołożyć jakieś 100zl i mieć nową ta z przesyłką i nowymi wkładami wyjdzie 180 zł a nowa koszuje 270 zł

800l:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dokladnie hehe , 120zeta plus dolozyc 100 to wyjdzie 180 :D taaa super to wyliczyles :) i nie wiadomo czy membrana nie padnieta , a w kazdym badz razie jakby nie bylo to juz wysluzona :] nowa ze sklepu i tylko nowa zadna inna IMO.

Skorka za wyprawke , rok czasu uzywana membrana , sprzedaje po to by dolozyc i kupic nowa , heh naiwnych nie brakuje :) ale tak sie wlasnie robi interesy , brac osmoze spoko, ja nie dlugo swoja tez pogonie i kilka zarnikow tam juz tez czeka :) kiedys sie i tak w koncu nauczycie , ale widze , ze nie w inny sposob jak wlasnie w taki :] kupujac wysluzony sprzet a nastepnie po jakims czasie drugi nowy , z tego taniej to czesto przewaznie wychodzi drozej .

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no przeciesz to jest dobrze wyliczon

używany filtr 120

2 nowe wkłady 40 zl

20 zł przesyłka

czyli daje razem 180 zł

do tego doliczyć 100 zł i jst nowa za 170 albo 180zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@swirlej, czytaj ze zrozumieniem.

blazej napisal ze ta (osmoza, w domysle 120zl) plus przesylka wyjdzie 180, a nowa kosztuje w sklepie 270.

Wiec jak do tej (120zl) plus przesylka (=180zl) dolozy jeszcze stowke, to mu wyjdzie na jedno z nowa.

A co do uzywanych rzeczy i oszczedzania ... wszak nie od dzis wiadomo ze najwiecej zarabia sie na biednych i ubogich.

Bardzo wielu stac na wydanie 9,99 zl. i bez problemu tyle zaplaca za byle g... z drugiej reki ,

a niewielu stac na 999,99zl i jak maja tyle wydac to dokladnie to ogladaja i targuja sie.

No ale to juz taki biedny kraj.

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pisze prefiltry nie zmienian więc trzeba doliczyć 40 zł

na nowe wkłady 120zł +40zł prefiltry+20 zł wysłanie daje 180zł jak byk + 100zł i jest nowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak juz 1:12 minut , troi mi sie w oczahc :) blazej sorki zle przeczytalem :)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Panoramiczny

Wiadomo ze kady chce kupic jak najtaiej heh i to jest calkiem logiczne , ale nie w tym wypadku oszczedzac , osmozae powinn osie kupowac nowa .

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WLASNIE !!!!!!!!!!

Sa rzeczy ktore mozna kupowac uzywane (np.samochod, odpieniacz, ksiazke - o akwa of kors),

i rzeczy ktore lepiej miec nowe (np. szczoteczka do zebow, buty, osmoza, lampa).

Najprostrzym wyroznikiem jest "czas zycia" oraz latwosc uszkodzenia, a co za tym idzie - latwosc stwierdzenie istnienia uszkodzenia (w osmozie prawie niemozliwa) i ew.koszt naprawy (w osmosie koszt naprawy = koszt nowego)

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom , i nie to ze sie tutaj uparlem , ale sam sie kiedy na osmozie przejechaloem , bo kupilem wlasnie uzywana , w sumie miala byc nowa , przyjechal goscio do mnie przywiozl mi ja , rozpakowuje z pudelka , wyciaga wilgotna membrane w woreczku spakowana i mowi " ona bylöa juz "raz" w obiegu ale krotko " heh w sumie wyczulem odrazu ze "mina" ale ze wzgledu na wzglad wzielem bo mi zalatwial inne rzeczy i korale tanio sprzedawal , ale i tak sie juz do niego od 9 lat nie odzywam , zreszta nie tylko ja , sam sobie wrogow narobil :)

Prefiltrydal do niej nowe , zamydlil oczy , tydzien czasu woda byla z niej okey , a pozniej to katastrofa :] musialem kupic nowa :/ mam jeszcze z niej , na pamiatke sobie zostawilem ta membrane , przecielem pilka na polowe zeby zopbaczyc jak jest zbudowana, jesli was interesuje jak ona wyglonda w srodku to jutro wrzuce fotki :)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie macie racje. Zobaczylem po prostu ogloszenie osmoza, prawie nowa, prawie darmo i po prostu sie na nia napalilem. Faktycznie nowe jest lepsze. A taka osmoza sluzyc bedzie przez wiele lat (no moze troche krocej:))

jeszcze tu wroce:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marx napisz troche wiecej o niej. Czemu sprzedajesz i jak wyglada. Jej stan techniczny.

jeszcze tu wroce:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowa przez "wiele" , mieniamy tylko prefiltry :) jak membrana wysluzona to z tych paru lat zrobi sie kilka miesiecy :]

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.