Skocz do zawartości
Przemek

Sprawy organizacyjne i w ogóle..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na wst?pie pragn? powiedzie?, ze nie jest moim celem torpedowanie pomys??w takich jak cho?by Qbab'a. Jednak chcia?em Wam zwr?ci? uwag? na nieco co? innego - co?, z czego podejrzewam wielu wi?cej z nas(aktualnych nano-reef'owc?w jak i przysz?ych) wyci?gne?o by wiele wiecej korzy?ci. Ot?? wielokrotnie spotykam si? z listami od wielu Was - szczeg?lnie tych pocz?tkuj?cych, z pro?bami o porady np. przy starcie nowego zbiornika, doborze obsady itp. Ciesz? sie za ka?dym razem gdy do??cza do nas nowy morszczak - jednak jak sami zauwa?yli?cie nie po?wiecam temu serwisowi tyle czasu ile powinienem - niestety nie mam tyle czasu ile bym chcia? i to jest w 99% przyczyna takiego stanu rzeczy.

Dlatego obserwuj?c zaanga?owanie wielu Was chcia?em si? zapyta? - czy naprawd? nie macie ochoty do?o?y? co? od siebie we wsp??tworzenie tego serwisu? Jestem przekonany ?e gdyby podzieli? si? prac? - np. jedna osoba od DIY(zgadniejcie kto), jedna od opis?w zwierzak?w(jest ju? paw_jaw), kto? od nowo?ci, imprez, program?w w tv itp, serwis by?by du?o barwniejszy i na pewno odbi?oby si? to na jego jako?ci - w pozytywnym tego s?owa znaczeniu. Pomy?lcie, ile jest tu os?b o wiedzy, kt?r? mo?na by przy odrobinie ch?ci i umiej?tno?ci przela? na strony nano-reef. Jedna osoba nie da rady tego poci?gn?? - w kilka mo?na zrobi? z tego prawdziw? pere?k?. Mo?e warto si? nad tym zastanowi? - c?? mamy do stracenia? W ko?cu to ma by? serwis NAS wszystkich - dla nas i dla tych co nas czytaj? i z wypiekami na twarzy marz? o swoim morskim - cho?by ma?ym. Licz?, ?e znajd? si? osoby, dla kt?rych bycie wsp??tw?rc? tego serwisu b?dzie r?wnie przyjemne jak nie przyjemniejsze od bycia jego czytelnikiem i u?ytkownikiem.

Nie sta? mnie na to, aby zatrudni? kogo? do pracy przy serwisie, ale mog? zapewni?, ?e na pewno jakie? specjalne zni?ki na zakupy oraz produkty do test?w si? znajd? :)

To niewiele ale mo?e warto... :)

Pozdrawiam i czekam na odzew...

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje. Ja chetnie pomoge. Tez nie zawsze mam czas, bo ucze sie, ale dam z siedie wszystko:)

jeszcze tu wroce:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem wam co dzisiaj leci w TV

22:45 Pi?ty wymiar Oczami ryby

Francja/ Kanada 2002 na PLANET

Tu moze zobaczymy jakies rafy:

19:35 ?wiat wok?? nas

Australia 2003 na TELE 5

14:05 Najs?ynniejszy nurek ?wiata na DISCOVERY TRAVEL - juz rano widzialem. Leci dzisiaj prawie przez caly dzien:)

19:00 Wielka przygoda Lenny'ego w dorzeczu amazonki

Wielka Brytania 1997 na VIASAT EXPLORER

No to tyle na dzisiaj znalazlem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym moge sie zajac. Powiedzmy raz w tygodniu podam programy na caly tydzien. Co wy na to? Oczywiscie dodam do tego jakis opis czy cos takiego. To na gorze bylo tak na probe:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi Przemek

Jezeli była to sugestia skierowana do mnie , to mysle ze z miła checia postaralbym sie pomoc (jezeli chodzi o dzial DIY :love :)

pozdrawiam Zbyszek

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też ze swojej strony :)

240 l (120 dł 50 szer 40 wys) + 56 l sump, pompa glowna PH 802, cyrkulacja 900l/h + 500 l/h + 400 l/h + 240 l/h, oswietlenie NOWE 39W aquastar (T5) + 39W 4000K (T5) (12 godzin) + 2 X 39W 5000 K (6 godzin) bez odpieniacza, grzałka 150W, ok 20 kg żywej skały

forum wspinaczkowe Brytan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemku przyślij mi swojego emaila.

240 l (120 dł 50 szer 40 wys) + 56 l sump, pompa glowna PH 802, cyrkulacja 900l/h + 500 l/h + 400 l/h + 240 l/h, oswietlenie NOWE 39W aquastar (T5) + 39W 4000K (T5) (12 godzin) + 2 X 39W 5000 K (6 godzin) bez odpieniacza, grzałka 150W, ok 20 kg żywej skały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja moge zająć się poradami dla nowicjuszy co do zasiedlania zbiornika :) :) :) - oczywiście żartuje ale widze że niektórym już zimny pot po plecach spłynał hehe

A tak serio to chetnie też bym coś pomógł w wolnym czasie. Ale w sumie wiem że mimo pewnych doświadczeń to jeszcze niewiele wiem :)

Ale np. jakieś opisy zwierzątek ich wymagań itp to bardzo chętnie pomogę - bo coś ten nasz katalog zwierząt skromnawy.

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też się chętnie włącze, ale podobnie na zasadach smk. Swoją slniczkę zalałem ponad rok temu, a czytam na tematy rafowe od trzech, także ekspert ze mnie żaden, ale chętnie się czymś zajmę. Myslałem o dozowaniu wapnia, chemii wody, oświetleniu, technice...tego typu kierunku.

niestety bez akwarium :( ale strasznie tęsknię

"opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to juz masz pomocnika smk :) jeszcze jakby sie ktos w moim kierunku dolonczyl bo samemu to niewygodnie :p

Moze ktos sie znajdzie ..? BartY , Janek F , rs inni majacy glowe na karku w zwiazku z DIY :)

pozdr..

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Na wtsepie pragnę Wam wszystkim podziękować za duży odzew - dziś siadam i tworze nowe menu z zakładkami - DIY, porady, etc.

Będe prosił was o kontakt na gg w celu wyjasnienia zasad wprowadzania opisów i obsługi serwisu - mimo że wszytsko jest dosyć proste i ma czytelne GUI to może się okazać że coś wymaga wyjaśnienia. wieczroem dostaniecie nowe uprawnienia i dostęp do strony administracyjnej serwisu.

Jeszcze raz dzięki - niezmiernie się cieszę.

Pozdrawiam

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ja też chciałbym się dołączyć do tego projektu ale niestety mam zbyt mało wiedzy na ten temat jednak patrząć na listę " fachowców " to jestem spokojny o to forum już same nicki mówią za siebie ;-)

Pozdrawiam jeśli była by jakaś robota dla mnie to śmiało walcie .

[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostałeś maila Przemku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mogę pomóc w organizacji strony chemicznej - tych bardziej teoretycznych rzeczy, związanych ściślej z czystą chemią. :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mnowogro, jeżeli byłaby taka możliwosć to chętnie skorzystałbym z konsultacji. Chcę popełnic jakiś artykuł na temat różnych sposobów dozowania wapnia i penie przydałaby się jakaś konsultacja co bym bzdur nie popisał.

niestety bez akwarium :( ale strasznie tęsknię

"opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osoby które deklarowały chęć pomocy przy serwisie prosze o kontakt wieczorem na gg - wyjaśnię co i jak.

Pozdrawiam

Przemek

GG: 3610289

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też proszę na emaila - gg jakoś bardzo mi nie pasuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest ktoś na gg ? teraz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.