Skocz do zawartości
harnas

UPS

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno byla dyskusja na temat upsow, ktore moga zasilac pompy. Wniosek byl taki, ze upsy, ktora daja ladnego sinusa sa bardzo drogie.

Dzis znalalzem taka pozycje:

http://www.fideltronik.com.pl/pl_products/p_ares500r.html

Cena okolo 700zl wiec nieduzo drozej od typowego upsa.

Moze sie komus przyda.

ocean pod nosem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak dlugo moze podtrzymywac te pompy? 5 minut? 10? Czy warto? Za ta kase mozna juz kupic spalinowy generator pradu.

jeszcze tu wroce:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na stronie pisze, ?e daje to 300W, wiec je?li pod??czysz u?adzenie na 100W to daje jakie? 3h.

Co do generator?w pr?du to nie wiem, jakiej jako?ci pr?d one daj?, ale s?ysza?em, ?e co niekture UPS'y do nich pod??czane stwierdza?y, ?e pr?du na wej?ciu dalej nie ma. :)

A ciekawy jestem czy nie da?oby si? do zwyk?ego UPS'a pod??czy? falownika robionego przez Kpw i czy to nie by?oby ta?szym rozwi?zaniem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie jakosc pradu jest ok , zadnych tam wiekszch skokow /spadkow napiecia nie ma , jedynie co sie zdazylo raz na 10 lat to wylonczyli prad na godzine :]

Kupie generator pradu na silnik 2 taktowy , "w razie niemca " lepiej taki posiadac , wtedy moga i wylonczyc na caly dzien :)

pozdr..

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Madej, to jest tak jak ktos widzi nie to co widac, ale to co sam chce widziec.

GDZIE jeste napisane ze przy obciazeniu 300W wytrzyma 1 godzine?????????????????????

Za to stoi jak byk, ze akumulator ma 7Ah i nap.12V

Wiec (teoretycznie) max. mozna z niego odbierac 84W przez godzine.

A 100W odpowiednio krocej.

I to wszystko przy zalozeniu ze jest naladowany w 100% i ze mozna odebrac od niego 100% energii - a tak nie jest, wiec dobrze bedzie jak podane wartosci teoretyczne sprawdza sie w 50%.

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak... jak zwykle pomyliłem z mocą którą można podłączyć.

A przecież jest tam taka fajna tabelka z której wynika, że obciążenie ok. 250VA (150W?) będzie podtrzymana przez.... 5 minut!!! (pewnie założyli spory margines bezpieczeństwa) No ale do celów akwarystycznych to można o tym wynalazku zapomnieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.