Skocz do zawartości
smk

Profilux Plus

Rekomendowane odpowiedzi

NO W KONCU po wielu tygodniach doszło to cacuszko do mnie z Niemiec.

818-profilux3.jpg

Tu widać cały pakiecik - świetlówki T5 (10000K, 14000K (!!!) i aktynika), komp z papierami i softem, kabel do PCta, elektrode PH Dennerle, czujke temp. , wyswietlacz zewnetrzny, sterowalną listwę zasilającą, no i cały system ściemnianych stateczników T5

818-profilux1.jpg

818-profilux2.jpg

Zblizenie na kompa + czujki

818-profilux4.jpg

Pakiecik ściemnianych statecznikow OSRAM na T5 razem z zewnętrzną elektroniką sterowalną z kompa

No to już akwarium 540L mam, oświetlenie, PH, kompa i sterowniki mam. Teraz "TYLKO" odpieniaczyk, mikser, kalkreaktor, CO2, orurowanie, szafka i pokrywa i mogę odpalać :)

Ktoś reflektuje na to piękne 112L akwa w tle? (bez zwierzaczków oczywiście :) - będą miały nowy domek).

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny sprzecik:) Uruchamiaj szybko, ale rozwaznie:) to akwa bo chce zobaczyc takie cacunio.

jeszcze tu wroce:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko - nie bój nic - jeszcze to podepne dziś do "starego" akwa i zobaczymy jak to biega.

Co prawda świetlówki będą musiały poczekać na nowe akwarium bo są dużo za długie do mojego obecnego akwa.

Jak na razie podłączyłem i podpiełem pod PCta i ustawiam. Musze jeszcze jakoś pobawić się w kalibrację elektrody ale chyba mam stare płyny i oddam to komuś do laboratorium do zrobienia.

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj kosztowała, kosztowała :) 420 ojro z przesyłką

Ale spoko - sprzęt jak przeliczyć to grubo ponad 3x tyle wart więc jesli można tak powiedzieć udało mi się zrobić całkiem niezły deal. Zobaczymy jak się będzie sprawował bo na sucho działa piknie.

Wszystko na gwarancji i z fakturkami zakupu - w końcu germaniec wysyłał więc "ordnung muss sein" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o mein gott - strasznie tu dużo ustawień w tym programie komputerowym i do tego "alles auf deutsch - kein english".

Zrobili by "se" chłopaki jakiś program po angielsku też.

Firmware mam stary 1.35 a już 1.37 jest więc się przy okazji zabiore za zmiane firmwareu. Niestety do tego trzeba rozbierać obudowe i jakieś zworki przestawiac - ale spoko cyfre kiedyś przerabiałem (oczywiście tylko w celach poglądowych :) ) to i temu wynalazkowi dam rade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi smk , odpieniaczyk tez niedlugo wedruje do Ciebie , wlasnie dzisaij otrzymalem pompke do niego , siedze sprawdzam i wyglonda na to ze calkiem nie zle cacko wyszlo :)

pozdr..

Ps; Wysylam do Ciebie waidomosci z poczty nano , ale chyba nie dochadza , a moze sie pogniewales za cos ..? :con :)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh - nie, nie - dochodza ale jak odczytalem to jakos zawsze mnie klienci nachodzili i zapomnialem potem do ciebie odpisac.

Z beckettami gosciu sie nie odezwal - jak do niedzieli nie odpisze to sobie do niego przedzwonie do tego USA i się spytam co z tą paczką.

Uuuu to mówisz że chcesz tego pierwszego DD mi wyslac a nie następnego? thx :)

Pokaze wam dlaczego mnie dziś głowa od niemieckiego rozbolała - to jest program do konfiguracji profiluxa plus. Tak u góry to są zakładki i każda ma od cholery opcji :con

818-profilux_soft.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie sie nie spieszy , zrobie sobie drugi :)

Jak masz problem z tym softem to kicaj na gadu , pomoge .

pozdr..

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmmm , a w sumie to fajny sprzecik, ja sie czaje na ten nowy model i chyba go kupie , ale jeszcze mi poopowiadasz troche jak sie ten sprawuje :) hehe

pozdr..

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne - bede miał pare pytanek jak już zaczne się nad nim pastwić ale nie dam rady go zmontować już dziś. Dopiero w poniedziałek się tym cudeńkiem pobawie, bo jutro z samego rańca jade na Opener Festival do Gdańska

Kumpel wejściówki dla VIPów z backstage passem załatwił więc niech lepiej się Snoop Doggy Dog i Faithless chowają bo będe biegał za nimi z aparatem hehe. Fotki z imprezki i afterparty (a jak, jest potem dla VIPów osobne afterparty podobno) wrzuce po powrocie na forum - takie ocenzurowane hehe - mam nadzieje ze moja foczka tego nie czyta :) (jeśli tak to żartowałem oczywiście kochanie :) :) :p )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.