Skocz do zawartości
Gość EmeMems

Żywa Skała

Rekomendowane odpowiedzi

Gość EmeMems

Witam mam do zaproponowania wspaniałą ofertę sprowadzenie wspaniałej skały z Indonezji. Szukałem w polsce takich okazów wszędzie Lecz nie znalazłem. Lecz znalazłem w stanach juz kożystałem z ich usług jest to http://www.gulf-view.com jeden z większych i najlepszych importerów skały. 1 raz juz importowałem i dostałem to czego szukałem. Chcę przedstawić ponizej 3 typy skały którą jedynie i tylko mam zamiar sprowadzić a minimalna Waga całego zamówienia odejmując moje 100 kilo musi mieć 150 albo i więcej kilo chcę zachęcić wszystkich zainteresowanych i sie zgadac tak aby można było dojść do kompromisu. Dogadałem się z moim wujkiem który mieszka w USA i ten porozmawiał ze sprzedawcą i koszt za 1 kg będzie wynosił od 5-8 dolarów (18 - 26 zł maks z cłem) razem z transportem Poniżej pierwszy typ skały

Skała dekoracyjna "Deco Live Rock"

http://www.gulf-view.com/deco.jpg

Tą skałę osobiście dostałem i miałem na niej wszystko od małych grzubowieńców, korali miekkich jak i twardych, rurówek, krabów, ślimaków, glonów, ukwiałów. Nuie jest to bajer. Gdy policzyłem to okazało się że mam 8 polipów ojj nie byle polipów wielkości 6 9 centymetrów a także były mniejsze których nie liczyłem. Nie chce mi się wymieniać ale efekt jest wspaniały Poprostu wszystko co chiałem żywe zwierzęta polipy wszystko bez pasozytów ale. Jest 1 ale w całym transporcie znalazłem 1 pasożyta małego Craba Barbarian tak nazywany przez amerykanów.

Drugi typ skały to

Skała Lepsza Premium Coralline

http://www.gulf-view.com/37_mid_r30_lbs_coraline.jpg

Jest To jakwyżej skała Dekoracyjan tylko nie ma na niej aż takiego przepychu życia morskiego jest ona biedniejsza a co za tym idzie nie aż tak a atrakcyjna jak decoracyjna a różnica to 1 dolar pomiędzy dekoracyjną a tą.

Ostatni typ skały to

Skała Koralowcowa Coral Clusters

http://www.gulf-view.com/coralcloseup.jpg

Jest to skała z rarytasami które sa żatkie sa to małe 5 - 6 cm korale twarde oraz inne charakteryzuje się ona jeszcze większym przepychem niż deco ale jest 1 ale transport trwa 2 dni i koralowce te sa bardzo wrażliwe dlatego jej nie brałem ponieważ jak dogadałem się ze sprzedawcą nie polecał jej brać na fracht najlepiej sie ją odbiera szybko i blisko najwyżej jak by wchodził w transport fracht to fracht w wodzie gdzie transport wody bedzie kosztował i transport skały i to jest Droga inwestycja.

Więc jeszcze raz chcę wszystkich zachęcić i o wszelkie pytania prosze kierować na e-maila dziku1986@o2.pl lub na GG 2864696 albo AQQ 2909891

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Brzmi to jak bajka, pytanie ile osób uwierzy w tą bajkę,

ja jestem skłonny zainwestować w skałę a raczej w skałę na zdjęciu http://www.gulf-view.com/coralcloseup.jpg, bo z autopsji wiem że nie zawsze się to pokrywa.

Pozdrawiam Roman

gdzie jest nemo ? www.republika.pl/akwariummorskie/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągałeś jako osoba fizyczna czy firma? Jak długo czekałeś na realziację zamówienia od momentu zamówienia do otrzymania paczki?

Pytam z ciekawości..

Pozdrawiam serdecznie

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego dziku zmieniles nicka ale Cie poznalem po adresie e-mail , juz raz kiedys probowales tutaj wciskac ludziom skale , juz raz probowales mi przystawic rogi , miales podeslac paczke do mnie , ja mialem podeslac paczke do Ciebie , nastepnie znikleneles z nano na kilak meisiecy , zmeiniles nika myslales ze udalo Ci sie przystawic mi rogi :] ale ja naszczescie jestem przezorny bo znam siebei dobrze , powiedzialem Ci ze wyslalem paczke do Ciebie , ale Twoja nigdy nie doszla , moja tez zreszta nie doszla bo nei jestem frajerem Panie dziku :] dziku 1986 miales ostatniego nicka , moja propozycja jest taka , pal ty z tad gume , bo cie bede musial odnalesc :]

Nie ze mna takei numery synku :]

Ps; (uwazajcie na tego goscia , zadnych interesow )

I nei probuj mi tutaj wciskac kitu , ze dziwnym zbiegiem okolicznosci masz identyczny adres email , pecha masz kolego bo jestem wzrokowcem i zapamietalem dokladnie :]

Twoj email - dziku1986@o2.pl

Twoj nick wczesniejszy - dziku 1986 (wpiszce w wyszukiwarce dziku 1986.)

Przemek sprawdz prosze to IP ok? (porownaj) goscio probowal mnei naciagnac i zniknal .

Podejrzewam ze jego krotkei pobyty tutaj pod roznymi nickami maja inny cel :]

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie juz go tutaj po dzisiejszym nikt nie zobazcy wiecej :] heh (zablokuj mu IP Przemek koniecznie .)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swirley -:)

Nie potrzebnie mnie ubiegłeś...

Chciałem nieco pociągnąć za język -i z ciekawości dowiedzieć się, jak to kolega Dziku ściągnął skałę bez zezwoleń - Citesów.

Powiem więcej w ramach południowego humoru - jakieś 1.5 miesiąca temu Sz.Kolega dzwonił do mnie do firmy, i pytał się , czy nie chce kupić 500kg żywego piasku, który przywiózł mu znajomy w beczce tirem z Egiptu. chiał tylko 3zł/kg(z tego co pamiętam) - szkoda że się później nie odezwał - bo miał przyjechać z próbką :)

Na moje pytanie jak zapewniona była cyrkulacja w tej beczce w czasie podróży - powiedział że na wierzch wrzucona była pompeczka cyrkulacyjna, co mieszała wodę.

Nie pytałem juz nawet skąd wziął te 220V na naczepie, ale kto wie - może kolega w wiaderku z Polski ten prąd wozi.

Post roku - daje 10/10 punktów.

:)

Miłego dnia

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poznalem gnoja odrazu , na gadu go mam , nie wyparl sie oszust ! zababanuj to gofno od reki na amen .

Za bystry jestem zeby mnie taki gnojek przerobil czy tez Ciebie Przemku:)

pozdr...

Ps; A reszta ludzi niech uwaza z kim robi interesy , bo tutaj wpadaja gowniarze nei majacy nawet akwariu mani nic z tym wspolnego , wykorzystujacy naiwnosc co nie ktorych , [white] UWAZAJCE PROSZE !

Jak juz to przynajmneij zwracajcie na ilosc postow , gowniarzyna wtedy napisal ich 16 nie wiecej ,a by sie tyko dac poznac i krecil walek , tym razem to samo 20 postow i walek ze skala , masz szczescei ze nie mieszkam w Poslce bo bym cie znalazl i przekopal ......

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość EmeMems

Swirlej mówisz że ja kręcę wałki powiedz mi czy ty mi ie wykręciłeś wała takiego jak h.. ?? Pewnie powiesz że nie pamiętasz o tym jak miałeś mi wysłać 2 pompy i jakoś ich sie nie doczekałem o ile pamiętam... Czekałem czekałem i czekałem mówiłeś że zona wysłała itp ... a ja czekałem jak głupek i wiesz co złapałałem cię na tym samym odjebałem tobie taki sam numer i co teraz może nie jest tobie łyso co k**wa jak sie pytałem w pewnym momencie kontakt sie z tobą urwał i co może zaprzeczysz temu bardzo prosze i to jest ten ból tak boli cie to teraz co ze czysty świrlej dostał w łeb za to co kiedyś mi odjebał ja to pamiętałem nic czekałem do momentu aż sie kapniesz. Taaak i co teraz jak ja sie ciesze że nie dostałeś tej skały k**wa jak mi dobrze jedno szczęscie że jesteś ze szwajcarii i zobaczyłem twoj stronę merwaser i w tym momencie sie ciesze bo po tym skumałem że to ty mi odjebałeś ten numer... i tak jednym zbiegiem okoliczności to samo spotkało ciebie jak bym jeszcze miał twój adres to bym do ciebie podjechał i bym ci... wytłumaczył że ludzi sie nie okłamuje a to że skałki nie dostałeś to musiało być zrządzone z góry !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość EmeMems

Piasek bez citesów mozna sciągnąc chłopacy tylko trzeba mieć łeb na karku !!! Jeżeli gościu przewozi kamienie czy to piaskowce czy granity z egiptu to sa minerały moi mili i co mogli sprawdzić czy w kontenerze znajduje sie piasek ?? k**wa spojrzeli na piasek i co wiezie minerały tak no wiezie a piasek ma wpisany ma no to jest ok ... Tak to sie odbyło a jak juz cos pompa była na 220 z tym ze nie z naczepy prad lecz z agregatu !!!! i wy myslicie wogóle nic nie myslicie !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EmeMems :

Swirlej mówisz że ja kręcę wałki powiedz mi czy ty mi ie wykręciłeś wała takiego jak h.. ?? Pewnie powiesz że nie pamiętasz o tym jak miałeś mi wysłać 2 pompy i jakoś ich sie nie doczekałem o ile pamiętam... Czekałem czekałem i czekałem mówiłeś że zona wysłała itp ... a ja czekałem jak głupek i wiesz co złapałałem cię na tym samym odjebałem tobie taki sam numer i co teraz może nie jest tobie łyso co k**wa jak sie pytałem w pewnym momencie kontakt sie z tobą urwał i co może zaprzeczysz temu bardzo prosze i to jest ten ból tak boli cie to teraz co ze czysty świrlej dostał w łeb za to co kiedyś mi odjebał ja to pamiętałem nic czekałem do momentu aż sie kapniesz. Taaak i co teraz jak ja sie ciesze że nie dostałeś tej skały k**wa jak mi dobrze jedno szczęscie że jesteś ze szwajcarii i zobaczyłem twoj stronę merwaser i w tym momencie sie ciesze bo po tym skumałem że to ty mi odjebałeś ten numer... i tak jednym zbiegiem okoliczności to samo spotkało ciebie jak bym jeszcze miał twój adres to bym do ciebie podjechał i bym ci... wytłumaczył że ludzi sie nie okłamuje a to że skałki nie dostałeś to musiało być zrządzone z góry !!!

Sluchaj kolego , nie przekrecaj kota ogonem a za te bluzgi to masz bana murowanego i sie wiecej juz tutaj nei pokazesz ani nikogo nie naciagniesz .

Ja juz tylu ludziom tutaj paczki wysylalem i oni do mnie i nei na takei pare groszy tylko kilka stow .

Co moze kazdy poswiadczyc tutaj tylko na moja korzysc , a ty kolego nie masz nic na swoje usprawiedliwienei i nei dyskutuje ze zlodziejami wont mi z tego forum buraczyno .

Ps; Po zatym nei skalki cepie miales mi wyslac , juz nawet nie pamietasz komu i jaki walek miales odwalic :]

I skacz bo jestes zalosny , uciekles , zmieniles nika i znowu probujesz krecic "wala "to chyba mowi wsyzstko za siebie :]

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EmeMems :

Piasek bez citesów mozna sciągnąc chłopacy tylko trzeba mieć łeb na karku !!! Jeżeli gościu przewozi kamienie czy to piaskowce czy granity z egiptu to sa minerały moi mili i co mogli sprawdzić czy w kontenerze znajduje sie piasek ?? k**wa spojrzeli na piasek i co wiezie minerały tak no wiezie a piasek ma wpisany ma no to jest ok ... Tak to sie odbyło a jak juz cos pompa była na 220 z tym ze nie z naczepy prad lecz z agregatu !!!! i wy myslicie wogóle nic nie myslicie !!!!

agregat to jestes ty , taki elewator do robienia konskiej lewatywy , nie kwalifikuejsz sie nawet do ludozercow bydlaku .

Wogole mnie zastanawia jak zdrowy rozsadny czlowiek moze prowadzic dyskusje z takim g......jak ty ?.

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz padne... 500kg zywego piachu mieszane majijet'em napedzanym z agregatu na tirze jadacym z Egiptu...

Chcialbym zobaczyc ta instalacje.

W wiecie jak sie robi beton ? W betoniarce ? Nie to przezytek. Teraz do taczki wrzuca sie piach, wode, cement i majijeta napedzanego z agregatu. :)

ocean pod nosem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

straszny kretacz , tak kombinowal , tak mieszal ze az mnie cos tknelo zeby mu nic nie wysylac , i sie nie pomylilem.

Lista ludzi ktorym wysylalem sprzet lub kase , ktorzy tez do mnie wysylali ;

Alex

Rosiczka

R@f@l

BarTy

Slaveta

Wshowa

Panoramiczny

i pewnie wielu innych ....

Ps; Jedynie Poloherb moze ponarzekac , bo wyslal do mnie CDR - ka z kopia czegos tam , a chcial za to wydebic ode mnie mixer :):) troche chyba za duzo mysle chcial ?:) dostal w zamian odpowiedzi na swoje pytania , mysle ze mozesz sie cieszyc Pawel :) zreszta mixer sam robisz , pewnie tez Ci cos podpowiem.

Mysle ze za wiele tez nie mozna rzadac nie dajac w zamian wiele.

Zreszta jak masz jakis zal to Ci go odesle , juz sobie skopiowalem a byl mi potrzebyn na gwalt wtedy , za co Ci dziekuje poprostu ze pomogles koledze z dobrej checi :]

Podesle Ci kilka , to bedzies zmial na czym powypalac filmy z rafa koralowa ktore obiecalej ze wyslesz :) :) hehe nie czekam na nie , spoko zamowie orginaly .

pozdr...

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żegnaj chłopie z jajami pod ukwiałem ..

(swoją droga musisz mieć albo ukwiała w kieszeni albo jaja długie)

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego Ememems czy jak ci tam, we wszystko uwierzę oprócz tego że Swirlej robi tutaj wałki i mam ku temu powody żeby tak uważać.

ZBANOWAĆ GO NA PAL Z NIM !!!

niestety bez akwarium :( ale strasznie tęsknię

"opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przemek :

Żegnaj chłopie z jajami pod ukwiałem ..

(swoją droga musisz mieć albo ukwiała w kieszeni albo jaja długie)

:):):):):D:D:D

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No,no.......... ale sie........ narobilo.............................

:kma :kma :kma :kma :kma

_________________________ | | | Już niedługo odpalam !!! | |_________________________

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.