szaman Zgłoś Napisano 21 Lutego 2011 Witam! Rozmawiałem dziś z dystrybutorem na Polskę sprzętu marki Hydor. Pytałem, kiedy (bo raczej nie czy ;-) będą dostępne w Polsce odpieniacze Slim Skim i Slim Skim Nano, dość obiecujące wg info z komentarzy zagranicznych. Rozmówczyni powiedziała, że sprzęt jest w drodze do Polski. Formalności sprawiają, że za jakiś dobry miesiąc będą w sklepach, które mają inne produkty Hydora. Sam zastanawiam się nad czymś takim, zważywszy, że zalewanie wodą komory reakcyjnej odpieniacza pozbawia zbiornik filmu z powierzchni wody. A dodatkowo kubek jest prostopadłościenny, co daje możliwość schowania go pod pokrywą.A całość jest małe, zgrabne i wg userów z zagranicy dobrze pieni i jest ciche. Szaman Cytuj RO+DI, TDS, Koralia Nano 900, AquaClear50, grzałka 50W TetraTEC, sól IO, salimetr JBL, testów na razie brak Nano Reef 30, 3,5kg LR, 4,5kg LS Start 20.10.2011 wątek tutaj szaman.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebaseven Zgłoś Napisano 13 Marca 2011 witam , widziałem ,że odpieniacze są już dostępne w RS , ma już ktoś ? sam sie zastanawiam do mojej 60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porlock Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 witam , widziałem ,że odpieniacze są już dostępne w RS , ma już ktoś ? sam sie zastanawiam do mojej 60 UP. chce taki kupic do akwarium 112L, ma ktos moze polecić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baz Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 Ja chyba się wstrzymam z zakupem pod koniec roku lub na początku nowego Tunze wypuszcza dwa nowe nano odpieniacze jeden do 120l drugi do max 250l. Zobaczymy może będą ciekawszą alternatywą Hydora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k0k0z Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 Znajomy ma, nie poleca, ostro bable leca do akwarium i trzeba bylo kupy dlubania zeby to powstrzymac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 kilku profesorow odpienkow DIY jest na forum, wiec do tych markowych produktow to tez jest alternatywa na poziomie. Kwadraaciaki widzialem robi Erni tez, rury, stożki Sebastek i DarekB30. Można zagaić do nich, a nóż coś pod Was zrobią i wasze wymiary Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 No u mnie już śmiga prototyp Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach