tomasz Zgłoś Napisano 28 Marca 2011 Przykręć z boków radiatora aluminiowe kątowniki. Wsuń w nie formatkę z bezbarwnej plexi 2-3 mm Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urban15 Zgłoś Napisano 28 Marca 2011 Nom ładnie teraz to się czuję głupio bo to prosty i świetny patent będzie a ja na niego nie wpadłem. Może dziś dodzwonię się do kumpla co przy aluminium robi i postaram się coś sobie zamówić u niego do mocowania plexi najśmieszniejsze że gość ma za ścianą zakład co robi okna do łódek z plexi. Jak tylko coś załatwię to się pochwalę. Cytuj Akwarium wchodzi na obroty więc czas coś wrzucić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
woodcrafts Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2011 no majster kiedy beda fotki efektu koncowego?? Cytuj kryzys w baniaczku przyjme wszelkie zycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urban15 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam niestety mam strasznie mało czasu bo mam kocioł w pracy i w szkole, niestety nie łatwo połączyć pracę ze studiami zaocznymi i akwarystyką nie wspominając o motorze który nie wyjechał jeszcze z garażu w tym sezonie. Oto i zdjęcia lampki jestem wam winien pokazanie efektu końcowego który mi się podoba. Pozdrawiam Z góry Profil od spodu Do lampki dołożyłem daw płaskowniki alu dł. 31cm h 5 gr.0,2cm w nich otwory boczne wykonane przez mnie pilnikiem aby lampka była stabilne do tego dwa ceowniki alu pod radiatorem w których jest osadzona plexi 0,6cm. Wszystko poskręcane do kupy i zawieszone nad akwem. Jest jeden minus takiego rozwiązania parująca woda ubytki są tak duże że trzeba dolewać rano i popołudniu, wcześniej miałem szybkę nakrywkową i jak nie było kaskady to dolewałem co 2-3 dni. Pozdrawiam i czekam na komentarze Cytuj Akwarium wchodzi na obroty więc czas coś wrzucić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach