Skocz do zawartości
Przemek

Reefshop - live tv :)

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś w końcu zestawili nam łącze do firmy - 2Mb polpak. Zgodnie wiec z obietnicą zacyznamy wprowadzać w życie projekt ReefShop Live Cam :D - czyli podgląd sklepu na żywo , za pomocą kamer(po to było to łacze - przede wszystkim)

Webserwer już stoi , obsłuży do 8 kamer sterowanych przez użytkowników(sterowanie +/- 45 stopni w poziomie, a także 3 krotny zoom optyczny). W tej chwili "lecą" do nas 2 takie kamerki, dziś na "szybko" podłączyłem pod webserver najzwyklejszą kamerkę netową. Niestety ma skaszanioną korekcję bieli - i obraz jest przejaskrawiony.

System obsłuży do 5 użytkowników na raz - każda sesja maks.15 minut na użytkownika. Podgląd 24h(no poza nocą, gdy nic nie widać - nie wiem jaką czułość będą miały te kamery, moze przy nocnym też coś pokażą).

Niestety pełny streaming obrazu nie bedzie możliwy -minimum 1 kl/s.Co minutę kamery będą robić zdjecia w jakośći apartu cyfrowego - rozdz. 1024x768 i uplodować na serwer.

Jeśli ktoś ma jakieś uwagi - co zmienić, co wprowadzić - jestem otwarty na sugestię(póki jeszcze jest czas)

Acha - link do kamery:

http://www.nano-reef.pl/cams/webcam.html

Pozdrawiam

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby obsługa w sklepie była też taka profesjonalna jak pan pisze i wysyłano korale jak się z klientem umawia.

Pozdr Edek

Akwarium 360l sump 120l oświetlenie 2 X 150W HQI + 2 X 54W actynika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom , i znowu czysta prowokacja :] a moze klienci to "marudni narwance " ktorzy najpierw powinni wylac sobie wiadro zimnej wody na leb :D

Nie dziwie sie ze juz nawet Przemek nie odpowiada na takei posty :]

Edziu bo juz mnie to powiem Ci lekko podku..... takie gadanie , i powiem krotko , niechcialem sie w ta cala "klotnie" wtedy zabardzo mieszac , rozmaialem z grzeskiem wo , wyslal mi zdjecia baniaka , sam jest sobie winny bo zbiornik byl nie dojrzaly , koniec kropka ! takie jest moje zdanie , baniak grzeska byl nie dojrzaly zeby pchac tam wymagajace korale .

A wiekszosc z was nigdy nawet twardych korali nie miala , nie ma co ukrywac :] a to ze grzesiek mily spokojny facet , i fajnie sie z nim gada , to przyciaga takcih ludzi spoko , heh rozmaiwalem z nim pol godziny , specjalnie zadzwonilem .

Wiadomo szkoda ze sie tak z tymi koralami ktore zamowil stalo , ale doswiadczony akwarysta kupuje jeden , dwa twardziele i czeka , jak przezyja to kupuje wiecej :] selber schuld !

I nie wiem w sumie o co w tym wszystkim chodzi , heh grzesiu do niemeic po korale jezdzi to do Reef- shopu te kilka metrow nie mogl podskoczyc ?:] zastanawiajace bardzo nei uwazasz ?:/

A moze calkowicie o coinnego chodzilo ? korale zamowione koledzy mieli przyjsc na drugi czy tam trzeci dzien oglondac , a tam kicha pasztetowa wszystkie padly i co powiedzeic ...?:]

Jak czytam tutaj co nie ktorych i widze zbiorniki to jeszcze dlugo trzeba w ksiazkach siedzeic a nie leciec za emocjami bo ten bo tamten ... czytac , czytac i jesczez raz czytac .

To tyle na ten temat , a piekne dobrze stojace biologicznie zbiorniki , do ktorych mozna wkladac korali bez obaw ze ktorys padnie znajdziemy np;tutaj

czy tez pod tym linkiem , zbiornik ustabilizowany kilku letni a nie zrobiony "jednego" dnia :] tutaj

Chyba jednak lepiej jest stracic jednego czy tez kilku narwanych klientow jak sobie z nimi zdrowie szarpac :]

Pozdr...

Ps;Z kamerkami swietny pomysl , teraz to najwyzej pretensje bedzie mozna meic do samego siebie , a nei odrazu wyjezdzac na sklep ze to ze tamto ....

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wazelina świrze- redaktor Ci nie wystarczy?

Dlaczego od razu winę zwalasz na kolegę klienta? Nie masz pojecia o czym On pisze, dlaczego jest niezadowolony...

No to świrze profesjonalisto pochwal sie własnym baniakiem i przyrostami acropor, pewnie Ci z baniaka wyłażą tak rosną, a który to Twój baniak morski? 20? no właśnie... muszę Ci coś powiedzieć ostatnio bardzo mnie irytujesz swoją postawą.

To nie jest z mojej strony wystepek przeciwko reefshop.pl, odwiedzę Was w 2 poowie sierpnia.

Pozdr Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i powinienes odwiedzic , a moje acropory zobaczysz jak bedzei na to czas i pora , napewno nie wloze ich do baniaka na drugi dzien :D Ty zas Olku nie pokarzez mi ani sprzetu ani baniaka :]

Po zatym mysle ze czesc tego co moglem to pokaza´lem , z Twojej strony zas nie zobaczylem niczego :/

"Ale wazelina świrze- redaktor Ci nie wystarczy?"

To ze jest tak a nie inaczej to chyba tylko moja zasluga , nie zauwazylem zeby ktos tutaj staral sie cos pokazac jesli chodzi o DIY :]

Po za tym to sie coraz czeciej zastanawiam czy was wogole nie opuscic :/ zaczynam watpic coraz bardziej czy pisanie jakichkolwiek artykulow tutaj ma wogole jakis sens , gdzie co niektorzy ludzie sa jak "psy" i jeden drugiemu wydrapal by oko .

Ps; " muszę Ci coś powiedzieć ostatnio bardzo mnie irytujesz swoją postawą "

Olus pewny jestes ze to ja ? moze zlapales Cryptocarion Irritans :D

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc. Nic nowego nie wymysla, czy to polska czy w zagranicy wszedzie dzieja sie takie zeczy czy to jest forum, ksiega gosci. Zrobilem portal z forum i ksiega gosci dla pewnego klubu, po pol roku musialem usunac linki do forum i ksiegi bo ludzie zucali sie do gardel ? ( chyba tak sie mowi) klub ma oklolo 700 zarejestrowanych czlonkow. Znajda sie owce ktorym nie pasoje i robiac na zlosc rozwalajac cala atmosfere.

A swoja droga, to bardzo dobry pomysl z strony Przemka ze robi ekstra opcje do zachecenia ludzi do tego hobby i do urozmaicenia... Ja jestem za :D

"<?))))><`?...¸??´?`?.¸Morskie¸.?´?`?...¸.?´><((((?>"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokaldnei , zawsze sie znajdzie kilku takich ktorzy chca rozwalic forum czy te z zazdrosci wypisuja pierun wi jakei rzeczy :] mysle ze najlepiej to dac takim ignora :D

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiscie najlepiej dać ignora i mysleć że jest się madrym i ma się rację. Od razu najeżdżasz na Edka. skąd wiesz że nie ma racji? No tak ty to musisz wiedzieć w sumie widziałes jak Przemek pakował zwierzaki do wysyłki. Odwiedzę reefshop a nie Ciebie. Poza tym nie mam zamiaru rozwalać forum, bo w sumie jak by go nie było nie miał bym solnicy.

A tak wracajc do tematu- świetny pomysł z ta kamerką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"No tak ty to musisz wiedzieć w sumie widziałes jak Przemek pakował zwierzaki do wysyłki."

I wlasnie o te slowa chodzi Olus , wlasnie o te slowa , nikt tego nie widzial i nikt nie ma prawa tutaj ludziom publicznie wymyslac i od "oszostow " wyzywac bo to jest karalne sluchaj .

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Swirlej2 :

nom , i znowu czysta prowokacja :] a moze klienci to "marudni narwance " ktorzy najpierw powinni wylac sobie wiadro zimnej wody na leb :D

Nie dziwie sie ze juz nawet Przemek nie odpowiada na takei posty :]

Edziu bo juz mnie to powiem Ci lekko podku..... takie gadanie

To dziwnie formułujesz zdania jeśli nie Edzio Cię podku....:D, jak chcesz. Ja w tym zdaniu: "No tak ty to musisz wiedzieć w sumie widziałes jak Przemek pakował zwierzaki do wysyłki."

krytykowałem twoje podejście do sprawy bo tyle co ty to i ja moge napisać. Więc koniec sprawy z reefshopem jest ok. Edzio z Przemkiem się dogadaja , a jak chcesaz się pokłucić to wbij na gg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że najdłuższe posty tutaj to jak ktoś się kłuci :D

"______________________ Akwarium 590l; obieg deltec HLP5250; cyrkulacja Tunze Turbelle Stream kit TS07, MJ 1200; Deltec APF600; 2x HQI 150W, 3 x T8 40W;Mieszacz DIY; NR1000; RO+DI; dolewka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe , dokladnie Azmodan :D haha :D

Olus Ty za mlody jests zeby sie ze mna klocic :D a juz napewno zeby poprawnie rozumeic posty i na nie odpowiadac widze .

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:D nie bedę tego komentował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcialem robic zadnej prowokacji to jest moje prywatne zdanie o tym sklepie

Tydzien wczesniej napiselem kiedy maja mi wyslac korale izadnego odzewu, normalnie maja mnie w d..

Tylko pieniadze to z gory trzeba zaplacic a jak sie zaplaci to cie olewaja.

A Swierlej to cala historia tego forum, a forum jest potrzebne, ale tez chcialbym zobaczyc jego akwarium.

Pozdr Edek

Akwarium 360l sump 120l oświetlenie 2 X 150W HQI + 2 X 54W actynika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak można popatrzyć - jakiś link

240 l (120 dł 50 szer 40 wys) + 56 l sump, pompa glowna PH 802, cyrkulacja 900l/h + 500 l/h + 400 l/h + 240 l/h, oswietlenie NOWE 39W aquastar (T5) + 39W 4000K (T5) (12 godzin) + 2 X 39W 5000 K (6 godzin) bez odpieniacza, grzałka 150W, ok 20 kg żywej skały

forum wspinaczkowe Brytan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Sprawdziłem listy od Pana - faktycznie, tydzień temu Pan napisał że mamy wysłać w poniedziałek - jednak na Pana list odpisała irmina, ifnormujac ze wysyłka w poniedziałek jest niemożliwa. Pana pieniądze otrzymaliśmy dopiero we wtorek(w tym tygodniu) - a zaksięgowanie ich na koncie jest warunkiem wysłania paczki. Następnie we wtorek po południu napisał Pan że chce Pan aby paczkę wysłąć w czwartek - niestety list otrzymałem zbyt późno, i w środę/czwartek mieliśmy dostawę zwierząt - i nie miał po prostu kto z Pana paczką pojechać na pociąg(gdyż żadnej z osób która mogłaby to zrobić nie było w firmie w tych dniach). Proszę zauważyć,że nikt z obsługi sklepu nie potwierdził w środę czy też w czwartek ze paczka zostaje w czwartek wysłana - list z pytaniem o termin wysłała do Pana Irmina - jednak odpowiedź przyszła już po naszym wyjeździe. Pisałem w dniu wczorajszym także do Pana z konta z nano-reef.pl - jednak nie otrzymałem potwierdzenia otrzymania listu.

Dlatego pragnę Pana zapewnić, ze nikt nikogo nie ma gdziekolwiek - używanie tego typu sformułowań jest chyba niepotrzebne, Pana mogę przeprosić za oczekiwanie na wysyłkę - ale tak jak napisałem, z powodu dostaw(i listów otrzymanych nieco zbyt późno) było to w tym tygodniu niemożliwe.

Zawsze stara się wywiązać z ustalonego z Klientem (i potwierdzonego) terminu wysyłki/odbioru zwierząt.

Pozdrawiam

Przemysław Cybulski

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie teraz pracuję nad tym, gdyż z komputera zdalnego nic nie widać - za szybkie odświeżanie ;/

Pozdrawiam

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Edek Przybysz :

Nie chcialem robic zadnej prowokacji to jest moje prywatne zdanie o tym sklepie

Tydzien wczesniej napiselem kiedy maja mi wyslac korale izadnego odzewu, normalnie maja mnie w d..

Tylko pieniadze to z gory trzeba zaplacic a jak sie zaplaci to cie olewaja.

A Swierlej to cala historia tego forum, a forum jest potrzebne, ale tez chcialbym zobaczyc jego akwarium.

Pozdr Edek

Wy sie nauczcie przede wszystkim cierpliwosci ludzie to tylko taka moja mala uwaga .

A jak przyjdzie czas i pora to zobazcycie lub otrzymacie to co wam obiecane , jak sie komus spieszy to neich jedzie besposrednio do sklepu kupic czy tez sobie pooglondac , sorki ,ale mnie sie do niczego nei pali , a juz tym bardziej zeby "wam" cokolwiek tutaj jezcze pokazywac ... przyjdzie czas i pora Edziu , do zrobienia mam jeszcez kupe sprzetu ludziom , w miedzy czasie koncze swoj baniak , ale to juz moja prywatna sprawa kiedy go skoncze i nie Tobie o tym decydowac :]co najwyzej mozesz tylko czekac , a jak nie to sie mozesz nawet rozplakac :D :D :D

Ps; Edziu jeszcze jedno , Twojego banaiczka nawet nie chce oglondac :D

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemku ale gdzie szukać linku do tej kamerki na reeefshopie ?

Bo ten gorąc trochę mnie rozleniwia :D

240 l (120 dł 50 szer 40 wys) + 56 l sump, pompa glowna PH 802, cyrkulacja 900l/h + 500 l/h + 400 l/h + 240 l/h, oswietlenie NOWE 39W aquastar (T5) + 39W 4000K (T5) (12 godzin) + 2 X 39W 5000 K (6 godzin) bez odpieniacza, grzałka 150W, ok 20 kg żywej skały

forum wspinaczkowe Brytan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.nano-reef.pl/cams/webcam.html

Tyle że z łaćz zewnętrznych nie chodzi płynnie - do strumienia video powinienem użyć chyba innego oprogramowania - a ta co sekundę odtwarza foto - i przy wolniejszym łaczu nie pokazuje nic.

Dziś wieczorem poćwiczę.

Pozdrawiam

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.