Skocz do zawartości
Silver200

Euphyllia i bąbel

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem,

od kilku dni na euphylli pojawił się jakiś dziwny bąbel.

co to może być, po w miarę dokładnym obejrzeniu wygląda to tak, jakby jeden z polipów tak się napompował.

Sygnatura;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DarekB30

dobrze jej :clowning

moja też czasami tak zaszaleje :waving

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie bąble na Euphylli pojawiały się, jak chciała się pompować ale stała w zbyt silnym prądzie wody.

ReefMax i parę gratów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może w miejscu bąbla zacznie się dzielić? Ja tak miałem. Obejrzyj w nocy szkielet, jak ma schowane polipy, wtedy najlepiej widać.

Od 05.01.2014 nowe: 100x50x45, sump 112 l, 6 x T5 39W Dozownik EBTECH ze sterowaniem bluetooth, pompy Tunze 6025, 6045.

c9007dcceed49c71m.jpg26a1ff863e576da5m.jpg6d058997d459df13m.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Mysle ze nie ma powodow do obaw...wielu to zauwazylo,lacznie ze mna...nawet chcialem ciac to zyletka ale sobie odpuscilem i samo zeszlo...Pozdrawiam...

Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w takim razie trochę się uspokoiłem, bo koral od dłuższego czasu bardzo ładnie się pompuje, więc trochę mnie to zdziwiło

na dzielenie się raczej nie wygląda, ale będę go czujnie obserwował:clowning

dzięki wszystkim za odpowiedzi

Sygnatura;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam, u mnie też tak się robiło,ale wróciło do normalnego wyglądu i jest ok:)

akwarium 80*40*40, 126 litrów, panel, marea 1000, koralia 2400- cyrkulacja, eheim 600 - obieg, miniflotor, 2*24 W 10000K T5, 1*24 W 18000K, 10 kgLR, trochę piachu, stada rurówek , cóś w muszelce, ślimaki: turbo, krewetki czyszcząca, 1 pterapogon, 1 żółta babka, 2 błazenki, jeżowiec,euphilia i miękk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.