Marqo Zgłoś Napisano 20 Maja 2011 Stałem się posiadaczem ARM v3.0 i przyszła pora pomyśleć o pomiarze zasolenia. Z własnego doświadczenia jaki elektrody możecie polecić , jakie odradzić ? Przy okazji , to prawda , że elektrodę Ph należy co jakiś czas wymieniać ? Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorowicz Zgłoś Napisano 20 Maja 2011 tak Ph elektrodę powinno się wymieniać po około 1-1,5 roku Dobre elektrody zasolenia robi GHL, Aquatronica Cytuj 250L Korali 7, oświetlenie 6x39W, Profilux II Plus EX, 450L jeden samp na oba zbiorniki 160 l. obiegowa OR3500, cyrkulacja 1 x koralia 7(10500 L.) i Tunze 6105 (13000 L.), oświetlenie 7x80 W. ATI ściemnialne, mikser AM 500, reaktor butlą sterowany profiluxem, Odpieniacz Reef Octopus 5000 200 L. + Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 20 Maja 2011 Zapomniałem dodać , że szukam czegoś tańszego coś ala hydromet Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbecz Zgłoś Napisano 20 Maja 2011 Był gdzieś temat poświęcony ARM ale nie mogę znaleźć, było w nim o elektrodach, pytałeś @mufti jaką poleca? Cytuj Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość swinka_pepa Zgłoś Napisano 20 Maja 2011 redox hydromet=GHL u mnie pokazują to samo czyli jest ok:D Ph GHL kaszana , zasolenie mierzę spławikiem TM pozdrawiam Janusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 20 Maja 2011 Był gdzieś temat poświęcony ARM ale nie mogę znaleźć, było w nim o elektrodach, pytałeś @mufti jaką poleca? Też szukałem lecz obecna wyszukiwarka jest do i nic nie pokazuje . Linki do starych linków już nieaktualne Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach