gibraltar Zgłoś Napisano 25 Maja 2011 Kupiłem optyczny czujnik poziomu wody GHL ale niestety nie ma instrukcji instalacji. W zestawie jest: czujnik optyczny ( ma być zainstalowany poziomo), mocowanie czujnika oraz belka z pleksi do mocowania. Nie wiem jak to trzeba podłączyć, znalazłem rysunki ale niestety tylko do starego czujnika, który jest mocowany pionowo. Jeżeli ma któryś z kolegów zamontowany taki sensor to proszę o pomoc zdjęcia mile widziane. Cytuj 300l w obiegu. 2xTunze 6095,Obieg: Tunze 050, 9000l/h,oświetlenie LED Black Python 200W, Profilux Plus IIeX, Bublle King DC 180, chłodziarka TC 10,Start marzec 2011 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibraltar Zgłoś Napisano 26 Maja 2011 Już dałem sobie rady, dolewka z podwójnym elektrozaworem podłączona do Profka dział super i jest dokładna, dolewa tyle ile zaznaczyłem . Temat zakończony Cytuj 300l w obiegu. 2xTunze 6095,Obieg: Tunze 050, 9000l/h,oświetlenie LED Black Python 200W, Profilux Plus IIeX, Bublle King DC 180, chłodziarka TC 10,Start marzec 2011 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boro75 Zgłoś Napisano 20 Września 2011 Nosze się z zamiarem zakupu tego czujnika możesz opisać jak go zamontowałeś i jak sterujesz dolewką? Cytuj 570 l, odpieniacz DIY, 2x120 W Led Erybkowe, sump w budowie, Profilux Plus II, 100 Kg skały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guliwer777 Zgłoś Napisano 20 Września 2011 Nie zapomnijcie go czasami przetrzeć,czytałem że zabrudzenia mogą wpływać na jego pracę. Co do sterowania to czujnik uruchamia to co jest podłączone do listwy, może to być zarówno elektrozawór prosto z RO jak również pompa ze zbiornika. Cytuj 600L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapitan.andrzej Zgłoś Napisano 20 Września 2011 też mam takową dolewke jest naprawde super Cytuj Akwarium: 320x70x70+ sump niestety słodkie przymierzam się do morskiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boro75 Zgłoś Napisano 20 Września 2011 Nie zapomnijcie go czasami przetrzeć,czytałem że zabrudzenia mogą wpływać na jego pracę. Co do sterowania to czujnik uruchamia to co jest podłączone do listwy, może to być zarówno elektrozawór prosto z RO jak również pompa ze zbiornika. Trzeba go zamontować na zadanej wysokości czy potrafi pomierzyć wysokość od lustra wody? Cytuj 570 l, odpieniacz DIY, 2x120 W Led Erybkowe, sump w budowie, Profilux Plus II, 100 Kg skały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guliwer777 Zgłoś Napisano 20 Września 2011 Trzeba go zamontować na zadanej wysokości czy potrafi pomierzyć wysokość od lustra wody? Czubek czujnika to poziom lustra wody. Cytuj 600L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boro75 Zgłoś Napisano 21 Września 2011 Czubek czujnika to poziom lustra wody. Dzięki Cytuj 570 l, odpieniacz DIY, 2x120 W Led Erybkowe, sump w budowie, Profilux Plus II, 100 Kg skały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibraltar Zgłoś Napisano 26 Września 2011 wypziomowanie czujnika do lustra wody,podłaczenie do profka, zawory magnetyczne lub jeden zawór podłaczony do listwy i wszystko zacznie działać. Dzięki Cytuj 300l w obiegu. 2xTunze 6095,Obieg: Tunze 050, 9000l/h,oświetlenie LED Black Python 200W, Profilux Plus IIeX, Bublle King DC 180, chłodziarka TC 10,Start marzec 2011 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach